Ingen människa kan gå genom livet utan att behöva lära sig hantera konflikt, konflikt som kommer av olösta saker, att inte kunna medge när du har fel, oförmågan att be om ursäkt för fel osv. Det här ämnet påverkar verkligen alla delar av livet. Till exempel när ett par är på väg mot skilsmässa, ingen av dem vill riktigt ta ansvar för sin del i drama. De projicerar på varandra. När projektion tar över lämnas inget utrymme för att hitta en lösning.

Det är tragiskt att se när människor som älskat och brytt sig om varandra börjar förgöra varandra. Det leder bara till trasiga liv och brustna hjärtan, ilska och bitterhet. Varför kan vi inte bara ta ett steg tillbaka från vår känslomässiga frenesi och försöka kompromissa för att hitta en lösning, så att involverade parter kan gå vidare?

’Varför kan vi inte bara hålla tillbaka och vara observatörer?

Det intressanta med projektion och konflikt är att vi har en tendens att söka efter allierade, personer som kommer att stödja vår sak. Positioneringstävlingen börjar: ”Vilken är den starkaste gruppen?” För det mesta när människor väljer sida har de ingen som helst aning om vad som egentligen pågår i konflikten. De hoppar bara ombord för att de får en möjlighet att ta del av ett drama, men de har ingen riktig förståelse för konfliktens ursprung. Oavsett om det handlar om separation eller konflikt, så lägger människor sig i utan att tänka, för väldigt ofta uppfyller det ett behov inom dem.

Så varför gör vi det? Varför kan vi inte bara hålla tillbaka och vara observatörer? Ja, det är okej att ge en åsikt, men när man väljer att ta ställning och blir delaktig i den frenesi som tveklöst följer, tar galenskapen över och de som är involverade förlorar allt perspektiv. Det intressanta i dessa konflikter och situationer är att ömse sidor blir antingen offer eller krigare – eller både och.

Det är förundrande att iaktta när olika personer väljer sida och ger sin åsikt, i synnerhet eftersom många av dessa personer inte lever som de lär. Du kan hjälpa någon i kris utan att ta parti, genom att helt enkelt säga: Hur kan jag hjälpa dig? Du kan erbjuda ditt stöd. Att ta ställning genom att säga att det är den andra partens fel, bidrar bara till förvirringen och smärtan.

’Olösta problem som leder till separation, havererad vänskap och kärlek, kan få omfattande konsekvenser för alla involverade.

Vi inser aldrig vilken inverkan det har på dem omkring oss; att behöva se människor som en gång älskat och brytt sig om varandra tas över och kontrolleras av demonen som all denna negativitet framkallar. För det mesta är de helt omedvetna om vilken demonisk energi som har skapats.

Det här är ett ämne jag har tänkt på länge och jag vill bara dela dessa tankar med er. Olösta problem som leder till separation, havererad vänskap och kärlek, kan få omfattande konsekvenser för alla involverade. Samtidigt tror jag inte att vi kan gå vidare om vi håller kvar ilskan och bitterheten inombords, men jag är av åsikten att svaren och nycklarna som kan lösa kriser kommer med tiden.

När jag möter en konflikt så handlar det inte om att säga: Jag har blivit väldigt illa behandlad. Det är mycket mer konstruktivt att säga: Vad kan jag göra? Vilket ansvar har jag för att befria mig själv från konflikten jag befinner mig i? Generellt sett anser jag att första steget till att finna en lösning, för att alla involverade ska kunna gå vidare, är att bli medveten om oss själva och vår delaktighet i konflikter.

Terry Evans

Föregående artikelVågar du vara öppen med din tro?
Nästa artikelFarväl till hönan Maud
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn