Vad är vänskap för mig?

Äkta vänskap lämnar ett outplånligt avtryck på din själ. Riktiga vänner bidrar och ger av sig själva. De accepterar dig för den du är. Om de tror att du har gått över en gräns kommer de att tala om det för dig. Som vi säger i Storbritannien: A friend in need is a friend indeed (En vän som finns där för dig när du har det svårt är en genuin vän). De känner instinktivt vad du har behov av, utan att du behöver berätta för dem. De ger för att de bryr sig – inte för att de bör ge.

Är en god vän perfekt? Naturligtvis inte. Gör de alltid det rätta? Bör de ens försöka? Nej. Sann vänskap handlar om att lära sig av varandra och att dela med varandra. Skratta med varandra, gråta med varandra och ibland bli arga på varandra. Alla dessa känslor och upplevelser skapar ett band.

Äkta vänskap har inga gränser. När en vän tänker på dig kommer du att se vännens ansikte eller det motsatta, när du tänker på en vän och kontakt uppstår kommer du att se vännens ansikte för din inre syn. Kärleksfulla minnen och varma minnen stannar med oss för alltid.

Ibland behöver vi ta farväl, för att vi behöver fortsätta vår resa. Att skiljas kan vara ledsamt, det kan vara känslosamt, men beroende på anledningen kan det även vara spännande. När livet går vidare tar det människor i olika riktningar, men distans kan inte bryta vänskapsbandet.

”Något som har lämnat ett outplånligt avtryck på själen kan aldrig raderas.

Varje vän jag har, har öppnat ett rum i mitt hjärta, när jag knackar på någon av alla dessa dörrar väntar minnen av en gammal vän där. Jag besöker ofta dessa rum och tänker på dem som har gått vidare till andevärlden och dem som fortfarande är i livet. Jag kan känna sådan tacksamhet för att jag har fått dela en tid av deras liv här på jorden. Något som har lämnat ett outplånligt avtryck på själen kan aldrig raderas.

När jag tittar på alla de gåvor jag har fått av elever och andra som jag träffat genom åren ger det mig glada minnen av vänligheten som visades. Dessa minnen lever kvar väldigt starkt med mig. Många av gåvorna jag har fått har placerats i ett glasskåp, där jag ser dem dagligen. När jag kommer in i mitt arbetsrum och tittar på det här glasskåpet och alla föremål ger det mig väldigt fin energi inför dagen som väntar.

Goda vänner kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. Vänskap är så viktig. Jag tror inte att jag skulle vara där jag är idag utan bidraget och inflytandet från mina vänner. Vänskap är en pärla som måste vårdas och beskyddas.

Äkta vänner stannar för alltid, bortom ord, bortom avstånd, bortom tid (okänt citat).

/Terry Evans

Föregående artikelAtt lita på sig själv – och sin guide
Nästa artikelEn liten tanke om kärlek
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn