Våren börjar knacka på. Trädgården fascinerar mig alltid när den kommer till liv efter en lång vinter – dess magi är oändlig. Förändringen från vinter till vår är en också period som har lärt mig att observera här och nu, när jorden ger nytt liv med skönhet i vackra färger. Det dagliga livet är inte särskilt annorlunda. När vi väl tillåter vårt sinne att vara stilla oavsett humör eller vilken situation vi befinner oss i, kan vi se att livets cykel alltid ger oss det vi behöver för att behålla balansen.

Jag har bott i Sverige och rest över hela landet under de senaste 25 åren och jag kan fortfarande bli rörd av den slående naturen det här landet har att erbjuda. Att bo i Fanthyttan är ett privilegium. Jag är omgiven av natur. När jag lämnar mitt arbete och promenerar genom trädgården till mitt hus i slutet av dagen viskar naturens kraft till mig med sin lugnande röst. Det kan vara vinden som blåser genom träden, ljudet av fågelsång eller en osynlig varelses prasslande i undervegetationen. För mig är det naturens språk.

När våra tankar rusar i förväg gör även våra liv det och väldigt ofta missar vi dessa magiska ögonblick som kan ge stor mening, syfte, motivation, kreativitet och livskvalitet.

Ju mer jag lever här och nu inser jag hur många tillfällen jag har missat. Jag ser mycket mer nu, min medvetenhet har vuxit och jag har bättre kontakt med det som sker inom mig och omkring mig. Mitt liv har förändrats; jag är lugnare och redo att acceptera det som är. Det är en trevlig plats att vara på och vissa dagar är bättre än andra, men även under de mörkaste dagarna, om det så bara är för ett kort ögonblick, erbjuder livets magi alltid någonting som hjälper mig att uppskatta nuet.

/Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn