Sen jag började praktisera social distansering har jag haft tid att reflektera och utforska nya saker. Jag ser verkligen fram emot att starta en ny fas av mitt liv. Astrid och jag har mer tid att diskutera framtiden och hur vi vill tillbringa vår tid, att driva en kursgård är ett heltidsjobb.

För ett par veckor sen åkte Astrid och jag till Vänersborg för att titta på hus, vi hade så roligt! Naturligtvis hade vi många diskussioner om husen, men till slut kunde vi jämka och hitta vi en medelväg. Vi är inte säkra på att vi har hittat rätt hus än, men det är så roligt att ta det här steget. Innan jag glömmer bort måste jag också tillägga att det var skönt att lämna Fanthyttan ett par dagar och släppa tanken på viruset ett tag.

Det är fantastiskt hur två människor som lever tillsammans kan ha så olika åsikter, men sen ändå hitta en medelväg där vi kan säga: Jag tycker om det här eller, jag tycker inte om det här. Vi åkte och tittade på ett hus med en vacker trädgård och två dammar sammankopplade av en liten bäck. Det hade också vad jag kallar ett ”Hobbithus”, precis som det vi har i Fanthyttan. Jag blev förälskad i huset, men hur exalterad jag än var, var jag tvungen att hejda mig själv och tänka på allt arbete det skulle innebära. Astrid och jag tittade på varandra och sa: Nej, vi kan inte låta oss förföras av det här. Vi vill ha mer tid för varandra, inte mer arbete.

Vi hittade ett annat, modernt hus, med öppen planlösning. Från varje fönster kunde vi se Vänern. Men vi har inte tänkt kasta oss in i något, vi tar tid på oss att hitta rätt hus. Samtidigt måste vi fortfarande sälja vårt nuvarande hem och skolan. Det finns intressenter, så vi hoppas på att någon nappar snart.

Vi hade en riktigt trevlig helg. Varje gång vi besöker Vänersborg är det svårt att ta farväl, men det är ett gott tecken. Jag vet inte varför jag känner en sådan dragning till Vänersborg, det kan bara framtiden utvisa. Både jag och Astrid tycker om Vänersborg som stad och det finns en hel del intressant historia i närområdet, i synnerhet kring alla de historiska slag som utkämpats mellan de skandinaviska länderna. Senare planerar jag faktiskt att göra några undersökningar för att se vad jag kan hitta där.

Jag har alltid tyckt om vatten, i synnerhet havet, att gå längs stränderna och upptäcka vad havet har spolat upp… Det har alltid varit min dröm att bo nära havet. Det här besöket gav oss båda nya perspektiv och nya idéer.

Trots att de senaste månaderna har varit svåra ser jag nya saker och nya möjligheter. Jag ser fram emot en ny fas i mitt liv.

/Terry Evans

Föregående artikelTomtarna på loftet
Nästa artikelSmaka på ordet ”jagtrivsel”
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

6 KOMMENTARER

 1. Ni båda är varmt välkommen till min fina hemstad Vänersborg.

  Med vänliga hälsningar Katarina Arveklev

  • Thank you for your comments, Katarina. My wife and I are looking forward to coming to live in your Town. We have not found the house that we like yet, but it will come. /Terry Evans

 2. Tack, det här inlägget gav mig lite perpektiv och nya ideer.
  Jag o min man med 4barn letar hus, då vi måste ha hittat ett nytt boende till nästa år.
  Att luta sig tillbaka och förlita sig på att allt ordnars sig. Att teamet och ”chefen” har en plan för oss, DET HAR VARIT SVÅRT. Trots dagliga tecken att det är med o stöttar och vägleder, via hjärtan/fjädrar och siffror.
  Men ändå finns den där oroskänslan där. Att gå på husvisningar tycker jag har lett mig o min man närmre varann vad vi letar efter. Också förståelsen som du pratar om, när man tycker olika.
  Jag har alltid trott att det känns rätt när man hittar huset man vill bo i. Men för oss har det varit den ekonomiska situationen. Det är där oron ligger. Och då tänker jag att oron är en blockering, så då kan det inte flöda eller få plats att ”pengarna” att växa o komma till en
  Jaa du hör, många funderingar. Men spännande samtidigt vad som kommer.
  Ska ta och vandra lite jag med, och lyssna 💚

 3. Hej Terry ,

  Förstår precis hur det känns att vänta på ’rätt ’ hus. Vi har och väntar fortfarande på vårt rätta hus som vi ska komma till.
  Nu har vi väntat i 6 år ! Finns inget annat för vi VET att vi ska dit, när nu det blir.

  Fina vår hälsningar. Anna från Sollerön.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn