Vad är egentligen ”ljus och kärlek” som medium och healers, de så kallade andliga människorna pratar om? Jag är förvirrad. I början när jag startade min resa som medium mötte jag ljuset hos människor som uppmuntrade mig, stöttade mig och undervisade mig. Jag blev själv en del av ljuset när andevärlden började använda mig som kanal. Under min resa och ända fram till idag har jag träffat underbara människor som har sträckt ut en vänskaplig hand och visat mig kärlek genom att erbjuda mig hjälp när jag behövt den. Det är vad ljus och kärlek är för mig.

Sedan fanns det dem som agerade från sitt mörker. De var avundsjuka, pratade bakom min rygg och kritiserade mig, men det som överraskade mig som allra mest var att många av dem inte hade modet att vända sig direkt till mig. Jag har ofta undrat varför människor som arbetar för ljuset beter sig på ett så självdestruktivt sätt. Jag fick ta emot sådana reaktioner redan första gången jag höll en storseans. Det var inte många där, men den negativa reaktionen visade sig tydligt hos vissa.

”När har vi tänkt växa upp och sluta tala illa om varandra för att själva framstå som bättre?

Genom åren har jag sett hur olika organisationer/individer som arbetar för andevärlden ibland agerar mot varandra. De har samma mål, de arbetar för att lyfta fram andevärlden, men även sin egen ideologi. Hur ofta har jag inte sett dessa organisationer hamna i konflikt med varandra? Sen har varje organisation även sina interna konflikter och meningsskiljaktigheter. Ja, vi har alla olika åsikter om hur allt ska vara. Vi har alla olika sätt att tro eller arbeta och det är vår mänskliga rättighet, men varför fastnar vi i attityden att vårt sätt att göra saker eller vårt arbetssätt är det bästa. Vi förtalar eller kritiserar dem som inte följer våra regler – regler som vi själva har skapat. De som verkar på den här nivån kanske är bra medium och healers, men det gör dem verkligen inte till andliga människor. Vad har hänt med ljuset inom oss och kärleken vi talar om då? När har vi tänkt växa upp och sluta tala illa om varandra för att själva framstå som bättre?

Sedan dök internet upp med den frihet det erbjuder. Det verkar som om allt är tillåtet där ute i cyberspace. Ni ljusarbetare som använder internet för att förtala och förödmjuka andra, vad är ert syfte? Är det inte på tiden att ni rannsakade era intentioner?

Vi må vara bra healers, bra medium och lärare inom dessa saker, men i sig det gör oss sannerligen inte till spirituella människor. Jag anser att det inte räcker med att vara medium för att jag ska vara andlig. Ja, jag gör misstag och det enda jag som kan rädda mig då är förmågan att vara ärlig med mig själv och att agera utifrån det.

”Jag undrar vad våra kollegor i andevärlden tänker när de ser oss och vårt beteende.

De som spelar spelet att vilja framställa sig själva som bättre genom att förödmjuka och projicera på andra kommer dessvärre bara få uppleva att det de sänder ut till slut kommer tillbaka och biter dem i häcken. Som en välkänd skeptiker en gång sa: “Vi behöver inte göra så mycket för att förstöra mediers eller healers rykten, det finns dem i era egna led som gör jobbet åt oss genom att smutskasta andra”. Han har helt rätt.

Ju mer jag själv har mött mitt mörker har jag funnit mitt ljus. Jag är definitivt inte ”där” än eller fri från mörker, men jag kan i alla fall leva med att jag inte blivit en del av smutskastar-tävlingen på internet eller ens bakom stängda dörrar. Jag har aldrig gått ut på nätet och kritiserat någon. Om jag har något att säga föredrar jag att säga det direkt till personen ifråga.

Jag undrar vad våra kollegor i andevärlden tänker när de ser oss och vårt beteende. De måste känna sig så bekymrade, precis som jag gör när jag ser hur vi behandlar varandra. Är det inte på tiden att vi lämnade sandlådan och började fundera på att växa upp istället?

Terry Evans

Föregående artikelSol & bad blev en livsresa för Birgitta
Nästa artikelHur mår du idag?
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn