När jag lär mina elever att undersöka platser med mycket paranormal aktivitet, att göra så kallad medial undersökning och rening, får de lära sig att separera olika energier och ta reda på dess ursprung. Ibland kan det vara en ande, som av olika anledningar inte har kunnat ta sig vidare till andra sidan. Det kan vara olösta problem som de vid sin bortgång inte lämnat bakom sig. Därför fastnar de och ibland är de inte ens medvetna om att de har gått bort. Ibland vill de inte gå vidare eftersom de inte vill lämna sina nära och kära. Det kan vara på grund av att det är kaos och förvirring i familjedynamiken.

Ett hus eller en plats kommer dessutom alltid att bevara minnet av allt det som har hänt där. Om du får en otrevlig känsla är det alltså inte nödvändigtvis andeaktivitet du känner av, utan husets minne. Ibland kan det göra att människor känner starkt obehag.
Väldigt ofta när jag kommer in i ett hus upptäcker jag att det även finns positiv andeaktivitet där och det är för att våra nära och kära i andevärlden kommer och säger: “Hallå, något måste göras åt den här situationen.” Normalt upphör inte aktiviteten förrän personerna som lever på platsen har uppmärksammat sina problem.

En individs dynamik kan ha stark effekt. Negativ energi liksom positiv energi finns omkring oss hela tiden och lika attraherar lika. Energin kommer att söka upp en person som har liknande energi. Energin behöver något att nära sig av. Negativ energi har sin egen intelligens och den kan skapa det fenomen som kallas telekinesi, vilket är när föremål förflyttar sig, eller när vi hör konstiga ljud i vårt hem. Väldigt ofta kan människor bidra till detta när de känner sig riktigt nedstämda, det är som om deras naturliga beskydd försvinner. De kan vara vidöppna för alla energier, oavsett om det kommer från husets minne, någon i familjedynamiken som inte mår bra eller en ande som är fast och inte kan gå vidare. Väldigt ofta får tyvärr stackars andevärlden ta skulden för allt.

Barn och tonåringar upplever ofta en hel del besvärliga känslor eller har andar på besök och det finns alltid en anledning till det med. Ibland kan det vara för att de påverkas av något i familjedynamiken, det kan vara för att de oroa sig för skolarbetet osv. Det är ofta då kära mormor återvänder från andra sidan och visar sig i en dröm för att ge tröst, inte för att skrämmas.

Människor tror att ett medium helt enkelt bara kan gå in på en plats och rena allt på en gång, men det finns olika faktorer som måste beaktas och vissa av dem har jag nämnt här. Det är naivt att tro att någon som jag, på en timme, kan rena ett hus från något som har pågått i flera år. Ibland kan jag göra det med andevärldens hjälp, men allt som oftast är inte lösningen så enkel som människor vill att den ska vara.

Till sist, något annat som är viktigt är att ha förståelse för vad jag kan och inte kan hantera. Jag är inte ett medium som vet allt och som kan ge svar hela tiden. När jag gör en undersökning behöver jag ha ett öppet sinne, utan några som helst förutfattade meningar och ta det steg för steg. Det är viktigt att jag är närvarande och ger mig tid att känna in energierna för att låta en separationsprocess ske. När det väl har uppnåtts och källan har spårats så kanske en lösning kan uppnås. Svaret finns inte alltid hos undersökaren, ibland finns svaret hos dem som upplever fenomenen. Ibland behöver de tänka på vilken delaktighet de har i att attrahera fenomenet och vilket ansvar de behöver ta. Det är vad jag försöker lära mina elever.

Terry Evans

Föregående artikelGuldklimpar i vattnet
Nästa artikelVad är spiritualitet?
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn