Oavsett om vi tror på Gud i en ortodox bemärkelse, det vill säga genom en religion, eller en personlig tro som inte är kopplad till någon form av ideologi, består följande frågor: Varför ber vi? Hur formulerar vi våra böner, och med vilken inställning?

Den Gud eller högre intelligens som jag tror på tar emot böner, oavsett vem som ber, oavsett samhällsklass eller trosbekännelse – så länge bönen kommer från ett öppet hjärta och en känsla av ödmjukhet. När jag ser tillbaka minns jag hur jag instruerade Gud i hur jag ville att saker och ting skulle vara, utan att inse det. Ibland kunde det hela anta formen av en inköpslista. Mina instruktioner infriades väldigt sällan. Det fick mig att tänka: ”Lyssnar Gud på mig? Varför svarar inte den här intelligensen lika snabbt som jag vill, varför måste jag vänta? Jag har inte tid att vänta. Jag vill ha svaret nu!”

Under många år var jag trångsynt, jag kunde inte se vad som fanns omkring mig. Långsamt började jag förstå att jag kanske inte formulerade mina böner på rätt sätt. Om det finns en högre intelligens, borde den faktiskt veta allt om mig, vem jag är och var jag befinner mig i livet, när som helst. Därför borde den vara medveten om mina styrkor och svagheter, förr som nu.

Jag började utveckla en ny metod. Det tog lite tid, processen pågår än. Jag formulerade om mina böner utan krav eller förväntningar. Jag var tvungen att utveckla tillit. För var dag som går hoppas jag att jag släpper ännu mer av den här inskränkta inställningen. Det enda jag bör be den högre intelligensen om är deras sanning, inte min.

”Jag tror att den högre intelligensen tar oss vidare och hjälper oss upptäcka vad som är rätt och naturligt för oss som individ, utan villkor.

Att kasta sin ”inköpslista” ger så mycket mer rörelsefrihet och utrymme att expandera. Släpp in den högre intelligensen i dina böner genom att lita på att den kan framkalla den förändring du behöver. Det är bara att backa och acceptera, helt utan villkor.

Vi människor har dock ett behov av att kräva och kontrollera. Det tillåter oss inte alltid att acceptera ödmjukhetens hjälpande hand. Ödmjukhet öppnar sinnet och leder oss till alla lösningar som hittills har varit bortom vår förståelse. Jag tror att den högre intelligensen tar oss vidare och hjälper oss att upptäcka vad som är rätt och naturligt för oss som individ, utan villkor.

Hjälp mig bara att följa min sanning.
Hjälp mig att hitta vad som är rätt för mig, så att jag kan bli mer medveten om mig själv.
Hjälp mig att bli mer medveten om de pärlor ni erbjuder i mitt dagliga liv. Jag inser att de kan tillgodose alla mina behov.
Hjälp mig att vara öppen för att ta emot det jag behöver för att fungera i mitt liv.

Jag ber inte bara för min egen skull. Självklart ber jag även för dem som har det svårt och för dem som behöver vägledning och stöd genom prövningar och svårigheter.

Terry Evans

2 KOMMENTARER

  1. Tack Terry!
    2020 har startat med många förändringar, och det är så lätt att göra den där inköpslistan. Jag är så glad att Ascala News finns så att jag kan läsa andras tankar och ord på deras processer. Det är enorm stöd i många av mina egna processer. Det är så lustigt hur lätt det är att skriva en inköpslista, och hur svårt det kan vara att bryta det mönstret. Så tack för påminnelsen!
    Jag ser fram emot att ses igen i April! Många Varma Kramar //Elin

    • Thank you, Elin! Nice to hear from you. By the way, before we leave Fanthyttan we are planning to have a loppis day in here. I hope to see you there as well. /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn