Har djur en själ? Många människor skulle säga: Nej, det har de inte, och det är därför som djur inte får begravas i välsignad jord. Jag minns en katt jag hade för många år sen. Den här katten älskade vatten, vilket är ovanligt för en katt. Den tyckte om att sova på en hylla i sovrummet. Men så en dag kom den inte hem, och vi såg honom aldrig mer. En kväll någon dag senare låg min partner och jag i sängen och pratade, helt plötsligt kunde vi känna hur katten hoppade upp på sängen och vidare upp på hyllan, precis som han brukade göra. Det här hände ett par gånger. Min parter hade fin kontakt med djur, hon kunde till och med få rådjur att äta ur hennes hand.

Ofta när jag gett privatsittningar har andar tagit med sig djur som varit älskade under sin livstid, men jag minns en man som kom på en sittning, hans släktingar började komma igenom. Han lyssnade, men med ett förvirrat ansiktsuttryck. Jag frågade honom vad som var fel, han sa: ”Jag har inte kommit för att prata med människor på andra sidan, jag vill bara veta hur min hund har det.” Det var tydligt att han var ledsen för att hans följeslagare hade gått vidare.

”Kärlek kan aldrig suddas ut, den lämnar ett permanent avtryck.

Djur har en mycket mer utvecklad känslighet än vi. När de ser eller känner av något vet de bara att det är så. De kan även se och känna av andars närvaro, men de reagerar både på människor och andar, eller den negativa energin. Om de känner av fara kommer de att gå in i försvarsställning och låta gestalten eller personen (ande eller levande person) få veta att de måste hålla sig undan.

Jag har ofta pratat med min fru om vem det egentligen är som styr i hushållet. Är det djuret som har kontrollen eller människan? Uppfyller vi helt omedvetet deras behov? Min fru poängterar ofta att vi är en del av deras familj. Ibland vill de vara ledaren, men då kan det uppstå vissa problem. Hur som helst, djur kommer aldrig att glömma den kärlek de fått uppleva i livet. Den kärleken finns hos dem även i livet efter detta. Kärlek kan aldrig suddas ut, den lämnar ett permanent avtryck.

När jag bodde i London hade jag två Border collies, intelligenta och skarptänkta. Om jag hade en riktigt dålig dag brukade de hoppa upp i soffan och sätta sig på vardera sida om mig och vila sina huvuden på mina axlar för att trösta mig. Det får mig att le när jag tänker tillbaka, Border collies är mycket intelligenta och manipulativa. Det var enda gången de tilläts upp på soffan, normalt sett hade de inte tillåtelse.

”När Gud skapade denna värld gav ”han” oss många vackra saker,
natur och djurliv.

Djur ger så mycket i gengäld, de lär oss att leka igen och att ha roligt. Djuren blir våra vänner och räddar till och med människors liv på många olika sätt. Våra två hundar hittade alltid på bus och fick mig att skratta. När Gud skapade denna värld gav ”han” oss många vackra saker, natur och djurliv. Vissa av djuren blev med tiden tama, men det var inte bara vi som lärde dem om kärlek, de lärde även oss.

Ibland när jag iakttar min fru när hon arbetar med djur kan jag se hur hennes hjärta öppnas och kärleken nästan strömmar från henne. Det är ett fantastiskt skådespel. Jag vänjer mig aldrig riktigt vid att se kontakten hon har med levande varelser. Livet handlar om att respektera allt levande. Skönheten i den här otroliga världen som vi lever i… vilken gåva vi människor har fått! Det sorgliga är att vi inte vet hur vi ska ta hand om den.

Själen antar många former, även naturen har en själ. Världen vi lever i har många olika själar och på ett eller annat sätt är de alla sammankopplade.

Terry Evans

Föregående artikelLivet är en resa, Del 2
Nästa artikelHöst med höns
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn