Det var när min resa med mediumskapet började som min guide Ascala, för första gången visade sig fysiskt, ståendes framför mig. Han fick mig att känna mig trygg och genom att sända ut känslor lät han mig förstå att jag inte behövde vara rädd. Han sa: “Jag är här för att hjälpa dig. När jag visar mig som buddhistmunk vill jag visa hur jag kommer att vägleda dig. Du kommer inte alltid att se mig. Ibland kommer jag att ta kontakt med ditt omedvetna. Instruktionerna jag ger dig kommer upp i ditt medvetande och med tiden kommer du att förstå att det är jag.”

För att förenkla saker och ting, han berättade att han skulle vägleda mig till rätt människor och situationer. Plötsligt kommer Ascala in: Det jag vill att du fokuserar på först och främst är att lära dig att vara medium, för det innebär mycket mer än att bara ge budskap. När jag stod vid din sida efter din första privatsittning och den första medium-utvecklingsgruppen som du var med i, förstod jag din känsla av eufori. När du upplevde ett sådan känslomässig klimax i början var det för att en ny dörr hade öppnats inom dig, för att du var redo för det.

Jag minns när du sa: ”Jag har inte tänkt arbeta som medium ett tag”. Du testade och utmanade mig. Du ville veta att det du arbetade med inte bara handlade om ditt ego, du ville försäkra dig om att du hade rätt intentioner. När du backade från mig gjorde du andra saker som också var viktiga för dig, sådant som inte hade med andlighet att göra. Det var en viktig del av din utbildning.

Under den här tiden kontaktade jag dig många gånger, jag brukade retas med dig och du upplevde en hel del fysiska fenomen. Det fanns stunder då du kände dig lite nervös, hur ska jag hantera det här? Det viktigaste var att du lyssnade och tog god tid på dig. Du ville lära dig hur jag ville arbeta med dig och vad vårt syfte var tillsammans.

Ibland utmanades ditt ego. Människor kunde säga: Jag vill att du gör det här eller det här. Då hade du ett val, att lyssna till dem eller till mig. Du lyssnade till mig när du sa: ”Nej, jag är inte redo för det.” Det hände även att du vid några tillfällen gick över gränsen och lyssnade till ditt ego istället. Det försatte dig i ett par besvärliga situationer. Men, det var samtidigt väldigt viktigt för dig att lära dig hantera sådana situationer.

Ibland gick du till medium och när de berättade för dig vad du skulle komma att bli i framtiden lät du inte ditt ego ta över för att få det att hända på en gång. Du tog en dag i taget. Väldigt snabbt förstod du att det viktigaste var att lära känna dig själv som person, vilket du också gjorde.

Under senare år, när människor sa att du skulle jobba professionellt som medium sa du: ”Nej, jag är inte redo än, men om det är meningen att jag ska bli professionell så kommer tillfället till mig.” Det var jag som sände tillfället till dig. Det var dagen när en av Islands spirituella ledare, Gudrun Marteins, ringde och bad dig komma till Island och arbeta som medium. Då sa du ja. Den speciella känsla du fick när du tackade ja till inbjudan blev en del av ditt medvetande. Än idag vet du att om du inte får den känslan är beslutet fel.

Det är så många medium som villar bort sig för att de springer innan de lärt sig att gå. Som du har insett, Terry, så vet vi i andevärlden allt om dig. Vi har försökt lära dig om den du verkligen är. Som du har märkt har du och jag under senare år kommit närmare och närmare varandra. Vi i andevärlden vet när det är rätt för människor att ta nästa steg. Den snabbaste vägen är den längsta. Om du försöker gå för snabbt fram förlorar vi kontakten med varandra. Vem skulle då lämna budskapen, skulle det vara vi eller ditt ego som försöker vara till lags?

Jag minns när en kvinna kom till dig, hon var så exalterad för att hon skulle få träffa dig. När du öppnade upp sa vi att det inte fanns någon där som kunde prata med henne. Du frågade oss tre gånger, men jag sa ”Tillträde förbjuden”.  Den morgonen hade du redan gett två sittningar som hade funkat bra. Vi gav dig ingen förklaring och det var då du var tvungen att säga till kvinnan: ”Jag är verkligen ledsen, men de vill inte prata med dig idag.” Du skulle ha kunnat använda intuition och telepati, men det skulle inte ha kommit från oss. Du valde inte vägen ditt ego erbjöd, du bad om ursäkt och gav kvinnan pengarna tillbaka. Resten av sittningarna den dagen funkade rätt bra. Den dagen klarade du testet. Vi ville bara testa var du befann dig, med oss eller med ditt ego.

Terry Evans

Föregående artikelDet välvilliga lyssnandet
Nästa artikelJag har tappat min magi
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn