Det sägs att domedagen väntar oss när vi går över till andra sidan. Det låter som om det kommer att vara en skrämmande upplevelse. Enligt min erfarenhet, med alla de människor som jag har eskorterat över till andra sidan, välkomnas alla med kärlek, värme och empati.

När en vi går bort får själen först uppleva en period av vila och återhämtning. Efter den perioden och när vi har insett att vi befinner oss på en annan medvetandenivå, då möts vi av alla goda och dåliga handlingar vi har utfört i livet – stora som små. Det är som att se en film av allt du har gjort. På den här nivån är allt transparant, inget kan döljas eller förnekas. Du får känna allt du har gjort mot andra – medvetet och omedvetet, genom tanke och handling. När du känner allt du varit uppstår ett ögonblick av stor självinsikt. Andevärlden har visat mig det här många gånger. I en del fall fortsätter individen att vara i förnekande, men då får de fortsatt hjälp med att lämna det tillståndet, så att själen kan gå vidare.

I mitt arbete som klärvoajant, har det ofta hänt att människor kommit tillbaka från andra sidan och bett mottagaren om förlåtelse. Bara för att vi går över till andra sidan betyder det inte att vi bara släpper taget om allt, vi måste fortsätta jobba med det olösta vi bär med oss dit.

Min styvfar kom tillbaka till mig en kväll för många år sen, min guide kom med honom.
– Det är någon här som vill prata med dig. Han säger att han inte kan gå vidare förrän han bett om förlåtelse.
För att göra en lång historia kort, i och med detta försattes jag i en situation där jag faktiskt kunde frigöra mig från hans grepp och det inflytande han hade haft på mitt liv. Det gjordes inte genom aggression. Något väldigt mäktigt hände mig, när han kom tillbaka på besök följande dag. Jag hade styrkan att säga till honom, ”Stopp, det här slutar nu”, och då fick jag en enorm insikt. På grund av den grymma behandling han delade ut, fysiskt och mentalt, insåg jag i det ögonblicket att min bitterhet och ilska skapade en koppling mellan oss.

”Det är förundrande vilken makt bitterhet, hat och ilska har;
det begränsar oss.

Det insiktsfulla ögonblicket blev en stor lättnad. När jag satte en gräns och släppte taget om min bitterhet och mitt hat frigjorde jag även honom. Efter den upplevelsen kände jag mig mycket lättare och mycket mer öppen. Det är förundrande vilken makt bitterhet, hat och ilska har; det begränsar oss. Många människor jag möter är däremot mycket bittra och ledsna, djupt påverkade av barndomen, men vilka känslor de än bär på inombords, skulle det inte vara lämpligt att söka försoning innan personen de hyser dessa känslor för går bort? När vi försonas kan mirakel ske.

Det händer ofta att människor som inte har kunnat släppa taget om någon som gått bort, som har behandlat dem illa, kommer till mig som medium. De är fortfarande omslutna av kaos, men när allt kommer omkring är det bara dem själva det sårar. Jag var en av dessa människor, som bar på många negativa minnen och tankar om min styvfar, i slutändan bröt det bara ner mig. Det är av den anledningen som jag anser att personlig utveckling är så nödvändig för alla människor. Det finns inga perfekta människor, vi skulle inte behöva komma tillbaka till jorden om vi var det.

Om du bär på sådana känslor, ånger, bitterhet, förnekande etcetera, se tillbaka på ditt liv och tänk efter: Hur mycket energi har jag gett det här? Vad skulle jag ha kunnat åstadkomma om jag frigjort mig själv från den här bördan? Ibland måste vi bara lämna saker och ting, men det är bättre att gå vidare och förlika sig med det förflutna. Vi kan inte förändra det. Så, fundera på alla negativa tankar du har sänt ut till någon, eller alla de negativa tankar någon annan har haft om dig. Kom ihåg, det du sänder ut får du tillbaka. Det gäller både det positiva och det negativa.

Jag ville bara dela det här med er, försoning är en handling av kärlek och förlåtelse. Prova, det fungerar, även om personen vi försöker försonas med inte vill ta det steget. Då vet vi åtminstone att vi har gjort vårt bästa.

Terry Evans

Föregående artikelGe och få
Nästa artikelDen skrattande Ängeln
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn