För några år sen deltog jag i konferensen ”Toward a science of consciousness (TSC)”, som hölls vid Helsingfors universitet. Under veckan bjöds det på många intressanta föreläsningar och huvudtalarna var mycket inspirerande att lyssna till. Mitt syfte var att närvara som observatör för att få en bild av vad som händer i den vetenskapliga världen. Konferensen var internationell och det fanns folk där från hela världen.

Det var intressant att se akademiker från öst och väst med olika synsätt och tro, särskilt från den indiska och de österländska kulturerna där en stor del av den vetenskapliga forskningen har en mycket stark andlig bas, medan västvärlden generellt sett baserar sina bedömningar på fakta, vetenskap. Naturligtvis fanns det skolor med motsatta vetenskapsteorier och det var intressant, och ibland underhållande, att se hur hårt vissa försvarade sin tro eller sina vetenskapliga rön.

Ett öppet sinne
Jag, som har haft en ledande position inom industrin och färdats genom livet som medium, har en uppfattning om sinnets och medvetandets vetenskap baserad på händelser och erfarenheter, till skillnad från vetenskaplig forskning. Vetenskapen jag tror på är att medvetandet har många nivåer. Det finns ännu ingen vetenskaplig modell som kan bevisa eller motbevisa att det finns en högre intelligens. När jag vill undersöka något gör jag mitt yttersta för att forska på det med ett öppet sinne, utan partiskhet eller skepsis. I mina egna studier av medvetandet har jag upptäckt att jag med ett öppet sinne kan uppnå mycket mer.

Intelligent samarbete
Om vi ser mot framtiden, för att skapa en ny era av medvetande tror jag inte att vi kan avfärda existensen av en högre intelligens, för den kan ge oss informationen vi behöver för att bygga en bro till framtiden. Hur kan vi uppnå detta? Genom att använda människor som kan få kontakt med den intelligens jag talar om, som kan hjälpa oss att komma vidare tillsammans med forskare, i synnerhet dem som arbetar inom biofysiken. Med ett intelligent samarbete kan kanske nya dörrar öppnas mellan medium och forskare, för att vi ska kunna få en djupare förståelse för medvetandet.

En outforskad resurs
Det finns många medium och kanaler som jag själv, som får information från den högre intelligensen(andevärldens dimensioner) som skulle kunna vara till nytta för vetenskapen. Men en stor andel av dem inom de vetenskapliga kretsarna har fastnat i traditionella vetenskapliga värderingar. Ja, det fanns vissa forskare på konferensen som var ärliga nog att medge att man inte ens skrapat på ytan av vad som skulle kunna vara sannolikt. För min del saknas däremot en nyckelfaktor, om det finns en högre intelligens, varför är vi då så motvilliga till att använda den stora resurs som den kan erbjuda?

Den högre intelligens jag tror på, om vi närmar oss den med ödmjukhet kommer den att ge oss information som bär frön, och om de sen sås i ett produktivt sinne kommer det till slut att bära frukt. Jag känner till många vetenskapsmän och forskare som har detta öppna och produktiva sinne, men det sitter på staketet, rädda för att deras rykte och karriär ska förlöjligas.

Om det finns en öppensinnad forskare som sitter på staketet redo att hoppa ner skulle jag vara mycket intresserad av att träffa den personen för en öppen diskussion. Jag är en öppensinnad person som tycker om att utforska och lära.

FINNS DET NÅGON DÄR?

Terry Evans

4 KOMMENTARER

 1. Hej

  Lyckas fortfarande inte se all text i hela artiklarna. Hur gör man för att kunna ta del av hela texten?

  Med vänlig hälsning
  Kerstin Rosengren

  • Hej Kerstin! Vi ber om ursäkt för att svaret dröjt! Om du anmäler dig som prenumerant får du tillgång till alla artiklar. Vi debiterar inget under augusti månad. Sen är det bara att avsluta prenumerationen om du inte är intresserad av att fortsätta. Mvh, Red. Viktoria Nyberg

 2. Hej kära Terry Jag är ingen forskare bara en äldre kvinna
  77 år gammal som har tänkt mycket Det har jag gjort sen jag var barn andliga tankar om vetenskap ock forskning är ingenting nytt för mej Universums
  Intelligens är mycket större än vi anar.Och de osynliga världarna är nära oss. Den osynliga energin ock den osynliga massan i kvantvärlden tror jag är de andliga
  Världarna de består av75% av all massa i universum
  Allt är en kretsgång allt kommer tillbaka på nytt igen ock igen Jag tror på flera Universum. och genvägar till
  Dessa genom maskhål i rymden som användes till UFO.
  Jag hoppas att du förstår mej Fråga Askala om det här.
  Ha det bra Kära Terry

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn