Det har ofta hänt att jag befunnit mig i en situation i livet där jag inte vet hur jag ska besvara en fråga, eftersom jag inte har kunskapen eller erfarenheten. Jag har följande färdigheter: Medial utveckling, personlig utveckling, Bergsmeditation och andlig healing. Det finns många andra områden av alternativmedicin, mediumskap och healing som jag inte har kunskap om. Ibland frågar människor mig om särskilda ämnen, men jag kan inte svara frågor om metoder jag inte är utbildad i eller har arbetat med. Jag kan ha tankar om dem, men jag kan inte ge ett välinformerat svar till den person som frågar.

Jag kan föreställa mig att det är lätt att gå i fällan där vi säger att vi kan eller vet. Det är ofta uppenbart att människor har hört talas om ett ämne, men inte har någon erfarenhet av det. När jag håller mina storseanser med påföljande frågestund och får frågor måste jag ibland helt enkelt säga: Jag vet inte.

Jag har ett öppet sinne, men jag vill inte gå i fällan där jag ger intryck av att jag har svaret på allt. För att göra en jämförelse, i mitt vardagsliv hör jag människor prata om saker och ting som jag kan tycka verkar intressant, men jag har ingen kunskap om det. Samtidigt är jag intresserad och nyfiken på många olika saker som pågår ute i världen, men jag är ingen expert.

Hur kommer det sig att vi kan gå i fällan och säga att vi vet, när vi inte vet? För mig har det varit en värdefull läxa i livet, att våga säga nej eller jag vet inte. Ibland kan jag hänvisa människor till någon annan som har erfarenhet av det aktuella ämnet, eller be den som frågar att söka kunskap någon annanstans. Jag vet vad jag kan göra och jag är rätt medveten om vad jag inte kan.

”Väldigt ofta lär eleverna sina lärare med sina kommentarer och frågor – de erbjuder tankeställare.

Det är väldigt lätt att ge intryck av att du har svaret på allt, men det handlar om att hålla dig själv ren och att inte försöka leva upp till människors förväntningar. Det är en farlig fälla att hamna i. Detsamma gäller när vi gör misstag. Erkänn dem – försök inte dölja dem. Eleverna kommer att veta när en lärare ger dem ett svar som är ”fejk”. Människor är idag mycket mer vaksamma och kommer att undersöka saker och ting.

Något som har varit väldigt positivt för mig är alla människor jag träffar i olika situationer, i synnerhet på kurser, jag kan lära mig så mycket av dem. De har så mycket att ge, när de ställer sina frågor kan det även inspirera mig. Väldigt ofta lär eleverna sina lärare med sina kommentarer och frågor – de erbjuder tankeställare.

Om jag stöter på ett ämne som jag inte vet så mycket om, men tycker är intressant kommer jag att läsa på om det. Jag har träffat många människor i mitt gebit som ger intryck av att de har svar på allt. Eftersom jag vet att jag inte har det ger det mig en tydlig linje att följa.

När en person ställer dig en fråga, säg sanningen. När vi svarar på frågor som vi inte har kunskap om, vad det än må vara, det mest ödmjuka är att säga, jag vet inte, och hänvisa personen till någon du tror vet.

Våga vara ärlig med vad du kan och inte kan, och håll dig till det tills du vet mer. När du är ärlig kastar du inte bort din energi på att vara till lags.

Terry Evans

Föregående artikelOlyckan väckte ett inre lugn
Nästa artikelGe och få
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn