Det är mycket spekulation kring Covid19. Var började det? Varför? Hur kommer det att påverka oss? Vad händer om jag får viruset, eller någon närstående? På ett eller annat sätt kommer det att ha en stor inverkan på oss.

Jag skulle vilja att ni skrev ett par rader om era tankar här på min blogg. Vad vill du säga? Vad tycker du? Hur påverkar det dig? I situationer som den här känner jag att det är viktigt att ge människor en röst. För egen del känner jag att det är så frigörande när jag har någon att prata med. Då känner jag mig inte lika ensam. Det är inte en särskilt trevlig känsla när möjligheten att ha kontroll över sitt eget liv tas ifrån en, när man begränsas, till exempel genom karantän, att inte kunna leva sitt vanliga liv. Det har en psykologisk inverkan. Så, mitt syfte med det här är: Låt oss dela med varandra. Ett delat problem är ett halverat problem.

Det här handlar inte om att starta något korståg eller att attackera människor eller projicera ilska eller rädsla, utan bara om att dela med sig. Jag erbjuder en mötesplats. Det finns många arga och rädda människor där ute, men att projicera allt det här på någon annan kommer inte att göra situationen lättare. I situationer som den här kan dock rädslan ta över och göra att vi beter oss på ett negativt och irrationellt sätt. Men, när allt kommer omkring är det vi som bestämmer hur vi ska reagera.

”Jag kommer att göra mitt yttersta för att undvika en negativ attityd och istället försöka att bibehålla min balans och inte låta mig styras av prat och åsikter som florerar i olika sorters media etc.

Jag både gillar och ogillar saker jag med, men det jag har lärt mig är, när jag har någon att dela med och att det faktiskt finns någon som vill lyssna, får jag en möjlighet att ventilera och ta kontrollen över de negativa känslor som byggs upp inom mig. När jag väljer den attityden känner jag mig mycket mer balanserad och bekväm med mig själv. Jag kan trots allt inte ha kontroll på allt omkring mig.

Så, hur ska vi bete oss? Jag kommer att göra mitt yttersta för att undvika en negativ attityd och istället försöka att bibehålla min balans och inte låta mig styras av prat och åsikter som florerar i olika sorters media etc. Jag är medveten om hur situationen får mig att känna, det rör om i mitt vardagsliv, både som människa och professionellt medium. Men det enda jag kan göra är att ta ett steg tillbaka, vara lugn och inte låta negativiteten styra över mig. På så vis kan jag förhoppningsvis skapa någon form av harmoni inom mig och samtidigt sprida positiva ringar på vattnet.

Kan något gott komma ur det här? Kan vi lära oss något av det här? Jag ser fram emot att läsa era kommentarer. Min önskan är att ni kommenterar på ett känslomässigt intelligent sätt och inte för att starta ett krig.

/Terry Evans

60 KOMMENTARER

 1. Hej Terry, Har naturligtvis sett många program där du medverkat nu har jag en fråga: fått ett presentkort av mina barn om att besöka dig en gång i april, men är det något du rekommenderar i dessa ”coronatider”?
  Barnen vet att jag gärna vill få kontakt med min far som jag aldrig träffat, även min mor, inte heller träffat.
  Önskar du skriver och berättar hur du ställer dig till denna fråga.

  Mvh Mona

  • Mona, thank you for your question. My suggestion is just wait and see what happens. If it is possible for us to meet, then I look forward to meeting you. /Terry Evans

 2. Jag tänker att det här är Moder jords sätt att rena sina lungor. Vi andas med henne o samtidigt renar oss själva. Och det sätter igång en kedjereaktion. Först kommer rädsla, kaos och många negativa saker upp.
  Varje individ och människa har ett val antingen ta fram de bästa i sig själv eller det sämsta. Man kan välja att bidra negativt eller positivt. Man kan välja att hjälpa andra eller va egoistisk. Man kan välja att möta sina rädslor eller fly.
  Vi kommer också möta och ta ett val hur vi har levt fram till nu utan att tänka på konsekvensen. Materiellt, stress, osv .
  Nu är tid att lyssna på sig själv, gå inåt, möta det vi möter. Stanna upp. Och komma tillbaka med ny kraft, styrka och empati.
  Det som jag sett hittills är mycket flykt, rädsla egoism och lite empati på vissa hå1ll.
  Vi alla har ett val, hur vill jag bidra vem vill jag va? Hur vill jag leva.

 3. Ja vad ska man säga om denna märkliga Corona situation som uppstått och eskalerat snabbt. Märklig känsla med länder som sätts i karantän, lite kusligt är det.
  Sorgligt också med dödsfall där anhöriga inte kan ta farväl p g a karantän. Själv försöker jag ta det lugnt och leva som vanligt så mycket som möjligt. Undviker i mesta mån nyheter och ändlösa Corona debatter. Jag förundras över människors olika beteenden. De som tömmer hyllorna i butikerna i panik utan tanke på andra. De som reagerar helt tvärtom och ställer upp och erbjuder att hjälpa till istället. Hoppas iaf att vi lär oss något av allt detta. Trots all teknik och modernt samhälle är vi väldigt sårbara. Ett virus är allt som behövs. En positiv effekt är mindre miljöpåverkan när resandet/flygandet minskar, moder jord får lite återhämtning.

 4. Jag e livrädd…

  Men det som jag hoppas blir bra sen är:
  – att människor kanske förstår att medmänsklighet är det viktigaste som finns…
  – att visa mer vänlighet och hänsyn, att vi alla behöver varandra
  – att vi kanske inte behöver resa överallt, spara på klimatet…

  Men saknar mina närmaste jättemycket, vill inte dö utan att få träffa dom, vill inte dö ensam… så tänker jag…

  Känslomässigt intelligenta tankar, det vet jag inte vad det är…

 5. jag sa upp mig från ett jobb där jag inte trivdes med arbetsledaren. Efter 14 månader av problem sökte jag jobb som kock och fick det, kände mig lycklig och lättad med nya möjligheter i mitt liv. Tyvärr kom Corona och restaurangen har fått avvakta med nyanställningar.
  Jag är lyckligt lottad och bor i ett hus utan el, avlopp eller vatten. Fri att kunna ta lediga dagar och få tid till eftertanke.
  Igår när jag gjort upp eld i mina kaminer kom jag fram till att Corona ger mig utrymme att vila upp mig.
  Det som då dök upp i tanken var
  :
  – mitt hus är i ett parallellt universum där min själ får utrymme att dansa fritt

 6. Jag tror att det kommer något gott ur detta till slut och jag fick en rejäl tankeställare av det Jonas Gardell skrev i expressen: Så kom tonåringen hem förbannad i fredags och sa: ”Klimatet drabbar oss unga: myndigheterna gör inget. Viruset drabbar er äldre: myndigheterna gör allt.”

 7. Jag är orolig för coronaviruset. Känns som jag slutat leva. Jag går i en bubbla. Jag är själv sjuk. Varit sjuk i snart 14 dagar med hosta och feber som kommer och går. Jag saknar att umgås med mina föräldrar som är mina stöttepelare i livet. Jag pratar med dem varje dag men att inte träffa dem är jobbigt… jag ser upp till min son på 5 år som gör allt för att hålla mig glad… jag försöker se fram till sommaren när man kan var ute och det är varmt och skönt.. man kan bada i poolen ev göra en semester…

  • Hej Terry!
   Mina tankar om detta virus och hur många människor beter sig är väldigt intressant.. det känns som om många människor tror på undergång så som dom hamstrar men samtidigt så ser jag en otrolig medmänsklighet mot andra människor, viljan att hjälpa de som inte kan handla själva eller så. Man ser också hur klimatet förändrar sig i tex Kina går det att andas renare luft, och i Venedig har kanalerna mer klart vatten än någonsin. Det kommer bli en ekonomisk kris i världen på grund av detta MEN jag hoppas att det spinnande hjulet som varit i världen får ett stopp och att man sätter värdet till annat än pengar. Det är min stora önskan. Människors liv är värt långt mer ♡

   • I like the references you are making. There is a lesson here for us to take heed of. Tank you! /Terry Evans

  • You offer a nice thought, something positive, I am also looking forward to the summer and the warm weather. /Terry Evans

 8. Hej Terry!
  Nog får man många funderingar kring detta med Covid 19, både jag och maken hör till riskgrupperna vilket inte känns bra. Vi har ett underbart älskat barnbarn som alltid kommer från skolan och äter lunch hos oss då det är för stökigt i matsalen och han inte orkar med ljudnivån. Det är många sjuka just nu på skolan och jag undrar i mitt stilla sinne vad i hela friden det är som går, covid 19, vanlig flunsa, förkylning eller vinterkräkan och sedan ber jag dagligen om kraft och styrka om man skulle drabbas. Alla runt omkring mig i min familj är sjukliga och det blir en omöjlighet att träffas nu, känns inte heller bra men förstår verkligen allvaret och att det är ett måste att hålla sig hemma. Vi har ju telefon, dator och andra sätt att kommunicera på dagligen och vi kan ju ta en promenad i friska luften för att hämta kraft.
  Från början hade jag tankar om att regeringen och folkhälsomyndigheten agerade för långsamt, tyckte att man skulle stänga ner skolorna tidigt medan allt var i sin linda men genast infann sig tanken att alla är tagna på sängen av detta virus och vet faktiskt inte vad dom ska göra, alla söker lösningar så gott dom kan. jag är ingen expert men helt plötsligt tyckte jag att jag minsann var det…hahaha. Nåja jag kom till sans igen och insåg att jag kanske borde sluta vara baksätesexpert 😉
  Vart kommer covid 19 ifrån? djur eller ett experiment som misslyckats, teorierna är många.
  Detta blir en stor prövning för oss alla och jag tror på att sitta lugnt i båten och se vart det här för oss. Har varit ovanligt lugn för att vara jag alltid varit en orolig själ av någon konstig anledning 😉 Det är som om jag vetat att det skulle komma precis som när jag såg flyktingarna vandra. Det är som att jag får märklig info som jag inte vet hur jag ska hantera utan jag förstår när jag ser att sakerna händer, då först faller bitarna på plats.
  Hur som helst:
  Jag hoppas och tror stenhårt på att vi har mycket att lära av detta, att vi kommer omvärdera en hel del om samhället i stort. Tror också att vi kommer att omvärdera mänskligheten, lära oss hantera kriser, hur och vad vi ska göra. Vi kommer nog att ta vara på varandra mer i framtiden och jag hoppas att vi alla får vara med ett tag till eftersom vi bara dansar här på jorden en kort stund ♥

  Ta hand om er/ Rose-Marie

  • Thank you so much, Rose-Marie for your Words. You offered so much! Really nice to hear your opinion. /Terry Evans

 9. Hej,
  Jag Har precis alldeles nyligen som 56 åring lämnat min trygga sfär och ”hoppat” rakt ut och öppnat en enskild firma där jag arbetar med Healing och Sorgbearbetning,
  Givetvis kom min första tanke i denna virustid,
  Hur ska jag kunna klara mig och överleva ekonomiskt?
  Men när jag sansat mig lite så ställer jag mig själv frågan:

  Varför händer detta egentligen?
  Vad är det vår moder jord och universum vill visa oss med detta?
  Vad är det som vi inte har lyssnat in i tidigare skede? som vi kanske nu med en rejäl inbromsning måste tvingas möta?

  Kan det möjligen vara så, att vi människor ofta är så fartblinda i vårt sätt att leva, att vi lite tappar bort kärleken och medkänslan och värdet till allt det vi har omkring oss,
  Till våra medmänniskor,
  Till vår miljö, natur, hav och djur, med andra ord hela vår planet 🌎

  Jag kan ändå känna förundran över hur allting styrs utanför människans kontroll,

  Jag tänker att denna pandemi är en signal till oss människor att vi håller på att höja oss in i en ny dimension, en högre intelligens
  där vi först behöver lära oss vad som är av värde, att vi ska på nytt lära oss att värna om varandra och finna kärlek och ödmjukheten och inse att vi när vi alla går samman blir vi ett fantastiskt ”Kärleks kraftverk” av de vackraste guldtrådar, som kan övervinna allt, genom att vårt ego får en mindre plats,

  För mig är det underbart att börja dagen med en vägledd ljusmeditation med
  Melanie Beckler som finns på youtube,
  Här hittar jag den bro av ljus som går från den Gudomliga källan ner igenom hela mitt väsen och rakt ner i moder jords kristall kärna i hennes mittpunkt,
  Genom denna meditation håller jag mig i fokus och finner mitt inre lugn,
  Jag väljer att lyssna på nyheterna endast en gång om dagen, och sedan att ta hand om mig och de i min omgivning på ett snällt och varmt sätt🥰✨🙏💕
  Kram från Annacarin

  • Thank you so much for your inspiring Words. I can feel the love coming from your Words. /Terry Evans

 10. Hej Terry och alla läsare.
  Jag känner ett lugn och en tillit i mig som jag inte känt innan. Som att sakta ner och andas ut. Jag tänker att kanske nu när takten saktat ner bland oss alla, så påverkar det oss alla på så sätt. När min oro kommer till tanken, sätter jag mig ner och ser på det jag har, inte det jag saknar. Då fylls jag av tacksamhet. En tacksamhet som i vardagen förut gått mig mer förbi p g a att takten varit högre.
  Det pågår en förändring som känns i hela min kropp, fokus är det positiva. Det vackra i det lilla.
  Där är vi starka tillsammans.

 11. Hej Terry!
  Bra att kunna fånga upp sina tankar och känslor 💕
  Jag har tänkt ’ inget ont som inte har något gott med sig’
  Det kommer en stor Gemenskap ut av det här. Vi blir starka tillsammans. Vi hjälps åt och hjälper varandra. Vårdpersonal gör underverk, så värdefulla. Vi alla kan göra något.

  Vi får möjlighet att stanna upp och reflektera och känna oss själva. Väldigt värdefullt i denna stress som många av oss lever i. Vi ser och värdesätter det lilla🌲🧚‍♂️
  Miljön mår bra av dettta. Vi flyger inte, vi handlar inte. Tar hand om det vi har och värnar om varandra och oss själva.
  Så småningom om kommer det att rulla på igen, som vanligt. Under tiden får vi försöka att se det ifrån den ljusa sidan. Inget vara för evigt.
  Men under tiden får vi hjälpas åt att må så bra som vi kan! Vi får Alla hjälpas åt!

  Kramar Kristina ❤️

  • Your Words had a very positive effect on me. I am sure it will touch others too. Thank you, Krisitna! /Terry Evans

 12. Hej!
  Jag jobbar som lärare i högstadiet på en skola utanför Östersund och i måndags blev jag hemskickad av min rektor pga att jag har coronasymtom dvs förkylning och hosta samt täppt i näsan. Jag har bott i Sverige i 30 år och förkylningen har jag haft sedan jag flyttade hit. Detta förklarade jag även för min rektor.Jag har jobbat i den skolan i 2 år och mina närmaste kollegor vet att jag har haft det här så länge de har känt mig.

  Jag har inte riktigt brytt mig om min hälsa och tänkte att det är väl så här jag ska må. Jag har visserligen varit i kontakt med sjukvården tidigare där de opererade och skrapade något i näsan pga att jag var täppt. Det hjälpte dock inte utan jag är fortfarande täppt. Början på oktober 2019 tog jag kontakt igen med sjukvården för att få bukt med allt och läkaren hittade ingenting. Jag hörde av mig igen början på februari och jag gjorde vid tre olika tillfällen olika blodprov om bl a tbc, immunförsvar, allergi, mm samt tog de även astma, kol och EKG. Allt var normalt tills det kom om allergi, där visade det sig positivt i just luftvägarna.

  Informationen har min rektor fått att troligen är det någon sorts allergi jag har och läkaren kommer att höra av sig för vidare undersökning.

  Coronavirus är jag inte rädd att få och dö av. Det jag har sagt till mina närmaste kollegor och min familj är om det är min tid så är det. Jag är mest arg för att det är svart eller vit när det gäller coronavirus. Det finns ingen mitt i mellan känsla alltså sunt förnuft. Det finns ingen tillit för andra individer som jag att det är inte coronavirus och det beror på någonting annat. Jag har en kollega som har dåligt immunförsvar och hon visar även tecken på coronasymtom dvs förkylning och hosta (hon är också hemma och jag känt henne i 2 år).

  Media har skapat oro hos allmänheten och vi är olika hur vi tar in information och det visar sig också oro hos vissa elever. Jag blir frustrerad att jag inte kan göra någonting åt min situation, jag ska stanna hemma hur länge då? Coronavirus kan härja i 10 månader till ska jag vara då hemma pga av att jag har dessa symtom. Min förkylning har jag haft långt tidigare innan coronavirus nått Sverige.

  Min läkare har även skickat remiss på lungröntgen och jag håller tummarna att det är ingenting allvarligt.

  • My thoughts are with you! What you describe is how many others are feeling. You are not alone. Thank you! /Terry Evans

  • And so are we here in Fanthyttan, as we look out the window. I wish you the best of luck! Thank you! /Terry Evans

 13. Ja vad är det värsta som kan hända? Transformation till nästa liv. Eller så blir vi kvar o får ta konsekvensen av det som skapats mvh Marie

 14. Förändring i allas våra liv på ett eller annat sätt! Detta för med sig Dettaändringar av olika slag, för en del går det lättare och för en är det svårare! Beroende på vilken människa man är! Helt klart är detta viktigt att ta på fullaste allvar , av egen erfarenhet så när man drabbas av olika vinsjukdomsituationer i familjen och har upplevt svåra stunder så känns det iaf för mig att jag kan stanna ,känslan känns igen på ngt vis inte gripas av panik! Viktigt att alla måste få känna på sitt sätt inget är fel eller rätt! Det är ju så här man önskar att vi människor skulle vara emot varandra omtänksamma hjälpsamma även fast det ej är kris ! Men under kris så tror jag människans inre får komma till sin rätt som vi kastar av oss en plåt manteln och jag tror att vi mår bra när vi får bry oss om ! Det visar oxå på hur skört livet är ,kanske det ger oss ett nytt sätt att se på oss själva och världen! Känner oxå att det är en vila för naturen och för människan, vi måste släppa taget vilket vi vill eller ej! Allt är så ovant, allt nytt är svårt innan man blir van! Och då längre fram tror jag vi kan plocka ur saker ur detta , som vi tycker är possitivt men det är svårt att se och förstå nu! Vi behöver inte fly från våra hem! Vi skall stanna i våra hem och vara där! Har tänkt mycket på det dessa dagar när människor får lämna allt fly och inte veta vart! Då blir detta ganska lite i förhållande , att reflektera och tänka jag får information att förhålla mig till, det skall vi klara ! Och bara hoppas att vi följer riktlinjer och tänker på de som är i riskzon , och ingen vet vart vi är när sjukdom knackar på!

 15. Ser att tryckfels Nisse varit framme ! Det skall inte stå vinsjukdommar utan bara sjukdomar! Kanske tänkte på vin vem vet! Lite skratt behöver vi också det var nog därför ! 😊

 16. Hej Terry
  När inte människan klarar av allt längre får Moder Jord/ Universum ta över.
  Det har visat sig länge men vi människor väljer att inte se.

  Det senaste halvåret har jag märkt att det var något ”på gång”. Nästan känt av vibrationer/energi från något.
  Jag har känt en enorm längtan efter att ”öppna upp”.

  Så kommer Corona. Det var jag inte beredd på.
  Jag har en multihandikappad son som precis legat inne på sjukhuset för bronkit & lunginflammation. Aspirationsproblematik & mycket annat jobbigt.

  Jag får panik. Det enda lugnet jag får är när jag är hos min son.
  Det blir mer och mer tydligt att han är ”A very special child”, något mer.
  Han lever här & nu & bryr sig inte om morgondagen. Han känns så trygg i sig själv & jag tänker att han vet…
  Jag har ångest, vet ej varför men det känns som det är en avgiftning av/från något. Känns som att min känsla är något jag måste gå igenom för att komma dit jag vill.
  Detta jag skriver kanske låter jättekonstigt men det är såhär det känns just nu.
  Må så gott Terry & jag hoppas att vi möts på i Kungsbacka i höst. (Om Det nu blir av)

  Mvh Camilla

 17. Jag vill leva och jag vill bli en frisk gammal kvinna. Jag upptäckte hur gärna jag ville fortsätta leva när jag kom ur min utbrändhet 2014-2015. Jag ville leva och det var så nytt och märkligt denna känsla och samtidigt en sorg att jag tappat livslusten under nästan hela mitt vuxna liv. Som pensionär mår jag bra – vaken när jag vill och sover när jag vill – och jag gör vad jag vill. Ett behagligt liv – tills nu med corona.

  Jag vaktar mitt liv i rädslan över att bli smittad – som boende i Storstockholm är risken stor. Jag sitter i frivillig karantän – frivilligt är det nog inte – mera påtvingad. Jag fyllde nyss 70 år och har en sjukdomshistoria som gör mig till riskperson. Så denna känsla av att nu vilja leva livet fullt ut och samtidigt känna rädsla för att det kanske blir så gör mig en aning förlamad.

  Samtidigt så ser jag en glädje i allt elände. Tänker närmast på Italienaren som sjunger från sin balkong för sina grannar, polisen i Spanien som parkerat mitt på den tomma trafikleden mitt i staden och står och dansar och underhåller folket som inte får lämna sina bostäder, grannar och ungdomar som erbjuder sig hjälpa till och handla och gå andra ärenden åt dem som inte kan lämna sina bostäder, den omsorg som grannarna känner mot varandra och ringer och kollar hur grannen mår då denne inte setts till på några dagar och applåderna som sker var dag kl 20.00 från trädgårdar, ytterdörrar, balkonger etc för att hedra dem som jobbar inom sjukvården. Och många mera hjärtliga saker som sker ute i samhället idag – det värmer mitt hjärta.

  Som någon skrev ovan att det kanske är moder jord som dragit i bromsen för att få oss att stanna upp och tänka över vårt liv. Uppfinningarna för att överleva är många och det är kanske detta vi behöver – att låta vår kreativa sida vakna till liv igen och se ”vad kan jag göra för att överleva – vad behöver jag försaka, vad kan jag erbjuda”.

  Visst är det hemskt för alla våra småföretagare och alla stora arbetsplatser som måste permittera sina anställda – jag bara önskar av hela mitt hjärta att det finns en lösning för deras överlevnad.

  Jag bara just nu önskar mig själv att förlamningen ska släppa så jag använder min karantäntid till att sy, rensa bort alla onödiga papper, baka några goda bullar och njuta av livet. Jo en sak till – måla färdiga alla mina påbörjade tavlor. Och sluta stressa sönder mig av oron.

  Min man sa alltid när han levde ”oron ställer till med mera skada än vad själv orsaken till oron gör” – han var klok han….

 18. Hej alla där ute i världen.

  Visa hänsyn till varandra!

  Var hemma om ni är förkylda, nyser och hostar.

  Om ni plötsligt blir förkyld hosta och nys i näsduk eller i armvecket! Alltid

  En tanke ! vi människor kanske inte skulle resa så mycket mellan länder. Då hade inte viruset spridits så fort över hela världen. Kanske inte bara en fördel med öppna gränser.Utan en koll av människors hälsa som reser in och ut ur länder. Att söka visum för att resa in i ett land och besvara en Hälso deklaration. Kan kanske vara en bra lösning efter denna pandemi. Brottsligheten kan kanske även den sjunka genom att införa visum krav.

  Corona pandemin kommer nog att leda fram till ett minde resande i förlängningen , tror jag. Vilket är bra för klimatet.
  Sedan får vi hoppas att alla länders politiker hjälps åt att skapa ett bättre samarbete med varandra. I fråga om , handel, resesätt, klimatåtgärder, spridning av virus och att samarbete mellan länder ökar. Oavsett om landet tillhör EU eller inte

  Var rädda om varandra och visa medkänsla för varandra.

 19. Hej Terry,fint initiativ…Tack! Själv känner jag att det är dags för större eftertänksamhet och omtanke,här prövas verkligen tillit och kontrollbehovet rejält alla fall hos mig.En större lärdom och mycket gott kommer alldeles säkert att också komma ur denna situation som nu råder över världen.Att samarbeta,vara uppmärksamma,inte ha denna stress,ha så bråttom,värna mer om moder jord,ökat växt & odlande ,att inte jaga statusprylar o pengar,ha-begäret kanske minskar och det som egentligen har betydelse ökar hos oss alla.Tror också att det kommer bli ”Teknikbrott” och där kan jag släppa kontrollen alla fall(oteknisk så det räcker o blir över,haha!).Många jag pratat med inklusive mig själv hanterar detta olika,vilket vi gör så klart…men det jag mest känner är att jag nu behöver ha en större tillit än någonsin till alla experter och till mina medmänniskor.Jag har som bekant lite svårt med att släppa kontrollbehovet och att nu inte kunna göra det är inte lätt,stor utmaning och lärdom verkligen.Jag ska göra mitt bästa utifrån de förutsättningar jag har och hoppas att det kan hjälpa både mig själv och andra.Jag har dessvärre haft en stor oroskänsla sedan detta virus började i världen och dessvärre har mina farhågor besannas under vägens gång.Känner att förutom att prata så har kreativiteten ökat och jag grejar en del här hemma(också ett sätt att hantera lite av oron)samtidigt som jag följer det som rapporteras i världen.Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni mår bra allesammans där i Fanthyttan och gör så fortsättningsvis! Kram på er//Birgitta
  Ps! Fågelkvitter väckte mig,solen tittar fram och det är ljust ute,fiskarna simmar ute i dammen…det ger mig styrka och hopp om morgondagen med.

  • Hi Birgitta! You are not the woman i met years ago, your heart is open and it connects with the words you wrote. Thank you! /Terry Evans

 20. Jag är faktiskt inte rädd i dessa tider. Även om jag läser allt i media så vill det inte veva igång i mig med panik rädslor etc. Ibland undrar jag om jag är alltför avstängd inför det vi matas med 🤔
  Jag kan däremot känna att det är lite spännande hur resultatet av denna kris blir
  Jag har så önskat ”livet” ur materialismen, att vi ska sakta ner & mer leva efter verkliga värden. De värden som är baserade på kärlek & omtanke.
  För mig själv & för andra. Att vi alla har den inställningen till livet.
  🌺

 21. Hi Terry
  Jag känner en enorm sorg. Och den är påträngande. Mina ögon tåras och mitt hjärta gör ont nästan varje gång jag läser eller ser ett inslag om virusets härjningar.
  Alla människors sorg. Alla de som drabbats eller ska drabbas. De jag känner och de kan inte känner.
  Jag vet att sorgen inte är min personligen, men jag är känslig och har inte lärt mig att ”stänga av” tillräckligt än.
  Jag sörjer att ditt frekvenshealingprogram som jag skulle gå blev inställt, pga av Covid 19, men inser samtidigt att det förmodligen blir till min fördel i slutändan.
  Ljus, kärlek och tillit önskar jag dej och alla andra i denna svåra tid.
  Valk in beauty!
  Kram från Anna

  • Who knows what the future is going to hold, but do not give up. I am sure we are going to meet again, just keep working with yourself. Nice to hear from you!

 22. Hej Terry 🙏 tänk att något så litet som ett (flera) virus kan göra att vi människor förlorar kontrollen över tillvaron vi byggt upp! Kanske vårt levnadssätt att sätta oss över moder jord gjort att det nu slår tillbaka på oss. Som en naturlag som vill balansera en obalans? Tänk om det här är en positiv möjlighet för oss att förändra oss så att vi kan leva mer i samklang med naturen och mer i vårt hjärta. Det kanske är dags att omvärdera vad som är viktigt och mindre viktigt i livet. Kanske det stora som just nu händer i ute i världen även finns inom oss. Det skulle betyda att om vi förändrar något inom oss kan vi påverka det som kollektivt händer just nu! Vi behöver vara mer närvarande och värna om både jorden och våra medmänniskor.

  • As I read your text a sudden feeling of calmness came over me. Thank you for that, Jane! /Terry Evans

 23. With every day comes new experiences. Then you know what to do and how to act.
  But never the less I worry about loosing my job and the fact that others are depending on me.
  I try not to worry and to take one day at a time….

  • Thank you for your Words, Kajsa. Try not to worry, believe that things will be okay in the end. /Terry Evans

 24. Hej Terry.
  Tänkte ta detta på Engelska, men det blir så här.
  Corona….ja, vad ska man säga/göra?
  Jag är inte orolig för min egen del, jag är frisk, har inga underliggande sjukdomar och inga allergier. Men då finns min fru i närheten. Hon har en kronisk tarmsjukdom och är i nuläget nyopererad. Ligger förnärvarande på sjukhus….opereread i Fredags 20/3. Kan inte förneka att jag är rädd art jag ska dra hem elendet. Vill inte vara orsaken till en annan människas mående. Kan ju bära på smittan utan att bli sjuk själv. Jag lever mitt liv som jag alltid gjort….jobbar, handlar, tränar på gym m.m.
  Tvättar dock händerna lite oftare än vanligt, håller ett visst avstånd till människor mer medvetet än tidigare, försöker göra det ”man” ska för att förhindra smitta någon.
  En tanke jag har som inte är bekräftad ännu….nu är inte min mening att skrämma och förstora detta på något vis men lite konstigt är det. Det sägs vara en droppsmitta. Men min undran är….hur kan det sprida sig som det gör? Går människor och spottar och tar på varandra hela tiden? Borde inte smittan avta om vi följer förmaningarna som ges till folket?
  misstänker att smittan delvis har muterat och blivit luftburet till viss del om man kan säga så. Antingen är det luftburet eller inte kan man tycka, men lite konstigt är det 🤔
  Ser bara på Italien…skrämmande siffror som kommer därifrån….kan inte ”bara” vara som myndigheterna säger….känns som om dom ”mörkar” något. Hoppas detta ebbar ut snart. Finns ett par stycken som ”om man kan det” siat att detta kommer försvinna lika fort som det kom…om en vecka eller två. Låter ganska otänkbart, men det ger ändå en gnista av hopp i detta leende. Hoppas och tror att mänskligheten och naturen i sitt samarbete utrotar denna smitta.
  Önskar alla en god fortsättning på denna Söndag 🤗

  • These are difficult times and to make predictions is not appropriate at this moment in time. Because of the wide ranging effect this virus is having, it is not just about containing it, it is about the far reaching effect it is going to have through out the World. There will be some time needed to pick up the pieces, but perhaps mankind will udnerstand that change is needed. Thank you for your comments. /Terry Evans

 25. Trots allt som sker så blir jag varm i hjärtat av all den kärlek som sprids och av att se hur människor ställer upp och hjälper varandra. ❤️

  • I agree with you, I like your words. This has also awaken something within me. It is up to each and everyone of us to decide whether we want to take some kind of initiative to alleviate some of this burden. It is important that we have something positive to focus on and it is important that we work together and try to make some kind of contribution to help. Thank you! /Terry Evans

 26. Jag tänker att detta kanske är kaoset innan ordningen? Och att Coronan är kaoset just nu, jag har heller inte vart så orolig. Mest hängt med i bevakningen och njutit av vårsolen. Men jag tänker att detta kanske kan lära oss något, jag hoppas att när det värsta är över, att man samlar sig och kollar, vad blev resultatet och vad ska vi göra i framtiden om liknande händer.

  Jag tillhör en riskgrupp och jag inser att om jag blir sjuk så kommer sjukdomen bli väldigt jobbig för min egen del. Men jag tar det då. Konstigt nog har mina funderingar ändrats från Coronan till trädgården och vilka möjligheter som finns där. Jag lämnar mitt bidrag i det jag kan göra och hoppas att allt ordnar sig så bästa sätt.
  Ta hand om er 😊

  • I do not Believe that we should dwell on this too much. I Believe in following other pursuits that will take our mind off of what is happening.Thank you! /Terry Evans

 27. Jag har loggat ut från Facebook.vart enda inlägg handlade om Corona jag får höra på jobbet i alla fall och jag lever mitt i de.jobbar på en butik där de är flest volontärer de flesta över 70 de är nu hemma.de är tufft men vi hjälps åt.
  Jag vill att mitt sinne ska handla om något annat än Corona.inte de här malet.de mår ingen bra av.
  Jag tycker de är roligt att se ungdomar dom träffas i klungor och går ut och går tillsammans.någonting annat än att sitta vid datorn.kanske upptäcker de vår vackra natur.
  Jag förundras över hjälpsamma människor som handlar åt andra som hjälper varandra.de värmer i mitt hjärta.

  • This morning as I walked through my garden, I noticed the buds on the trees, the spring flowers. I heard the birds singing. That warmed my heart, my old friend spring time has once again touched my heart. /Terry Evans

 28. Jag var redan i utanförskap och har noll vänner. Så detta att jag knappt kan gå in i matbutiken känns mer jobbigt än att jag inte kan resa någonstans. Och det som också är jobbigt är att min dotter ska försöka flytta till USA och är där just nu. Hon tog även med sig hunden som vi skaffade gemensamt för att min son dog = dotterns bror. Hon måste hem och lämna hunden i USA för att hon måste fixa med papper för att få åka tillbaka till USA. Oron över att hon lämnar hunden i USA är mycket svår. Kommer jag inte få träffa min/ vår hund? Han ska fylla 10 i år och det är mycket när det är en hund. Jag gråter dagligen. Det känns som jag är ännu mer i utanförskap hur det är möjligt? Jag har en konstig sjukdom eller hur jag ska säga men det är många som känner till den och det är Fibromyalgi. Men nu när jag är i klimakteriet så har utav värken gjort att jag har fått ännu värre yrsel än förut. För av min värk som man har när man har Fibromyalgi så har jag alltid haft svår yrsel. Många förstår inte sig på detta och har tagit beslut över mitt huvud att jag inte ska få hjälp till jobb. Så jag är mycket ledsen över det och nu finns Corona så hoppet om jobb är ute ur leken. Blir jag någonsin bättre? Även min mamma har en sjukdom nämligen demens. Och hur kan jag kunna träffa henne innan hon dör verkar hopplöst? Hon är instängd i sin kropp och bor för långt ifrån mig och jag har svårt att åka till henne själv. Men nu kan jag iallafall inte träffa henne och det är svårt att kommunicera med henne då hon inte förstår allt jag säger och vet knappt hur man håller i en telefon. Hoppas du kan komma med något tröstande?

  • I understand your dilemma, but do not let it take you over and give you anxiety and bitterness. I cannot tell you what will happen to your beloved dog, but whether you see him again or not that love will never be forgotten. Strange things can happen in Life and the unexpected come to the fore, so do not lose hope. The outcome might not be as bad and grey as you Think. Thank you! /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn