Jag har upplevt många situationer där individer har hamnat i konflikt med varandra, bara för att de fastnar i ”Jag har rätt och du har fel”- syndromet. Jag ser det överallt, ofta bland medium och healers. Vi som arbetar med andevärlden, varför fastnar vi i dessa tänkesätt? Varför går vi in i sådana konflikter? Jag har också varit i den typen av konflikt, men faktum är, när allt kommer omkring finns inga vinnare eller förlorare.

Vi kan öppna upp det här konceptet ännu mer. Vi ser det omkring oss varje dag, i politik och krigsföring, det omger oss i vårt vardagsliv. Ja, visst finns det situationer där vi måste stå på oss. Jag har själv varit offer för skeptiker och kritiker. Många medium och healers har också varit en del av det skådespelet, trots att de aldrig har träffat mig. De har blivit hjärntvättade av vad andra människor säger om mig.

När vi går in i ”Jag har rätt och du har fel”- syndromet kan vi hamna på villovägar och uppleva att våra andliga kontakter har dragit sig undan, men så är inte fallet, de kan helt enkelt inte nå oss för att vi har stängt av i vårt behov av att ha rätt.

Det finns medium och healers som inte alls arbetar på mitt sätt, men det innebär inte att de har fel. Bara för att människor tänker eller arbetar annorlunda än jag betyder det väl ändå inte att jag måste kritisera dem? Jag behöver bara acceptera att det är så de arbetar och ger av sig själva. Men, visst, jag kan fortfarande ha i attityden ”Jag har rätt och du har fel”, men idag blir jag medveten om det mycket tidigare. Istället kan jag tänka: Hur kan jag lösa det här? Vad är det jag behöver förändra inom mig?

Så länge som en persons sanning är baserad på den hen verkligen är och vad hen verkligen känner är det okej – förutsatt att deras känslor inte slår över till negativitet där de försöker bevisa att de har rätt och att deras sanning är den enda. Vi ser det mellan religioner, stridigheterna som pågår inom Guds hus, människor som säger att de tror på en gud, och går in i konflikt med varandra, bara på grund av olika filosofier eller trosuppfattningar… När ska mänskligheten inse att aggression och ilska aldrig löser någonting?

Där det finns ett öppet hjärta kan en kompromiss nås och en lösning hittas, där två parter möts halvvägs. Men för det krävs mod att ställa ett negativt tänkesätt åt sidan. Det är vad Ascala, min andeguide och mentor, lär mig och varje gång jag inser att min envisa personlighet hindrar mig från att utveckla en bättre relation med honom blir kontakten med honom bättre.

Så var står du i allt detta? Har du kritiserat ett annat medium, en healer eller liknande? I sådana fall, har det gjort att du blivit delaktig i en mobb som kritiserat och försökt tillintetgöra någon annan? Är du fast i vem som har rätt eller fel? Har du verktygen inom dig för att gå från det negativa och över bron till det positiva? Det jag pratar om är en situation som människor ofta befinner sig i, jag inkluderad. Men jag lär mig fortfarande att hantera allt detta. Det är inte alltid lätt. Det handlar om att säga sig själv sanningen och det är något som kommer att finnas med mig för resten av mitt liv.

Äkta kärlek söker inte sitt, den bör var öppen nog för att ta en person ur konflikt och vidare till lösning.

/Terry Evans

Föregående artikelNarren, tarotlekens kosmiska frö
Nästa artikelMörker och ljus
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

12 KOMMENTARER

 1. Mycket tänkvärt… Och jag håller med! ♥️

  Jag behöver inte hålla med i sättet hur andra medium/healers arbetar, men jag respekterar deras sätt att arbeta!
  Även om vi har olika åsikter!

  Så bra ämne att ta upp, och viktigt att lyfta fram detta i ljuset!

  Tack!

 2. Hej Terry. Du är klok du! och jag har dej att tacka för mycket. Utbildningen jag gick hos dej 2011-2013 har förändrat mitt liv och hur jag ser på saker och ting idag.

  Jag tror att ingen egentligen kan säga vad som är rätt eller fel när det gäller andlighet och medialitet. Vi har alla vår egna tro, egna upplevelser och erfarenheter som vi grundar vårt sätt att arbeta medialt på. Visst kan vi tycka att vissa saker är mer rätt och andra mer fel, och det måste man få göra. Det grundas ju isåfall på egna värderingar och sanningar som man fått någonstans ifrån. (Sen tåls det att fundera på om det faktiskt är våra egna sanningar eller någon annans sanning som vi fått inpräntat i oss…)
  Men för det så måste vi som sagt acceptera varandras tro, varandras sanning. Inget blir bättre av att kritisera någon annan. Inget blir bättre av att kritisera sej själv heller för den delen…
  Jag vill tro att vi alla kompliterar varandra på något sätt, och vi alla behöver påminna oss själva i bland om att stanna upp och ställa oss själva frågan: varför gör jag det här? Vad får jag ut av det här? Om det handlar om att lyfta sej själv och sänka nån annan så är man nog rätt fel ute….

 3. Ja. Jag jobbar på det. Inte just healers eller medium, men människor generellt som jag önskar hade en annorlunda syn på olika saker. Jag måste acceptera att vi tycker olika, men det är svårt när det gäller min partner.

 4. Hejsan. Så rätt inställning kan hålla med till 100%.
  Mycket bra att göra oss alla mera medvetna. Önskar alla allt gott!

 5. Håller helt med men vi är trots allt människor med fel och brister så det är nog svårt att inte försvara sig på det sättet. Som dom flesta gjort någon gång så sätter vi upp murar. Det är då vi inte längre ser och tror att vi har rätt. Önskar verkligen att ditt sätt att ta tag i saker på det sätt du nämner, att alla skulle ta det till sig och handla där efter, vilken härlig värld vi skulle få ????

  • It is so interesting to hear every comment on this blog, it helps me open a new door too. Thank you! /Terry Evans

 6. Ja, du, mycket konflikter har det funnits i min släkt. Var generation har det funnits konflikter på något sätt. De sista 4 generationerna. Som det vore en förbannelse. Åsa kallinge

  • You are describing many families there. An attitude can be passed on to another generation and the conflict continues. Thank you! /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn