Jag är en person som sparar på papper och dokument, minnen och saker som har många år på nacken. Ibland behåller jag dem bara för att de ger mig fina minnen. Min kära hustru, Astrid, och jag bestämde oss i alla fall för att gå igenom allt och rensa ut sådant som inte längre är relevant. Vi har upptäckt en del fina saker, men jag har också insett hur vi håller fast vid saker som inte längre är nödvändiga. De bara ligger där och samlar damm och tar energi.

Vi har båda mycket som vi sparat på under många år, som vi behöver se över. En del saker ska sparas medan det är dags att släppa taget om andra. Vi har inte ens tagit oss halvvägs igenom, men vi har redan upptäckt att vi har så många gamla dokument som vi bara borde strimla sönder. Det ger mig en skön känsla, att rensa ut gamla saker för att göra rum för nya saker och skapa nya minnen. När jag gick igenom gamla papper och brev var det som att rensa ur mitt huvud och släppa taget om en gammal last.

Min guide Grey Owl (Jag har förresten ett ton ugglor, som jag fått genom åren!) är en totem och han har också hjälpt mig mycket med att rensa ut i mina tankar. Han kan vara lite lurig ibland, men på ett positivt sätt.

”Det är också som att släppa taget om det förflutna, vilket på sätt och vis är väldigt uppfriskande och lärorikt.

Problemet är att jag är lite sentimental; Jag sparar på saker och ting och vill inte alltid släppa taget om dem. Jag har fortfarande kvar sådant som mina barn gjorde till mig när de var små. Jag måste också erkänna att jag har en svaghet, jag älskar loppis. Vilka fynd man kan göra! Om jag ser något som berör mig måste jag bara köpa det, men på så vis har jag också hittat många vackra saker, sådant som har skapats av någons händer. Du kan se kreativiteten och kärleken som har lagts ner på föremålet. De berättar också saker om hur personen som tidigare ägt föremålet var. Jag kommer mest troligt att spara en del av dessa föremål till den dag jag dör. Det handlar inte bara om skönhet, utan om känslan dessa saker ger mig, precis som med människor.

Det som roar mig när vi nu har börjat rensa ut är att det nästan har blivit till en diskussion, vi säger till varandra: Varför behåller du den där?! Men vi lyckas hitta en medelväg och strävar efter att bibehålla en slags balans. Astrid är även hon rätt sentimental, och något som roar mig är att hon har alla katter eller djur som hon någonsin har ägt förevigade i ett fotogalleri. Men jag ser vilken kärlek hon känner för katterna när hon tittar på fotografierna, det värmer hjärtat.

Något vi båda inser när vi rensar ut är att det är bra Feng Shui. Det är också som att släppa taget om det förflutna, vilket på sätt och vis är väldigt uppfriskande och lärorikt. Den här utrensningsprocessen är inte riktigt klar än, den kommer att fortsätta ett tag till och jag är riktigt säker på att det kommer att leda till en del intressanta diskussioner, men det är roligt också, vi skrattar även åt det i slutändan.

Jag kommer att hålla er uppdaterade om hur det hela fortskrider. När ni läser det här blir ni säkert påminda om liknande situationer. Ni kommer att höra från mig snart igen!

/Terry Evans

Föregående artikelVälkomnar du förändring?
Nästa artikelStegEt(t), Del 2: Känslor är mer än känslor
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn