Förra veckan hänvisade jag till en text jag skrev 2018. Allt min guide Ascala berättade för mig då blev verklighet. Jag förstår nu vad han menade när han sa att jag inte skulle ha trott honom om han hade berättat exakt vad som faktiskt skulle komma att hända.

Jag har en hel del samtal med Ascala, som ni säkert har förstått. Han har bland annat sagt att människor blivit för självbelåtna. Självbelåtenhet är något mycket negativt. Det innebär att vi lutar oss tillbaka och tänker: Varför ska jag förändras? Jag har tänkt leva mitt liv så som jag alltid gjort! Det är min rättighet. Vi tar helt enkelt inte vårt ansvar i livet, men det som sker just nu i världen manar oss att ta ansvar.

Vi är alla ansvariga. Vi behöver se bortom oss själva. Vi har omedvetet gått i en fälla i tron att vi kan fortsätta så som vi gör. Det är nu tid att bryta ner de strukturer som inte längre gynnar oss, utplåna självbelåtenheten inom oss – Och alla individer måste ta sitt ansvar. Var kommer det att sluta? Det beror på oss.

Covid-19 kom för att skaka om världen. Det är en pandemi som har påverkat allt, och det var syftet. Det är en väckarklocka för oss alla. Ja, vi kan ha våra konspirationsteorier, men försöker vi då inte bara lägga ansvaret på något annat? Vakna! Om vi inte lär oss kommer kaoset att fortsätta. Den här pandemin har satt oss alla på prov, vår tro och vår sanning. Det är verkligen hjärtskärande att titta på nyheterna och se bilder av människor som inte får ta farväl av sina nära och kära. Mycket har tagits ifrån oss, ingen är immun eller undantagen.

Med självbelåtenhet tappar vi respekten för oss själva, men om vi kan bibehålla de värderingar som inte baseras på ego och makt tror jag verkligen att det finns en väg framåt. Den här katastrofen skulle inte ha kunnat undvikas. Utan det här kaoset skulle vi bara ha fortsatt på samma gamla, destruktiva sätt. Det kommer mer förändring och jag har en känsla av vad det kommer att vara i mitt liv.

Den värld som vi känner till går igenom en metamorfos precis som en fjäril, symbolen för frihet. Kanske kan vi förbereda oss för en ny värld? Vad kan vi göra för att förändra saker och ting? Svaret har vi inom oss, hur vi bör möta det här och ta ansvar för vårt sätt att tänka.

Det som kommer är också en tid då de starka kommer att träda fram och ta sin plats. Människor som söker efter makt och prestige kommer till slut att falla.

Det är inte min avsikt att vara en domedagsprofet, men vi kan förändra saker och ting och lära oss. Vi kan ta vårt individuella ansvar. Förändring börjar med dig, och du som individ kan erbjuda något som kan skapa kraftfull förändring, som ringar på vattnet.

Är vi redo att syna oss själva och vårt beteende?

/Terry Evans

18 KOMMENTARER

 1. Mänskligheten har ofta frånsagt sig ansvaret för många saker. Det är jobbigt att erkänna att vi faktiskt är en bidragande orsak till många saker t.ex denna pandemi. Vi kan inte fortsätta att leva på det sätt vi hittills har gjort, det är hög tid att vi tänker om och försöker göra rätt denna gång. Det är ett hårt uppvaknande, men vi kan inte längre skylla på andra, vi måste alla ta vårt ansvar för att få en bättre och hållbar värld. Tack för dina tankeväckande ord Terry. Jag önskar er alla en Glad Påsk. Fridens på er ❤️

  • Thank you for your words, they are appreciated. I hope you had a pleasant easter. /Terry Evans

 2. Håller med! Vi kan inte vänta på att någon annan fixar det negativa i världen. Bara jag själv kan ta ansvar för mitt förhållningssätt och beteende. Om var och en skulle göra det så gott det går, – vilken förändring vi skulle få uppleva! Vi hör ju alla ihop som människosläktet på jorden.
  Glad Påsk

 3. Du har så rätt Terry, många vill inte släppa det dom har, det är deras trygghet i världen! Var själv rädd tills jag fick tillit till universum, sen har det hänt en otroligt massa roliga saker, och jag fattar inte varför jag inte hade tillgång till det här som ung!

  Men så inser jag att det jag har varit med om har format mig till en bättre människa, kan inte ha haft ett bättre lärande, där jag idag kan vara egoistisk om mig själv och min hälsa, samtidigt som jag bryr mig om andra

  Världen är magisk och tar konstiga omvägar, som om universum inte vill att jag ska missa något och aldrig tar slut

  Kul har jag i alla fall, och det menar jag inte med fester och folksamlingar

 4. Så rätt du har i det du skriver Terry!! Jag tror som du att vi människor måste lära oss mera sympati, att inte bara tänka på oss själva utan bry oss mera om våra medmänniskor!! Jag hoppas i alla fall på en värld där människor bryr sig mera om varandra, djuren och miljön!! Glad påsk till dig och din fru❤️

 5. Det du skriver är så sant, vi behöver ALLA se bortom oss själva och ta ett gemensamt ansvar. Covid-19 har skakat om världen och jag själv fick uppleva känslan av att bära på ett dödligt virus, bara tanken av att veta att jag innan symptomen bröt ut visste att jag varit nära många medmänniskor som betyder mycket för mig skakade om mig riktigt. Under sjukdomstiden fanns tid för att låta många tankar landa för att tänka vidare kring. Veckan innan jag blev smittad fick jag till mig att jag kommer att få covid-19, varför jag fick veta det vet jag inte men det jag vet är att jag numera litar ”nästan” fullt på min intuition. Under sjukdomstiden hade jag en dröm som jag behöver få förståelse för, precis som du beskriver Terry så får du veta av Ascala vad som kommer så är det numera ofta för mig. Drömmen vill berätta något för mig och jag tänker att de bitarna kommer att falla på plats.
  Tack! 😊

 6. Hej på dig
  Väldigt bra skrivet och det ligger mycket sanning bakom orden.
  Människor kan vara bekväma i det liv dom har men mycket ligger också i rädslan att förändras.
  Jag har själv upplevt att om jag ska förändras så måste jag vara beredd på att lämna även människor bakom mig som inte är redo att följa mig och min förändring. Det har resulterat i att jag även fått chansen att lära känna nya människor som säkerligen korsar min väg för att det är meningen. Jag lär av andra på gott och ont. Allt jag fått uppleva i livet har format mig och jag tar en dag i taget. Jag lever idag ett lugnt liv och har endast ett år kvar till pension och den innebär flytt och nya utmaningar som jag är beredd att ta.
  Jag planerar inte långt fram utan lyssnar till min intuition så gott det går. Det är också något jag utvecklat under mina vuxna år.
  En sak är säker…Det vi sår skördar vi och sorgligt nog så kan man inte förändra andra människor. Man kan bara hoppas att även dom tar till sig och lär av det som sker runt dom,släppa rädslan och bekvämligheten och till slut ska förstå att det som händer nu är här för att ge oss alla en tankeställare.
  Ljus i kärlek /Anita

  • I found your sentiments really interesting of how you have learnt from your experiences. I enjoyed your text. In a years time you will have more time for yourself. I hope you had a good Easter. Thank you! /Terry Evans

 7. Hej Terry!
  Jag håller med dig i vad du säger och känner också att alla måste ta sitt ansvar.
  Känner även att jag har en roll att spela i vad som händer. Att jag finns här för att hjälpa andra som behöver det. Driver en butik idag men kommer att ändra min inriktning när tiden är mogen. Har ett litet Holistiskt center som jag vill utveckla i stor skala. Skapa glädje och balans hos både barn och vuxna. Just nu så sitter jag liksom fast i min rörelse och vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur den men det har kommit till mig att jag ska ha tålamod. Jag avvaktar men är redo när tillfället kommer i min väg att byta bana och kan skapa något vackert och hållbart för människors hälsa och välbefinnande.
  Med värme, Regina Sundell. Namaste 🙏❤️

 8. Jag instämmer helt med vad du skriver Terry. Det är dags för oss alla att ta vårt ansvar och tänka till. För min del tycker jag det är positivt och inger hopp om framtiden. Vore förskräckligt om allt skulle fortsätta som förut eller gå tillbaka till som det var innan pandemin. Jag vill absolut inte att det ska bli som vanligt igen. Det är för mig en deprimerande tanke. Det är dags att leva på ett nytt sätt där vi respekterar naturen och djuren och visar hänsyn till allt levande. Vi har ingen rätt att bete oss som att vi äger allt och kan göra som vi vill. För mig känns det rätt och bra i mitt hjärta att följa den nya vägen. Dessutom spännande att se vart den leder.

  • I enjoy your text, it is full of hope and enthusiasm. Thank you! I hope you had a nice Easter. /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn