Jag minns när jag var yngre och pratade med andevärlden eller bad en bön, jag brukade ge den högre intelligensen en lång lista med önskemål för hur jag ville att saker och ting skulle vara och förändras för att passa mig och mitt behov av kontroll. För mig är det att vara kontrollant: Jag vill ha saker och ting på mitt sätt. Det är något jag varit tvungen att arbeta med.

Jag har fortfarande ett visst behov av kontroll, men skulle jag säga att jag är ett kontrollfreak? Jag tror inte det… För egen del tycker jag inte om kaos. I mitt hem vill jag ha ordning. Jag tycker inte om oordning, saker och ting ska ligga på rätt plats. Det ska vara rent och någorlunda hygieniskt. Det skulle, till exempel, vara väldigt svårt för mig att gå till sängs utan att diska. Jag har också mina dagliga rutiner, när jag vaknar tar jag en kopp te, sätter mig ner, känner mina känslor och mediterar sedan. Jag är likadan vad gäller trädgården, jag vill att det ska vara ordning och reda. Jag avskyr att se högar överallt, oavsett om det är i trädgården eller hemma. Jag tycker om att ha struktur, så, om struktur är en form av kontroll, då är jag lite av en kontrollant i det avseendet.

’Sen jag träffade min fru, Astrid, har jag insett hur jag har kontrollerat vissa saker i mitt liv, som jag tidigare varit blind för.

Jag ändrar sällan placering av saker och möbler. Jag är verkligen en vanemänniska i mitt dagliga liv, men med det sagt, när jag arbetar som medium på en kurs eller håller storseans vet jag aldrig vad som kommer att hända, det har jag ingen kontroll över. Det beror helt på andekontakten eller klienterna. I mitt företag vill jag naturligtvis ha ordning, men jag tror inte att jag kontrollerar dem som arbetar för mig. De har sina egna ansvarsområden och jag uppmuntrar dem att använda sin egen kreativitet inom företagets ramar.

Sen jag träffade min fru, Astrid, har jag insett hur jag har kontrollerat vissa saker i mitt liv, som jag tidigare varit blind för. Det har varit väldigt intressant och jag har fått rätt många insikter om aspekter jag har som varit tvungen att modifiera. Hennes insikter har gett mig mycket.

Men, det är sorgligt när kontrollbehovet är så extremt att det har en negativ effekt på dem omkring oss: familj, kollegor och vänner; när det går så långt att deras känslor och åsikter inte får något utrymme.

Att vara utsatt för ett kontrollfreak som försöker styra eller påverka ditt liv kan vara en traumatisk upplevelse. Det kan vara väldigt destruktivt. Om man har ett extremt stort kontrollbehov är det, enligt min mening, en slags sjukdom. Ordet kontrollfreak skrämmer mig. Eftersom jag varit ett kontrollfreak i mina unga år vet jag att ett kontrollbehov aldrig kan stillas.

Jag skulle gärna vilja höra era kommentarer om det här.

Föregående artikelHon har en passion för jordens mineraler
Nästa artikelAtt planera
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn