Vi är igång med kursen “Höstvecka” här på kursgården. När vi startar kursen ber jag alltid deltagarna att presentera sig och berätta för gruppen varför de ville komma på kursen. Det är tydligt att vissa av dem är nervösa och osäkra, deras sårbarhet kommer upp till ytan. Jag säger alltid att jag inte är intresserad av deras status, vad de jobbar med eller hur mycket de vet. Det är irrelevant. Jag ger dem en utmaning – Att bara vara sig själva, lämna masken och våga visa världen vilka de verkligen är.

Jag använder olika slags metoder och verktyg för att göra det här. Jag kan vara rak, vilket många människor vet. Det är också underbart att få dem att skratta och att skoja med dem. Det är fantastiskt när någon inser: ”Här känner jag mig tillräckligt trygg att visa sidor av mig själv som jag normalt inte visar i mitt dagliga liv”.

När de börjar slappna av är de så mycket mer öppna och lättare att kommunicera med. De börjar se och berätta om sidor som de behöver arbeta med, för att börja upptäcka sin identitet och vad de önskar att göra med sina liv. Det är underbart att se en människa våga lämna grottan som hen har gömt sig i så länge, och att upptäcka att det inte är särskilt skrämmande. Jag minns hur det kändes när jag kom ut ur min grotta, jag var nervös och kände mig extremt sårbar.

Grunden i kursen är Bergsmeditationen, vilken vi använder som verktyg för att öppna upp och för personlig utveckling. Idag fortsätter vi att arbeta med intuition och på torsdag morgon börjar vi använda meditationen för att lära oss ta kontakt med andevärldens frekvens. På fredag tar vi ett steg till och går över till mentalt mediumskap.

”Deltagarna lär sig att möta sina känslor och att omfamna dem, vilken slags känsla det än är.

För var dag som går kan man se ljuset i deras ögon återvända, tillsammans med en känsla av entusiasm. Det som börjar komma upp till ytan är känslor av hopp; en insikt om att det är möjligt att frigöra oss från de inre demoner som har hindrat oss så länge.

Vi håller den här kursen fyra gånger per år: Vinter, vår, sommar och höst. Man skulle kunna säga att var och en av deltagarna får uppleva fyra olika årstider på kursen, olika sidor hos dem själva som de inte har kunnat identifiera på egen hand. Varje dag delar vi ett brett spektrum av känslor och varje dag får vi också skratta mycket. Deltagarna lär sig att möta sina känslor och att omfamna dem, vilken slags känsla det än är. De upptäcker ny styrka och känner en kraft inombords, de börjar stå på sig och säga till känslorna: ”Du får finnas där, men jag har inte tänkt låta dig ha den kontroll över mig som du haft tidigare.”

Den sista kvällen skapar de själva och det handlar ofta om att ge Terry igen. Det är en rolig kväll. När de säger hej då nästa dag har de ett annat ansiktsuttryck. Många av dem har upptäckt en ny sida av sin identitet. När vi tar farväl, hoppas jag att den lilla ”kickstart” de har fått på Gamla Byskolan kommer att hjälpa dem att ta nya steg på sin väg till självupptäckande.

/Terry Evans

4 KOMMENTARER

 1. Men åååh,jag minns själv just den veckan(vårveckan 2015)och hur välgörande den var för mig på många plan..Vet att den veckan gjorde flera aha-polleten-trilla-ner moments(jodå Terry,det gjorde den,hihi!)..Att jag sedan skulle få de reaktioner jag fick som kändes både omruskande och merkänsla hade jag inte trott, då jag minns att jag inte ens ville sova kvar första dygnet,utan ställde bilen på ett sätt för att fort kunna lämna om så behövdes,haha! Jag är så tacksam att jag blev kvar,allt jag fick ta del av inte bara den undervisning som gavs utan det som alla de andra på vårveckan delade med sig av..Att du var ”rak” det upplevde jag som att det var det jag behövde,någon som ser varje individ och hjälper just den vidare med sin utveckling.Jag kan varmt rekommendera dessa veckor och jag skulle kunna gå en ny,hihi! (hörde jag dig ropa nääääj nu?!,Not again! Not her,)skämtar lite bara(just a joke,hihi!) eller….Ha det riktigt gott allesammans //varm kram från mig.

  • Thank you for the feedback, Birgitta! I hope to see you again sometime. You were a comitted student. /Terry Evans

 2. Hej!
  Jag vill veta mer om vinterkursen!
  Datum, tider, pris och hur jag hittar dit? Kan jag bo på plats eller finns b&b eller liknande.
  Har inte varit på detta innan … men nu är det dags!
  Höstsoliga hälsningar
  Pia Solskina Alexandersson
  Falkenberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn