Jag får ofta frågor om framtiden: Vad kommer jag att bli? Vad kommer att hända? Kommer jag att träffa någon? När vi funderar på framtiden måste vi även tänka på var vi befinner oss just nu. Vi måste ta ansvar för att skapa förändringen vi vill ha. När vi inte tar eget initiativ står vi liksom vid ett vägskäl i vårt sinne, där inget någonsin händer, förrän vi tar en chans att aktivera vår potential. Vi har alla något slags syfte i livet, men vi fastnar i att göra saker och ting för status eller inkomst. Andevärlden försöker att vägleda oss framåt och inspirera oss att göra en inre resa, men det är vi själva som måste agera och fatta beslut.

På de kurser jag haft genom åren har jag tagit med eleverna på en resa till deras potential. Det handlar om att lära sig genom att göra, men de flesta människor önskar dessvärre bara att bli matade och att någon talar om för dem vad de ska göra. De inser inte att de måste arbeta med sig själva och att det kommer ta tid. Genom åren har jag förstått att människor behöver nå självinsikt för att aktivera det de är ämnade att göra i det här livet.

För alla frågor vi ställer finns alltid ett svar i vårt eget sinnesarkiv. När jag själv har utforskat det här har jag börjat få kontakt med den jag verkligen är och det jag är ämnad att göra. Jag har mötts av kritik under resans gång och jag har fått många utmaningar som jag har velat tacka nej till, men jag har antagit dem ändå, och det har gjort min resa genom livet mycket intressant.

Utan att ta risker och om vi inte vågar kommer vi aldrig att veta hur mycket vi faktiskt vet och vilken förmåga vi har. Nyckeln till framgång finns inom oss själva. Andra människor kan ge oss vägledning, men i slutändan kan våra frågor bara besvaras genom självinsikt.

Under min egen resa till självupptäckt har jag upplevt både toppar och dalar, precis som det ska vara. Vi kan bli beroende av topparna, men om livet var så hela tiden, vad skulle vi då lära oss? Vi måste anstränga oss och ge saker och ting tid. Vägen genom livet är lång och vindlande, men vi kan i många avseenden styra vår framtid och dess innehåll.

Jag har varit till mycket duktiga terapeuter etcetera, som har hjälpt mig att upptäcka och förstå saker och ting bättre. Ibland har jag varit tvungen att acceptera att även jag har haft en roll i sådant som hänt i det förflutna. Att bära en tung börda från det förflutna kan hålla oss fångna och förhindra oss från att komma vidare i livet. Det arbete jag har gjort med mig själv har gett mig en ganska solid bas i livet.

Människor tror att andevärlden besvarar alla mina frågor, men det gör de inte. Vi måste alla vara i ett ingenmansland då och då, för att kunna släppa in nya tänkesätt och känslor. Att nå en ny insikt kan vara mycket befriande.

Istället för att förvänta sig att någon annan ska ge dig alla svar, vänd dig till någon som kan lära dig tekniker för att bli bättre på att ta hand om dig själv. Utmaningar kan ta oss till fantastiska platser inom oss, ibland till platser där vi måste vara ärliga med oss själva.

På vår resa genom livet kan det finnas fallgropar, men även fina överraskningar. Båda är lika viktiga. Inom dig finns en kruka med guld. Med tålamod kommer ett svar, men du måste vara beredd att lyssna.

Om livet var en rak linje skulle vi bli uttråkade och vad skulle då poängen med livet vara?

/Terry Evans

Föregående artikelVänskap gör dig rik
Nästa artikelVi belamrar vårt sinne
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

24 KOMMENTARER

 1. Så sant. Livet är inget man klickar som på postorder, det måste upplevas, både i glädje o sorg, därav kommer vår kunskap. O framför allt vi måste lära oss att älska o vårda oss själva 💖

  • I could not agree with your words and your text more. There has to be a balance in life. Thank you!/Terry Evans

 2. Min dröm var att bli sjuksköterska,hjälpa folk.men det blev inte så,jag tänkte om blev frisör,det har jag aldrig ångrat, där kunder anförtrodde sig om olika problem.o glädjeämnen,sen har man fått många vänner på köpet.

  • I like your comment, because it tells us that there are many things we have the possibility to with our lives. You are still helping people and that is the essence. Thank you! /Terry Evans

 3. Oh ja Terry! Tålamod och åter tålamod. Det behöver vi vara medvetna om. Dagens samhälle är ju präntad av stress och allting ska bara gå fort. Där saknas tålamodet. Vet att det är svårt, men tränar ofta på det. Kanske vår penningfixerade samhälle handlar just om att vi tror att vi kan bara köpa allt för pengar – t o m få bort alla ”bakslag” och få ett liv i sus och dus. Men vårt öde är ju annat. Vi kommer ha toppar och dalar för att utvecklas. Tack för bloggen!

 4. Hej Terry, så många kloka ord som jag måste fundera på. Kanske jag är en sån som vill ha svaren från någon annan. Förstår nu att jag måste få verktyg att jobba med mej själv och att jag har svaren inom mej. Så vem kan hjälpa mej med verktygen tro? / Lena

  • I would suggest that you did a serious course with personal development. Turn to someone renowned, who knows what they are talking about. I wish you the best of luck. A good teacher helps you find your own truth. Thank you! /Terry Evans

 5. Hej
  Jättefint skrivet.. så kan det ofta vara men om man alltid har otur i livet i nästan allt ,så undrar man ju varför just jag då man är en social person och glad. Nånstans tror man att det ska vända men tyvärr har jag snart tappat tron på nåt som kan göra mig ännu lyckligare, för man är ju lycklig att man får vara frisk och få finnas men den där pusselbiten saknas än efter snart 56 år på jorden.
  Har varit på en Seans med dig o det var jätteintressant att få lyssna o sett dig på tv när det begav sig och man blir alltid förundran i hur kan han veta, men det är ju som livet , man vet aldrig vad som döljer sig bakom hörnet. 🙂
  Ha en fin helg Terry

  • I have a feeling you should do some kind of mediums course. There you would find the missing piece that you have been looking for and it would also help you find better balance in life. Thank you! /Terry Evans

   • Hej.. skriver på svenska för jag är för dålig på engelska, hoppas det går bra ändå.
    Tack för ditt svar och jag förstår vad du menar och jag ska se om det finns nån kurs här i norrland som jag kanske kan besöka 😉 Har känt saker från det jag var liten men blev rädd då det hände en sak som jag inte kan förstå riktigt o då stängde jag av lite men känslomässigt känner jag av folk mående och det drar energi tyvärr.
    Tack igen för ditt svar, upplyftande.
    Ha det fint/Carina

 6. Det finns många yttre faktorer man kan söka svar hos. Det kan ge svar på mycket, men de svaren är oftast för stunden. Det går inte in på djupet. Det måste vara något som berör, något som väcker själen och den inre potentialen som varje själ har. Tror jag på terapi? Ja, om jag gör jobbet. Det finns ingen quick fix.
  Vi ställs inför utmaningar och omständigheter som en hjälp att växa och utvecklas. Det är ens egna ansvar att anta utmaningen. Endast det gräs som vattnas växer.
  Nedtryckta och obearbetade känslor blockerar våra möjligheter till att växa inombords. När man lyfter på locket och börjar se på det mörka utvecklas en möjlighet till ett friare liv.
  Jag antog utmaningen, resan har gjort ont men det var genom att frigöra mig från det förflutna som framtiden fanns. En framtid där jag mer och mer fick upptäcka min inre potential. I början provade jag med genvägar…. ha ha vem försökte jag lura 😁
  Jag har nu återupptagit ett arbete med mig själv, råkade köra i diket, men det är helt okay. Med ödmjukhet fortsätter jag på vägen mot att möta mig själv. Tror jag på terapi? Ja, om jag gör jobbet.
  Tack för texten, det gav mig reflektion över min egna resa 🥰

  Marie Klintebäck

 7. Hej,
  En första tanke som slog mig var, att tänk om man kunde kolla på sig själv med andras ögon. Och tänk om de människor som jag har nära kunde se sig själva med mina ögon. Skulle vi förstå hur värdefulla vi är då? Och skulle vi kunna se vilka sidor och egenskaper vi behöver arbeta på?
  När jag upptäckte din blogg för några år sedan påbörjade jag en resa inom mig , en aning omedvetet faktiskt. Jag tog till mig dina texter, de passade mig väldigt bra för du skriver självreflekterande och med meningar som ibland är filosofiska och ger utrymme för en viss form av egen tolkning. Mycket tankevärda texter som har gett mig en del att fundera på och reflektera kring mig själv och mitt beteende. Jag skulle vilja påstå att du har hjälpt mig att utvecklas på så vis som person vilket jag såklart är väldigt glad och tacksam för.
  Med arbetet att gräva i sitt förflutna har jag en tro att jag måste veta min historia för att kunna förstå min framtid. Men för den sakens skull inte fastna i historien utan mer fundera på vad den gjorde med mig. Men jag kan absolut tänka mig att det kan vara bra att höra någon annans tankar, kanske en helt opartiskt person som exempelvis en terapeut, som hjälper en att se andra sidor och hur jag har bidragit till historien. Jag tycker att personlig utveckling är spännande och intressant, och som du skriver så tror jag att vi alla har en inre kruka med guld, vi är fantastiska. 😊
  Ta hand om dig// Mia

  • I am glad that my texts have helped you make your personal journey, Mia. Thank you for your feedback and good luck in the future. /Terry Evans

 8. Hej Terry!
  Jag har en fråga till dig som jag undrar om du kan ge mig något svar på. För några år sedan vaknade jag på natten av att det vid min sänggavel stod en lång smal ”ljusvarelse”, det kändes som en kvinnlig energi och hon lyste av ljus. Bredvid henne stod tre stycken som såg jag relaterade som munkar. Dom var ganska korta och hade på sig huvor som sedan fortsatte ner över kroppen. Jag blev så rädd och blundade och bad dom försvinna, då ser jag inom mig en ”ljusvarelse” med så varma fina ögon som förmedlar att dom bara kommer med kärlek och att de är hos mig för att stötta mig. Detta var så tydligt för mig att dagen efter målade jag en tavla av det jag sett. Jag har alltid undrat över varför dom kom till mig och vad det var för varelser. Vet du något om dessa ”ljusvarelser”, och isåfall vet du varför dom kommer till en?Mycket fint att läsa på din blogg!/Pernilla

  • Pernilla, thank you for your question, but I am under contract with Aftonbladet Söndag to answer that type of questions. So, please send it to fragaterry@otw.se, and I would be happy to answer it in my column. /Terry Evans

 9. Hej Terry!
  Ja du har så rätt. Man vet nog svaren om man ger det tid. Men hur länge ska jag vänta.
  Tycker jag grubblar och grubblar på vad jag ska göra i livet.
  Du är bäst/ Maria

  • When we can’t turn off our brain we close ourselves off from the solutions. When you come out from that mindset you open yourself up for the solution. Thank you! /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn