Historien om ugglan började en varm, fuktig sommarkväll. Det var några år innan jag blev professionellt medium. Plötsligt stod en nordamerikansk indian framför mig. Han hade långt, grått hår och linjerna i hans ansikte visade att han var en väldigt, väldigt gammal man. Det var inte en dröm och jag såg inte bilden i mitt huvud, den fanns utanför mig(Den här typen av fenomen är känt som projicerad klärvoajans).

Jag frågade den här figuren:
– Vem är du? Varför har du kommit?
Jag fick till svar:
– Figuren du ser är en symbol för min ålder och min visdom. Mitt namn är Grey Owl. Liksom alla ugglor kan jag se i mörkret. Jag har kommit för att ta med dig på en resa, för att vägleda dig genom vildmarken inombords och för att hjälpa dig se aspekter av dig själv, så att du kan möta dig själv, ditt sanna jag.
Jag hade ofta bett om hjälp innan detta möte, att jag skulle få något som kunde hjälpa mig att bättre förstå vem och vad jag verkligen var.

’’Under denna period visste jag aldrig när han skulle dyka upp. Det kunde vara i drömmar, ibland i meditation.

Jag visste inte om han var en riktig indian, men det var inte hans potentiella identitet som påverkade mig mest, det var orden han hade sagt och kraften bakom dem. Dessa ord var början på en intensiv resa, som varade under sju år. Under denna period visste jag aldrig när han skulle dyka upp. Det kunde vara i drömmar, ibland i meditation. Vid sällsynta tillfällen kunde han plötsligt stå framför mig. Han kom aldrig på begäran, men i efterhand insåg jag att han dök upp när jag behövde hjälp att öppna nya dörrar till ny förståelse och nya insikter. Han tvingade mig aldrig att gå igenom dessa dörrar. Han stod bara där vid min sida och sa:
– Det är ditt val.

När jag mediterade en dag, några dagar efter vårt första möte, befann jag mig plötsligt på en strand vid en stor flod, så bred att jag knappt kunde se andra sidan. Då hörde jag Grey Owl säga:
– Hoppa ner i floden, simma till andra sidan!
Jag svarade:
– Men du måste tala om för mig om jag kommer att ta mig över till andra sidan och vad som händer när jag väl kommer dit.
Han vände sig mot mig och bara log, så jag hoppade. Det var en stor risk att kasta sig ner i denna symboliska flod. Jag var rädd. Färden över floden blev en resa som varade i sju år. Upplevelsen var inte alltid behaglig, precis som livet, jag visste inte åt vilket håll strömmen skulle föra mig. Jag mötte en myriad av känslor, en del som jag aldrig hade varit i kontakt med och några som jag redan var bekant med.

’’Det blev en helt ny början i mitt liv, det gav mitt liv en ny mening och riktning.

Resan över floden gjorde mig medveten om så många okända aspekter inom mig själv. Ibland var det lättsamt och ibland svårt, men en dag, utan att jag insett det, var resan klar. Där, väntandes på mig efter resans slut, stod Grey Owl, som bara nickade godkännande. Sen, utan att ens fråga, fick jag så stora insikter om vad resan hade gett mig. Jag fann styrka i min svaghet och en beslutsamhet att våga acceptera fler utmaningar, utmaningar som fungerade som en kompass för att upptäcka nya aspekter av min intelligens och som hjälpte mig att bana ny väg genom min inre vildmark. Det blev en helt ny början i mitt liv, mitt liv fick en ny mening och riktning.

För mig var Grey Owl en symbolisk besökare, en besökare från en högre dimension som ser och vet allt. Han var min mentor. Han gjorde mig medveten om delar av mitt sinne som jag inte ens visste existerade. Han var min psykolog, min healer och lärde mig att vara en krigare på ett annat sätt. Han lärde mig att ha tillit och hjälpte mig att hitta en ny identitet baserad på den jag verkligen är, istället för hur jag önskar att välden ska se mig.

När jag ser tillbaka inser jag att Grey Owl alltid var närvarande, jag var egentligen aldrig ensam. Efter att jag tagit mig över floden gav han mig dessa ord:
– Jag måste lämna dig ett tag för att låta dig utveckla dina färdigheter och förstå erfarenheten du fick genom att korsa floden. Jag kommer att besöka dig då och då när jag känner att du behöver min hjälp, men inte när du kräver det.
Efter att han tagit farväl och försvunnit i fjärran hittade jag en helt ny väg framför mig, en som jag var villig att ta ansvar för: Vägen till den jag verkligen är.

Så det här är anledningen till att jag har så många ugglor på min kursgård, ugglan är min totem och en konstant påminnelse om den uppgift som ligger framför mig.

Terry Evans

Föregående artikelHa mer roligt i livet
Nästa artikelVarför utvecklar vi inte vår inre potential?
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn