Jag får ofta frågor från människor som säger att de hela tiden är öppna, både för känslor och för andar. Det har en negativ effekt på deras livskvalitet. Hur kan de stänga ner till dessa saker som de inte förstår? Hur kan de hantera det? Jag säger ofta till dem att det inte finns något enkelt svar på den frågan. Man kan inte lära någon att stänga ner eller att hantera detta på bara några minuter, det är en process som tar tid. För att göra det behöver du lära dig vad det är som faktiskt påverkar dig. Kommer känslorna eller idéerna du får från andevärlden eller tar du in dem telepatiskt från en annan person?

En del människor säger: ”Det är mycket andeaktivitet i mitt hem, snälla hjälp mig att ta bort det!” Men det kanske inte är andar, det kanske bara är husets minne. Skulle det kunna vara ihopblandat med andra saker, som oönskade minnen eller känslor från din barndom, som då och då poppar upp i ditt huvud eller ditt minne utan inbjudan från dig? Är du en person som tillbringar oändlig tid med att försöka ge människor råd eller tala om för dem hur de ska leva i tron att du hjälper dem? Att vara en öppen och känslig person kan påverka dig på många olika sätt. Kan du känna igen det här inom dig själv?

Vart vänder du dig med alla dessa frågor? Vill du lära dig att hantera det och låta det bli en del av ditt liv, eller har du fortfarande inställningen att du bara vill att någon ska komma med en magisk trollstav och ta bort det på en gång? Om du söker efter en omedelbar lösning, så kan jag utifrån min egen erfarenhet tala om för dig att det inte finns någon. Jag har haft samma funderingar i mitt eget liv: Vad gör jag med allt detta? Hur ska jag hantera det? Det är därför som jag kallar min bok Vägen till frihet. Jag har varit tvungen att jobba riktigt hårt för att lära känna mig själv som den jag verkligen är och det är en process som fortsätter än idag. Jag har varit tvungen att söka hjälp hos lärare, terapeuter och liknande för att kunna göra en resa in i mig själv och skapa en struktur, som kan ge plats åt alla dessa aspekter av mig.

När jag arbetar för andevärden är jag öppen, jag har lärt mig att öppna upp och stänga ner till dem. Jag ger sällan människor råd om hur de bör leva, för det är inte mitt jobb, men om någon ber mig om råd kan jag erbjuda mina insikter en eller två gånger. Om inget händer efter det så vet jag att de inte lyssnar. I mitt liv har jag varit tvungen att lära mig att sätta gränser, att strukturera och säga ”Jag vet inte” och förstå att jag inte kan vara allt för alla.

Skulle jag som person och medium inte skapa en sådan struktur och sätta gränser skulle jag snabbt bli känslomässigt utbränd. Om du är en känslig person kanske det är hög tid att börja lära dig att hantera dessa känslor och förstå varifrån de kommer? Kommer det inifrån dig eller är ursprunget något annat? Kanske både och? Det är viktigt att lära sig identifiera vad det är som händer inombords och hantera det istället för att bli ett offer för det. Det var så här jag själv började göra resan från kaos till frihet.

Terry Evans

Föregående artikelStärk din personlighet med en inre färgresa
Nästa artikelNär vi stöter på vägskäl inom oss
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn