När jag utvecklades som medium såg jag till att hitta duktiga lärare, eftersom jag tidigt insåg att jag inte kunde undervisa mig själv. Jag var i behov av människor med erfarenhet och expertis, som kunde visa mig farorna med att öppna upp sig själv för snabbt. Jag behövde människor, som kunde lära mig att skydda mig själv från en eventuell negativ påverkan, medan jag var öppen. Jag blev tidigt medveten om att den mediala utvecklingen bör ske väldigt långsamt, och en dag i taget.

En viktig sak som jag lär mina elever, är kunskapen om hur man öppnar upp och stänger ner sig själv för andevärlden. Varje gång jag ska samarbeta med mitt andliga team, som medium eller healer, ber jag om lov. När jag väl har fått tillåtelse att arbeta, blir det som att andevärlden omsluter mig med en osynlig barriär, som ingen negativ energi kan bryta sig igenom. Samtidigt får jag energi av dem för att kunna arbeta, vilket gör att jag inte förlorar min egen energi.

Många människor, som vill utveckla sin mediala förmåga, gör det utan en lärare. De tror att de klarar vad som helst, på så vis kan de bli en fara för sig själva och andra. De inser inte att negativ energi kan klamra sig fast vid dem och ha en negativ effekt på deras välbefinnande, både fysiskt och mentalt.

Jag möter ofta människor, som har tillåtit sig själva att bli utnyttjade av andra. Jag kallar det “räddarsyndromet”. Dessa “andra” har problem i sina liv, men de är inte redo att ta ansvar för situationen de befinner sig i. Efter timmar av telefonsamtal eller konversationer, efter att ha fått råd om hur de kan förändra sina liv, är det sällan så att den mottagande parten faktiskt lyssnar. Istället projiceras mycket negativ energi på personen som försöker rädda dem. Det här resulterar i att räddaren tömmer sig på sin egen energi, fysiskt och känslomässigt. Människor som försöker vara allt för alla, utan att sätta gränser och utan att lära sig att säga nej, kommer gång på gång att hamna i samma svarta hål.

”Om du vill hjälpa andra, var medveten om vad det är du KAN och vad du INTE kan göra.

I mitt arbete som medium får jag dagligen samtal från människor som ber om min hjälp. En gång i tiden var jag också en räddare. Utan att vara medveten om det, lärde jag mig det mönstret redan som barn. När jag gick in för att rädda människor, som inte ville hjälpa sig själva, trodde jag att jag var en god människa. Sakta men säkert började jag inse att jag försökte få mig själv att må bra genom mina försök att rädda andra. Ett sådant beteende är ett annat sätt att öppna upp sig och bli till en tipp för andras olösta problem. Det väcker även räddarens egna olösta problem.

I mitt yrke har jag inte färdigheten, förmågan eller kunskapen att kunna hjälpa alla. Det jag fokuserar på är det jag KAN, som medium och person. Jag kommer aldrig att ge råd om något jag själv inte följer, för när vi gör det har råden vi erbjuder ingen effekt och är meningslösa. Om du vill hjälpa andra, var medveten om vad det är du KAN och vad du INTE kan göra. Vare sig du är medium, lärare, terapeut, partner eller förälder: Det jag vill komma till här är att du inte får tillåta dig själv att vara mer än du verkligen är!

Väldigt ofta blir jag tvungen att säga: “Jag vet inte, jag har inte lösningen på ditt problem, jag har inte expertisen.” Det som håller mig balanserad är att tillåta mig själv att fråga någon som faktiskt vet och har svaret. För mig är det viktigt att sätta gränser och arbeta utifrån min förmåga och erfarenhet. Är det så att en vän eller släkting behöver genuin hjälp på grund av att något helt oväntat har hänt i deras liv, är jag självklart där för dem med min kärlek, mitt stöd, och för att lyssna. Det är något jag KAN erbjuda.

Terry Evans

Föregående artikelEn tanke om oss
Nästa artikelFödelsedag!
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

2 KOMMENTARER

    • Thank you, Jane! It was nice to see you again, when you came to Fanthyttan with your daughter. Give her my regards. /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn