Ni kanske tycker att jag är tråkig som pratar så mycket om tålamod, men det är verkligen en viktig egenskap. Om vi rusar fram kan vi driva oss själva till total förvirring och fångenskap. Det kan ha en negativ effekt på vår mentala balans. Dessvärre är vi inte medvetna om hur negativt otålighet påverkar oss.

Ibland tar otåligheten oss till delar av vårt sinne där vi tappar bort oss själva helt och hållet. I den situationen kan det bli mycket svårt att hitta tillbaka till balansen. Då börjar vi söka efter något att skuldbelägga. Det kan vara ett negativt väsen eller en energi, det är helt enkelt någon annans fel.

Eftersom vi har så bråttom att komma dit vi vill fastnar vi och kan inte hitta tillbaka till oss själva igen. Många människor som jag har känt har gjort det misstaget. De tillät sina egon att ta över och egot är inte alltid den bästa följeslagaren på vår resa genom livet.

En del fastnar helt och hållet i sina huvuden. Jag har bland annat träffat medium som har fastnat på det viset. De skyller på onda andar och inser inte att det är de själva som har haft för bråttom. De tänkte bara på målet, vad de ville uppnå.

Om vi fortsätter med ett sådant tänkesätt kan vi fastna utan att ens inse att vi är fast. Det här gäller både medium och andra människor. Det bästa är att stanna upp och tänka efter: Varför har jag så bråttom? Vad är meningen? För mig har det varit mycket viktigt att försöka ta god tid på mig med allting, men när jag har glömt det har jag – tack och lov – varit tillräckligt medveten för att hitta tillbaka till mig själv. Om vi tar god tid på oss är det mycket lättare att spåra sig tillbaka till problemet. Ibland måste jag fortfarande påminna mig själv om att den snabbaste vägen är den längsta.

Om vi tar god tid på oss lär vi oss mer och förstår så mycket mer än om vi har bråttom. När vi har bråttom glömmer vi bort att känna efter och blir mindre uppmärksamma. Målet med resan är att känna, se och uppleva. Är vi inte uppmärksamma kommer vi inte heller att se våra egna brister.

Jag delar det här med er för att göra er medvetna om farorna med att ha för bråttom. Den enda som kan vägleda dig genom det här är du själv. Tålamod är en mycket viktig dygd för oss alla. Om vi låter det vara en del av våra liv kommer vi kunna undvika många onödiga situationer. Lyssna till dina känslor och var ärlig med dig själv.

Försök att känna in den här texten när du läser den. Kanske kommer du att hitta en ny koppling till dig själv. Hur lever du ditt dagliga liv? Är du närvarande i stunden? Behöver du sakta ner? Om du lyssnar till dina känslor kommer de att säga dig sanningen.

Ha en trevlig första advent!

/Terry Evans

Föregående artikelTålamod
Nästa artikelDet oväntade kan öppna nya dörrar
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

18 KOMMENTARER

 1. Jag är inte heller så intresserad av att ta den snabba vägen. Bättre att låta det få ta tid så man vänjer sig. Trillar dit ibland ändå… till jäktet, stress och otålighet, men jag kommer på mig själv och släpper (Det jag vill ha nu/vara nu etc.). Som nu… Jag har beställt 2 orakelkortlekar och stressade över det i morse. Vill ha nu!!! men de kom inte.. Men efter jag läste ditt inlägg kunde jag släppa det…! De kommer efter helgen och det känns helt ok och i sin ordning…

  • You certainly have an open mind. What you write is an exampel for people that experience the same thing. Thank you! /Terry Evans

 2. ibland undrar jag om vi fick vår utvecklingsstörda dotter med autism,för att jag skulle lära mig tålamod.För det har jag då fått lärt mig,och det var ju bra.Idag är hon 26 år och världen finaste tjej,så mycket hon lärt mig av villkorslös kärlek och tålamod.

  • That means your daughters condition was also a wonderful gift for you. Thank you for sharing. /Terry Evans

 3. Terry du skriver så intressant. Tålamod ja det försöker jag att ha i många olika beslut.
  Men ibland så vill jag att det bara ska ske som ett knäpp med fingrarna då finns det inget tålamod 😃
  Jag vill så mycket men står still på samma plats.
  Vet inte riktigt vad jag ska satsa på.
  Men som jag brukar säga. Plötsligt händer det.

  Önskar dig en trevlig advent.
  Du är bäst/ Maria

 4. Jag har äntligen blivit uppmärksam på detta med tålamod som sannerligen inte varit min melodi tyvärr. Har haft svårt att hitta lugn och att ta det lugnt, dock är jag förhoppningsvis på rätt väg.
  Har levt med ständigt närvarande stress, kört på som ett x 2000tåg som rusar fram vilket gjorde att jag upptäckte hur irriterad och lättretlig jag började vara på det mesta, det skulle gå fort och smidigt. Det visade sig att fort och smidigt blev slarvigt och oordnat. Idag känner jag direkt jag varvar upp att det bara är ett måste att luta sig tillbaka och bara andas eller gå en lugn promenad. Jag tar en rejäl titt på mig själv i olika situationer idag på ett helt nytt sätt för min stress resulterade i väldiga skakningar som gör att jag inte tål att bli upprörd eller ledsen.
  Jag lär mig mer och mer och är betydligt mer närvarande idag, mer uppmärksam på hur jag reagerar i olika lägen.
  Och som du skriver: Varför har vi så bråttom? Inget kommer att gå bättre av att vi forcerar fram.

  Tack för en fin krönika. Ha en härlig vecka ♥

 5. Hau Ciye
  Everything happens for a reason even when I don’t understand why, and it’s all good lessons for me so, thank you for the reminder🙏

 6. So. I have a painting waiting for you. December 15 at five pm our daughter Anna will have a bookrelease here and you and your beloved wife are welcome.
  Mail me and I will send you the detalj Ciye.
  All the best! Martin Cody Rubenack 🙂🙏

  • I have a fairly busy week, but I will do my utmost to come to the bookrelease. I will email you for details. Thank you! /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn