Jag har många bekanta. De är varma och vänliga människor som har bidragit till mitt liv, men riktiga vänner kan jag räkna på ena handens fingrar. Om jag har tur kan jag även räkna några av fingrarna på min andra hand. Jag har vänner som jag känt i 30 år eller mer och vänner som lever i andra länder. Vi har inte möjlighet att träffas så ofta, men när vi träffas tar det bara ett par sekunder att återknyta kontakten. Vänskap har många olika ansikten.

En vän för mig är inte någon du försöker förändra, du accepterar dem som de är. Det går inte att ställa villkor på vänskap. Vilka olikheter som än finns kan vänskapen alltid hitta en medelväg där medkänsla, kompromiss och acceptans visas. En vän är någon som inte bara finns där under goda tider. En riktig vän är någon som står vid din sida i motgång, någon du kan förlita dig på, vända dig till och dela dina bekymmer med, och samtidigt skratta tillsammans med tills tårarna trillar ner för dina kinder. Men, det skulle naturligtvis inte vara vänskap om du aldrig kände dig frustrerad eller irriterad på dina vänner. I vänskapen finns det också stunder när vi behöver be om förlåtelse för medvetna eller omedvetna förseelser. Om dessa aspekter inte finns i vänskapen hur vet du då att du har en vän?

’När du får en riktig vän accepterar du alla personens olika egenskaper.

Goda vänner är en väldigt viktig del av mitt liv, att skratta tillsammans och reta varandra. Det finns så mycket på vänskapens meny. Det finns många olika slags vänner också, och det är inte alla som lever i den här dimensionen. Jag har mina andevänner och familjemedlemmar i andevärlden, de är mina andliga mentorer. Som med vilken sann vänskap som helst behöver jag inte be dem att komma till mig. De ser vad jag behöver.

Jag har många olika slags vänner med olika personligheter och egenskaper. När du får en riktig vän accepterar du alla personens olika egenskaper. Mina andevänner accepterar mig för den jag är, de älskar att reta mig och att skratta tillsammans med mig. När de upplever att jag inte uppmärksammar deras vänskap tillräckligt blir de väldigt busiga. De flyttar på saker och ting i mitt hem eller dyker upp helt oväntat.

’För mig är vänskap en gåva som ska tas emot med ett öppet hjärta, en guldklimp, en dyrbar ädelsten som tänder ett ljus inom oss.

Jag minns en liten pojke, för många år sen. Han hette Andrew. Han kom och knackade på hos mig och han bad mig reparera punkteringen på hans cykel. Jag vet inte vad det var som fick honom att gå till just min dörr, men den där lilla pojken och jag blev vänner. När jag skriver om honom kan jag inte låta bli att le. Jag minns hur han brukade knacka på och fråga om jag ville komma ut och leka. Sorgligt nog gick han bort som ung på grund av en tragisk händelse, men i mitt hjärta är han fortfarande min vän. Minnena av en sådan vänskap kan aldrig raderas, de lever vidare för alltid.

Vänskap är en väldigt speciell form av kärlek. Så när du hör en oväntad knackning på din dörr och upptäcker att det är en vän som står vid din dörr, då bjuder du in den vännen med ett öppet hjärta. För mig är vänskap en gåva som ska tas emot med ett öppet hjärta, en guldklimp, en dyrbar ädelsten som tänder ett ljus inom oss.

Jag skulle vilja tacka mina vänner, ni som lever i en annan dimension och mina tidigare och nuvarande vänner, för att ni gett så mycket.

Hur ser du på vänskap?

Föregående artikelAvundsjukans destruktiva kraft
Nästa artikelDet ligger i luften…
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn