I slutet av 2017 kom en man från Liverpool in i mitt liv. Han kom till Gamla Byskolan eftersom det fanns sådant arbete som behövdes göras, som passade hans färdigheter. Vi pratade om att anställa honom som ansvarig för underhåll av skolan och för att hjälpa oss renovera förrådsbyggnader och liknande i trädgården. Några månader senare började han till slut arbeta för oss. När jag hade tid assisterade jag honom i olika projekt.

När vi arbetade tillsammans gick dagarna väldigt fort. Plötsligt började jag inse vilken potential den här mannen hade, inte bara med sina praktiska färdigheter, utan även med sin kreativitet. Trots att han visade en tuff yta kunde jag se att det fanns en vänlig och omtänksam man med ett stort hjärta bakom den masken – en man som håller sitt ord och gör ett bra jobb. Hans kreativitet och unika intelligens syntes mer och mer under vårt arbete. Den här mannen har en fantastisk konstnärlig förmåga, han skapar skönhet genom sitt arbete, och när han berättar sina historier från det förflutna berör han människor och får dem att skratta.

Att arbeta sida vid sida med mannen från Liverpool var även en läroprocess för mig. När vi skrattade, skämtade och diskuterade saker och ting förstod jag snart att vi hade mycket gemensamt. Sen började jag förstå hur det påverkade mig att vara i hans närhet. Känslan som hade väckts hjälpte mig att återfå kontakten med en del av mig som hade glömts bort och blivit försummad.

Det är bara på sistone som jag har börjat inse att våra själar har en koppling. Hans vänliga sätt och allt han ger från sig själv är en gåva för Gamla Byskolan och allt vi arbetar för här. Under den tid han varit anställd har han gjort det möjligt för mig att öppna en dörr till rum där jag inte varit på länge. Utan att inse det har jag blivit mer jordad, eftersom jag har återvunnit en del av mig själv.

Jag minns med ett leende den gången min fru och jag blev inbjudna på en kopp kaffe en lördagseftermiddag. Det slutade med att vi stannade hela natten och åkte först efter frukost följande morgon, sådan är hans gästvänlighet.

När jag skriver den här artikeln undrar jag hur många människor som har tagit emot från den här mannen utan att inse värdet i det han erbjudit. Dagen han dök upp i mitt liv kunde jag återkalla en del av mig själv som länge varit bortglömd. Jag frågar mig själv: Hur kommer det sig att meditation eller terapi aldrig gav mig den nyckeln? Jag tror att jag vet varför. Han är en man från en liknande kultur som min, någon som jag har lätt att relatera till. När jag lyssnar till historier han berättar om sitt liv påminner det mig om mitt tidigare liv. Jag kan se att allt inte var så illa som mina minnen beskriver. När dagarna var dystra, kunde människor som han ibland bringa solsken.

Graham heter mannen från Liverpool, enligt mig har han en sällsynt form av intelligens, som visar sig på många olika sätt. Han är ingen akademiker, utan bara en vanlig man som jag. Varje dag har vi båda varit tvungna att möta utmaningarna i vår kultur. Något han har påmint mig om är att vad som än sker finns alltid tid för skratt.

Många människor tror att du behöver ha en akademisk bakgrund för att vara ett geni. Graham har kontakt med sin naturliga intelligens, en intelligens som inte går att få genom att läsa en bok, och han använder den varje dag. Jag har inga tvivel om att Graham, utan att inse det, påverkar både själ och hjärta hos människor som han kommer i kontakt med.

Tack Ascala, för att du sände Graham in i mitt liv när jag behövde något som jag hade glömt hur jag skulle ge mig själv. Du sände mig någon som kunde hjälpa mig, inte bara med Gamla Byskolan, utan även med att återupptäcka bortglömda aspekter inom mig själv.

Tack Graham, för arbetet du gör på Gamla Byskolan. Sluta aldrig att vara den du är.

Terry Evans

Föregående artikelPojkens kärlek och beslutsamhet
Nästa artikelEn gång ramlade jag i båten…
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

10 KOMMENTARER

 1. Det var fantastiskt att se Graham i arbete! Det vilar något lugnt och jordat över honom. Att höra hans skratt vid matbordet.. det manade till skratt hos mig själv även om jag inte visste vad ni pratade om som skapade skratten.

  Ni har verkligen fått en fin medarbetare till Gamla Byskolan!

  Trevlig helg till er alla!
  Kram

 2. Hej Terry.
  Ni två ser ut som bröder. Kändes så när jag såg bilden. ????
  Sen när jag läste så berättar du så fint om din vän. Tack!

  Just möten med andra och vart det leder är så vackert. Det gäller att vi stannar upp o reflekterar. Tack för du påminde mig

 3. Ni har en fin relation och det finns en ömsesidig respekt.
  Vissa människor har förmågan att ta fram sidor hos en själv som man glömt. Men man möter dem när tiden är rätt och när man behöver dem.

  Marie

 4. Hej, vad roligt att du har hittat en sådan fin vän som berikar ditt liv. Jag har alltid sagt att man inte är mer värd/värdefull eller klokare bara för att man har en akademisk examen i ryggen. Och då har jag en själv. Den har definitivt inte gjort mig till en bättre människa. Så jag håller med fullt ut. 🙂 Det var fint att läsa att din vän heter Graham, jag vet inte varför för jag kan inte minnas att jag någonsin har känt en Graham, men det kändes ändå bekant på något vis. 🙂

  Ta hand om er 🙂

  Mvh Mia J

 5. Hey Terry. I dont know if you are aware of it, bur it is a blogger and youtuber (Gesus)that is very qruel and harassing to you and other known medium’s. I think Its a good idea to maybe policereport this person, because i think Its important to fight the evil, so the world can be a better place.
  Kind regard Maya

  • Thank you, Maya! All that has been done, but if ”Gesus” wants to waste his life by trying to bring down other people then that is up to him. He has found his course for the life that he is choosing to live. I do not have time to waste on him. My life is far too valuable for me. /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn