Varför förväntar vi oss ett liv utan svårigheter och utmaningar? Många människor jag har träffat och diskuterat livet med har en dröm om att leva sitt liv i ständig harmoni. Jag brukade också tänka så, men jag insåg att det inte skulle finnas någon mening med livet om det inte fanns utmaningar och problem att lösa. Hur skulle vi kunna utvecklas om vi levde i ständig harmoni? Jag har varit med om mycket i livet, mycket har hänt mig, men jag har alltid varit tvungen att välja: Ska jag vara ett offer för det här eller vill jag försöka hitta en lösning och istället få någon slags förståelse för varför jag befinner mig i en situation som jag inte är riktigt nöjd med?

Jag brukar säga så här till mina elever: ”Jag kan erbjuda er verktyg som kan hjälpa er på er livsresa, men jag anser att det verkliga lärandet sker i vardagslivets klassrum.” Ja, det händer att vi fastnar och känner som om vi inte kommer vidare, men jag tror att det alltid finns en väg framåt. Det kan ta tid att inse det eller att hitta den och dessvärre vill vi ofta ha ett omedelbart svar. Jag har ställt mig själv och den Gud jag känner till många frågor. Vissa har blivit besvarade, men aldrig så som jag har förväntat mig. Livet är fullt av frågor, men hur får vi svaren?

Alla viktiga svar har kommit genom självinsikt, en liten kommentar som har sagts under en konversation eller i förbifarten, ibland från en fullständig främling. Jag tror att alla svar redan finns inom oss och bara väntar på att bli funna. Väldigt ofta ges svaren till oss, men vi är blinda, fast i en tankefälla, så vi missar svaret. Det verkar som om vi inte har tid att låta processen ge oss svaret, allt måste ske omedelbart. Sen jag började följa min väg som medium har livets hastighet, i vissa avseenden, accelererat till en oacceptabel hastighet. Men när jag ger mig själv tid att slappna av och att bara vara med mig själv tystnar babblet i mitt huvud. Det är en vacker plats att vara på och där kan jag få svar på mycket – om jag har tålamod.

Nu för tiden, när vi skyndar på genom livet, är vi så upptagna med att möta målen och kraven som det dagliga livet ställer på oss att vi har glömt vilken gåva tystnaden är. Den stilla platsen inom mig kan erbjuda mig så mycket. På denna stilla plats är jag fri från krav och förväntningar. Där har jag tid att verkligen lyssna, känna och se möjligheterna. Jag får inte alltid omedelbara svar, men det är en plats som kan stilla min själ och hjälpa mig att motivera mig själv till att ta ytterligare ett steg.

Stillheten på denna heliga plats ger oss all den näring vi behöver, så nästa gång du är stressad eller har bråttom kör då bara av vägen och parkera din bil, symboliskt sett. Låt den stilla platsen omfamna dig och ge dig den näring du behöver. Vem vet, i det magiska ögonblicket kanske en av dina frågor besvaras – om du har tålamod.

/Terry Evans

Föregående artikelAtt utveckla en relation till din guide
Nästa artikelMitt i ett kaos av kreativitet
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

2 KOMMENTARER

  1. Jag söker världens ljus. Och stillheten inom mig. Du har rätt. Jag skulle vilja leva livet i fullständig harmoni och jag blir besviken när jag tvingas in i den turbulens som livet är. Min biologiska mamma avled i en stroke 2017 och 2018 avled min adoptivmor. Och sen fick min brordotter leukemi. Livet ger törnen i rosbuketten. Jag sitter fast i sorgen efter mina mödrar och i oron över min brorsdotter sjukdom. Det får mig att sakta ner. Mitt liv går på tomgång just nu. Försöker ta till mig att det finns ett liv efter döden. Och ber till ljuset och försöker förstå hur js jag ska hantera situationen med min brorsdotter sjukdom…… Jag ber för hennes tillfrisknande. Och söker stillheten inom mig. För orons brunnar sinar aldrig. Mina barn är vuxna och lever sina egna liv. Trots det oroar jag mig för dem. Min son är, 21 år och har inget arbete just nu. Så jag oroar mig över det. Och min dotter som är 25 år har lämnat sin sambo så oroar jag mig över det. Och min pojkvän har varit suicid benägen så det oroar mig också. Livet står still. Ändå känner jag tillförsikt. En känsla eller ett hopp om att allt kommer att ordna sig följer mig. Jag ”inbillar mig” att det är min mormor Margits närvarande jag upplever. Du som är medium vet säkert. Men jag är blott en sökare. Min vardag är just nu av nödvändighet stillsam. Mina relationer har tagit så mycket kraft av mig att jag är sjukskriven. Och det får vara så. Jag har parkerat bilen so to spea k. Men jag tar emot hjälp. Jag går i terapi. Jag ska ägna litet av denna tid av inre turbulens och yttre påtvingsd sysslolöshet till att utforska Fillmores filosofi. All lycka till dig för att du är ett sant ljus i världen. Jag tittar just nu på det okända varje avsnitt för jag känner hopp när jag ser det programmet. Det finns många hjälpare där ute. Inte för att jag förväntar mig hjälp. Men jag saknar något. Jag är döpt och konfirmerad och har en tro som gränsar till en agnostikers. Jag vill tro, men lämnar frågan öppen. Jag vet helt enkelt inte om tidigare liv är möjliga. För jag minns inga egna tidigare liv. Eller om Gud finns. I hjärtat känner jag Gud. Men kan inte bevisa hans existens. Det okända ger mig tro på något mer…. Föder min intuition och tillåter mig att våga vara andlig. Utan det okända skulle jag inte söka lika aktivt som jag gör just nu. Då hade status q fått råda. Så tack för att ni sänder ut att livet har en fortsättning.

    • I am sorry to hear about the dilemma you find yourself in with your family. The only way I have found my truth in life is to listen to what has felt right for me. I believe in past lives and my work as a medium. I am guided by a higher intelligence that I find in my heart. I hope you and your family find the keys to solve your problems. Thank you”! /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn