Jag föredrar att de som vill gå en längre kurs hos mig först kommer på en femdagars introduktionskurs, vilket är som en slags buffé av mediumskap, healing, intuition och Bergsmeditation. Det ger eleverna en möjlighet att bestämma om jag är rätt lärare för dem och hur de vill gå vidare. Alla medium och lärare har olika sätt att arbeta och olika sätt att lära ut.

Denna första introduktionskurs väcker en hel del saker inom eleven; förmågor, rädslor och möjligheter som många varit helt omedvetna om. När de sedan börjar introducerats till dessa dolda aspekter av sig själva är det ett underbart att se hur de får ett ögonblick av insikt, i synnerhet när jag tar med dem in på okänd mark. Dörren till möjligheter öppnas, trots tvivel och rädslor, och de börjar inse att de faktiskt klarar av att göra uppgifterna jag ger dem.

För många ökar aptiten för självupptäckande efter att de har tagit det första steget till att utforska sin inre värld. Mitt jobb som lärare är inte att ge dem min sanning. Min uppgift är att föra dem i kontakt med sig själva och sin egen verklighet, för att de ska hitta sin egen sanning och sin egen identitet, med andra ord, det som är deras naturliga intelligens och fungerar för dem. Jag har inte svaret på vad som är någon annans sanning, men det är mitt jobb att hjälpa dem som blir undervisade av mig att upptäcka vilka de verkligen är och vad de faktiskt kan göra. Kanske kan jag lära dem att besvara sina egna frågor?

Efter den första introduktionskursen kan det ibland ta dem två eller tre år att återvända. Jag bestämmer inte vilken utbildning de ska gå. Det måste vara deras eget beslut, baserat på vad de känner är rätt för dem. Vissa går vidare till andra kurser med andra lärare som de känner är mer lämpade för dem. Enligt min mening har ingen patent på sanningen och ingen kan vara allt för alla. Under mitt liv har jag själv vänt mig till olika lärare och fått pusselbitar, som har fört mig närmare en mer komplett bild av mig själv. Det finns varken ”den rätta läraren” eller ”den bästa läraren”, men alla har något relevant att erbjuda någon.

Det jag har upptäckt i relation till mig själv och en del av dem jag har undervisat är att längtan att lära sig kan tillfredsställas ett tag, men när vi väl känner att vi använder det vi lärt oss och det har blivit till en integrerad del av oss återvänder hungern. Jag tror att det är själen som säger: “Kom igen! Det är dags att lära sig lite mer.”

Jag tycker att det är sorgligt när vi tror att vi har nått en platå och att vi inte har mer att lära oss. För mig är livet och mina elever som en lärare. Att undervisa är för mig som konstant ebb och flod av vad läraren erbjuder och vad eleven i sin tur erbjuder. Jag anser att läraren alltid bör ha ett öppet sinne och vara redo att lära sig något nytt.

Jag tycker att det är fascinerande att lära ut mediumskap och personlig utveckling. Utan denna hunger och denna passion att förstå ämnet jag undervisar skulle den aspekten av mig vara tom och utan motivation. Den passion jag talar om behöver konstant matas och vattnas. Jag hoppas att den fortfarande finns kvar hos mig den dag det är dags för mig att gå över bron till andra sidan.

Terry Evans

Föregående artikelVår livsväg
Nästa artikelEtt kvitto av kärlek
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn