Jag vet att jag har pratat om personlig utveckling förut, men det är ett ämne som konstant är aktuellt i mitt liv som lärare och medium, även i mitt privatliv i relation till mig själv. Det finns en allmän uppfattning om personlig utveckling, att det handlar om att bara gå kurser eller att få verktyg, eller att gå till olika healers eller terapeuter. För min del går personlig utveckling längre än så. Jag säger ofta att vardagslivet är vårt verkliga klassrum, vårt träningsläger, och att det är situationerna vi möter i vårt vardagsliv som avgör hur utvecklade vi egentligen är.

Som jag ser det utmanas jag att utvecklas som person varje dag. Varje gång jag möter en utmaning på ett känslomässigt intelligent sätt öppnas en dörr och ger mig möjligheten att ta ett steg närmare de aspekter inom mig som fortfarande är outvecklade. Min själs röst erbjuder mig oändliga möjligheter att utvecklas, men det är lätt att gå in i förnekande och säga: Jag är redan där, jag behöver inte höra dessa ord mer. Jag vet redan det där om mig själv.

’Många människor som tror att det räcker med att bara gå en kurs eller att gå till en terapeut blir rätt förvirrade när gamla mönster inte förändras.

Det vi vet om oss själva måste konstant uppdateras och arbetas med. Om vi använder dessa möjligheter tror jag att det för oss närmare själen, vilket kan ge oss en möjlighet att utveckla vårt medvetande och finna både ljuset och mörkret inombords. Mörkret som då inte alltid behöver vara något negativt, det kan helt enkelt handla om sådant som är okänt för oss.

Jag måste skratta åt mig själv ibland när jag möter aspekter av mig själv som jag redan känner till, för ibland kan även jag tänka att det räcker med att bara veta. Men, jag blir konstant påmind om att utvecklingen av det vi redan vet är en kontinuerlig resa. Under min resa har jag upptäckt att det ibland kan vara väldigt produktivt att återbesöka sådant som jag trodde att jag jobbat med, så att ytterligare en dörr kan öppnas. Många människor som tror att det räcker med att bara gå en kurs eller att gå till en terapeut blir rätt förvirrade när gamla mönster inte förändras.

’Om livet var fritt från problem och utmaningar, vad skulle vi då lära oss?

Något som är fantastiskt med den här resan är när stillheten och tystnaden kommer över mig. I det ögonblicket blir allt bara så stilla och påverkas inte av babblet i mitt huvud. Det är som om ett ljus plötsligt tänds och jag ser saker och ting tydligt utan inverkan från min logik eller mitt ego. Att få sådana insikter är ett magiskt ögonblick och det visar mig väldigt tydligt vilket steg jag måste ta, eller hur långt jag utvecklats känslomässigt.

Under våra liv tror jag att vi måste ta oss förbi många hinder och bestiga många berg. Om livet var fritt från problem och utmaningar, vad skulle vi då lära oss? Vad skulle vi uppleva om vi bara stannade kvar i vår komfortzon? När jag sitter och skriver den här texten tänker jag på de kommande dagarna och jag känner mig stark nog att möta alla utmaningar som kommer min väg, men om jag är osäker kan jag alltid be min själ om villkorslös hjälp. Kanske kommer hjälpen under ett insiktsfullt ögonblick?

Det här är mina tankar om vad personlig utveckling innebär för mig. Jag hoppas att resan aldrig tar slut.

Terry Evans

Föregående artikelEn justering av atlaskotan
Nästa artikelTillbaka på jobbet
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn