Avund eller svartsjuka kan anta många olika former. Känslan visar sitt fula ansikte i olika slags relationer, den har en djupgående inverkan och det värsta av allt är att människorna som påverkas inte ens inser det. När den får grepp om oss når känslan varenda fiber av vårt väsen och vad människor gör då är att de projicerar den här avundsjukan på andra människor. Avundsjukan är en subtil, intelligent energi, som håller oss kvar i ett svart hål. När vi upplever avundsjukans kval, inser vi ofta inte att vi är fast i en väldigt destruktiv kraft. Vi kommer på massor av intelligenta skäl till varför vi bör försvara oss eller projicera vår avundsjuka på andra. Vi kan bli blinda och okänsliga.

Jag tror inte att det finns någon människa som aldrig har upplevt någon form av avundsjuka eller svartsjuka, stor eller liten. Om vi inte vill ta ansvar för den, ”Avundsjukan”, börjar dess destruktiva kraft påverka andra oskyldiga omkring oss. Det finns dem som är medvetna och kan inse vad som händer med dem när den här kraften tar över, men det finns även dem som fortsätter att ignorera den, vilket till slut leder till deras eget fördärv.

Jag minns min första kärlek, jag var bara tonåring. Svartsjuka uppstod, bara för att jag var så rädd för att förlora henne, och till slut skapade min svartsjuka en situation som ledde till vårt uppbrott. I mitt liv har jag naturligtvis stunder av avundsjuka, annars skulle jag inte vara mänsklig. Men, jag har upptäckt att om jag erkänner den och säger: Jag vet att du finns där och frågar känslan varför den har besökt mig, vilket budskap den har, då kan jag börja ta ansvar för den och börja ta kommandot över den. Om jag sitter med känslan och låter den tala till mig ger den mig orsaken till varför jag är avundsjuk, och därmed kan jag neutralisera den negativa energin, vilket hjälper mig att hitta en lösning.

Jag har sett avund och svartsjuka knäcka människor och förstöra deras liv. Jag har sett hur det kan förvandlas till hat och det är ingen vacker syn. Jag har bevittnat vanliga människor tappa bort sig själva och få sämre hälsa både mentalt och fysiskt på grund av den här negativa kraften. Det är viktigt att stoppa flödet av den här energin när den ökar, eftersom den överskuggar så mycket positivt inom oss.

Vi får inte heller glömma alla dem som blir offer för avund eller svartsjuka, och vilken förödande inverkan det har på deras liv. Det är något som den avundsjuka personen aldrig tänker på, men det finns ett talesätt: Det du ger kommer alltid tillbaka till dig. Våra handlingar får alltid konsekvenser, medvetna eller omedvetna.

/Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn