Jag minns för många år sedan när en terapeut jag gick hos talade om för mig att en av mina starka sidor var ödmjukhet. Jag trillade nästan av stolen skrattandes och tänkte: Känner den här terapeuten verkligen mig? Jag frågade:

– Vad menar du? Vad baserar du det på?
Han gav mig en väldigt enkel förklaring:
– Det jag har sett och vet om dig är att du kan fastna i ett tänkesätt och tro att du har rätt, men du har rätt bra kontakt med den du verkligen är. Därför tar det inte lång tid för dig att bli medveten om att du har gått över en gräns. Du lämnar egot för att hitta en lösning, så du fastnar inte i onödiga gräl. Genom att hitta en lösning ger du dig själv en möjlighet att gå vidare.

Det betyder inte att det alltid blir rätt. Jag har en stark vilja och som vem som helst kan jag gå över en gräns och låta egot styra. Ibland kan det ta tid innan jag inser vad jag har gjort. Samtidigt finns det stunder då vi måste lita på vår egen sanning, stå på oss och sätta en väldigt tydlig gräns. Skulle vi inte göra det är det möjligt att vi offrar den sanning som är rätt för oss.

Det har funnits stunder när jag varit illojal mot min inre sanning, bara för att försöka bevara status quo. Ibland är det inte det rätta, för inget förändras. Du kommer bara att återupprepa gamla situationer tills du inser att du borde ha lärt dig från det gamla mönstret och satt en gräns. När du hamnar i det kan det ha en förödande effekt på dig själv.

”När vi följer vår livsväg kommer vi alltid komma till en punkt där vi måste bestämma vilken väg vi ska välja: Sanning eller ödmjukhet?

Sanningen är individuell för alla och envar. Det finns dem som aldrig vill se verkligheten; hur de har bidragit till att skapa en negativ situation. Sådana människor kommer möjligtvis att stanna kvar i den attityden för resten av sina liv. Det finns en del människor som har så dålig kontakt med sig själva att de inte alls är redo att hitta en lösning. De har då fastnat i en sanning som inte gynnar dem på något vis.

Sanning och ego kan vara väldigt subtila. Ibland när jag försöker hitta sanningen måste jag fråga mig själv: Varför är jag i den här situationen? Vad är det jag inte vill se? När du sätter dig i den situationen kan du följa spåret tillbaka till negativitetens ursprung. Det kan ligga många år tillbaka i tiden, ett gammalt mönster vi har utvecklat. Ibland är det som en labyrint, men när jag sitter med mig själv och tillåter mig att känna mina känslor får jag ofta en ledtråd om vem som är ansvarig för vad i situationen.

Jag har många frågetecken beträffande sanning och ödmjukhet. När vi följer vår livsväg kommer vi alltid komma till en punkt där vi måste bestämma vilken väg vi ska välja: Sanning eller ödmjukhet? Det kan vara svårt, för de har alltid olika ansikten. I vissa situationer har andevärlden ingripit och gett mig en andra chans, eller en möjlighet, som har löst problemet. Ibland behöver vi bara ta ett steg tillbaka och se vad som händer.

Terry Evans

Föregående artikelDen skrattande Ängeln
Nästa artikelJul och en saknad med glädje
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn