Under mina verksamma år som medium har jag mött många människor som genom mig fått budskapet att de har en speciell inre potential. Väldigt ofta kan potentialen dyka upp i personens medvetande som en tanke: ”Jag önskar att jag kunde göra det här” eller “Jag har en dröm”, utan att personen är medveten om att det är själen som talar till dem. 

Men, det räcker inte bara med att veta att vi har en viss potential, vi måste arbeta med den och utveckla en relation till den. En individs inre potential kan täcka olika aspekter av livet. Det kan handla om en karriär eller ett kall, men för att vår potential ska bli en del av vår verklighet måste vi arbeta med den, lära oss att förstå den och låta den bli en aktiv del av vår själ och vårt dagliga liv. Från att bara veta måste vi sen börja agera och arbeta med den, och för att det ska vara möjligt måste vi ge det tid, vilket normalt innebär vissa uppoffringar.

När jag förverkligade min potential var jag tvungen att använda en del av min privata tid, tid jag annars skulle ha gett min familj, mina vänner och mitt arbete. Ibland var det svårt, men under många år använde jag det som fanns kvar av min privata tid för att utbilda mig till medium. Det innebar ofta att jag fick arbeta med dessa saker efter en lång arbetsdag. Ibland fick jag anstränga mig, det fanns stunder då jag hellre hade åkt hem, ätit en bit mat och bara slappnat av.

Jag anser att om du verkligen har förbundit dig till att låta din potential manifesteras behöver du också förändra gamla tänkesätt och ibland lämna dagliga rutiner, som inte längre fyller något syfte, bakom dig. Naturligtvis fanns det stunder när jag ville komma med ursäkter och säga: Nej, inte ikväll. Men de enda gångerna jag ställde in var på grund av sjukdom eller för att oväntade saker, som krävde min närvaro, hade hänt på jobbet.

Det är väldigt enkelt att ursäkta sig och komma på anledningar till varför vi inte har tid, bara för att något mer intressant har dykt upp. Det är i sådana stunder jag upptäcker om mitt åtagande varit uppriktigt eller ej. Jag har också sett många som gjort ett seriöst åtagande för att förverkliga sina drömmar och insett att det har gett deras liv ett nytt syfte och en ny mening. De har inte längre den där tomhetskänslan inom sig, som får dem att säga: ”Vad är det som saknas i mitt liv?”

Trots att det var längesen jag fattade beslutet att ta reda på vad min potential är, så är det intressanta att jag fortfarande upptäcker potential som jag inte visste om att jag hade. Det är precis som med andra träningsprogram eller utbildningar, vi gör inte alltid rätt första gången. Vi gör misstag och möter motstånd.

När vi väl låter vår potential uttryckas tänds vårt inre ljus, som motiverar oss att följa just den vägen. Det brinnande ljuset inom oss kallas entusiasm och åtagande. Det hjälper oss att vara tillräckligt starka under vår resa, för att våga göra misstag och vara medveten om dem. Var du än befinner dig i ditt liv, vilken din dröm och ditt okända syfte än må vara, finn det. Det finns där och väntar på dig någonstans. Oupptäckt potential och drömmar går hand i hand.

Jag har träffat många människor som nöjt sig med att få höra vad de skulle kunna bli, men jag tror att det lämnar en person i ett slags tomrum, för är inte syftet att vi ska komma i kontakt med den intelligensen och använda den i vårt dagliga liv?

Mina ord kanske bara är en liten påminnelse eller en puff för dem som känner att de befinner sig i ett slags tomrum. Ha tillit och våga, för en dag kanske du inser att det var värt det. När vi förverkligar vår potential är vi tillfreds.

Terry Evans

Föregående artikelDet vi inte ser
Nästa artikelTack 2018 – välkommen 2019!
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn