När det är mycket som pågår i livet, oavsett om det är känslomässigt eller om vi går igenom förändring etcetera, kan vi fastna i ett tänkesätt som kan vara så starkt att delar av oss nästan stänger ner. Det enda vi ser är mörka moln, och därmed släpper vi inte igenom solen. När vi fastnar så här och låter våra känslor ta över kan det kännas som om inget gott händer oss.

Ascala har hjälpt mig många gånger när jag har varit i den situationen. När han anser att jag behöver hjälp använder han sin magi, så att jag kan börja se glimtar av solen igen. Han kan säga: ”Vad skulle du lära dig om det bara var solsken? Du behöver båda sidor för att lära dig att hantera det och använda det. Det är nödvändigt för din själs utveckling.”

Ibland när livet upplevs som en svår utmaning är det för att individen inte vill ta ansvar för sitt liv, utan väntar på att alla andra ska fixa det. Ibland är det på grund av karma, det är vad vi har valt att möta i den inkarnation vi upplever just nu. Ja, det här kan vara svårt, men när du måste gräva djupt och ta dig ur den svåra situationen får du mycket bättre kontakt med dina inre resurser. När människor talar med sin guide, eller den gud de förstår sig på, söker de ofta efter en snabb lösning. Det finns ingen intelligens i världen som kan ge dig det.

Du kan gå till ett medium, en healer eller en präst, men du måste fortfarande ta ditt ansvar och göra ett åtagande. Varje gång du möter mörker utmanas du. När du antar utmaningen börjar gamla tänkesätt att försvinna. När du gräver djupare i din inre gruva, ditt omedvetna, upptäcker du mycket av värde som kan användas för att förbättra ditt eget liv och din medvetenhet. Att finna en lösning är en process, när den processen är avklarad, det är då du kommer i kontakt med dig själv genom insikten du nått.

Ascala kommer in och tillägger: Som med dig Terry, jag erbjöd dig nycklar, men det var upp till dig att använda dem. Ibland är det inte lätt, ibland vill människor bara stanna där de är och få allt serverat. För många år sedan när du skrev boken Vägen till Frihet tog jag med dig till en plats där du blev introducerad till ditt inre kaos, den inre konflikt som du inte var medveten om. På grund av det jag visade dig och det du kände när du iakttog en scen mellan de goda och de onda, som vi kallade dem, kunde du möta nya aspekter hos dig själv. Det var då du förstod dramat som spelades upp inom dig. I det ögonblicket öppnades ditt sinne och du kunde börja jobba med det.

Minns du när du mötte den dominanta figuren, som försökte kontrollera allt där? Han ville inte lyssna till de goda. När du träffade den starka karaktären, som var en aspekt av dig, började du inse vilken inverkan ditt förflutna hade på dig. Stegvis blev han din vän. Idag använder du den styrkan på ett positivt sätt.  Naturligtvis finns det fortfarande stunder då du går över den gamla gränsen, men när du känner av min närvaro inser du att du är nära att gå tillbaka till ett gammalt sätt att vara.

Så kom ihåg, när du möts av ett gammalt tänkesätt eller livet helt enkelt bara är svårt: det är en gåva för att du ska växa och komma vidare i livet.

Terry Evans

Föregående artikelTupp eller höna?
Nästa artikelMin vän vampyren
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn