Jag skulle vilja berätta om ett av mina karaktärsdrag, som kan göra att jag känner mig extremt sårbar. Det händer att jag lita på fel personer. Något som verkligen påverkar mig är när någon lovar att göra något och sen sviker mig och ger mig någon dum ursäkt till varför det händer. När du ger ett löfte måste det komma från hjärtat. Då är det också väldigt viktigt att hålla det löftet. Naturligtvis finns det stunder då ett löfte inte kan hedras omedelbart. I dessa fall är det alltid viktigt att säga sanningen beträffande varför det inte gick att fullfölja det man åtagit sig.

Livet bjuder alltid på oväntade saker, men om jag har lovat att göra något för andra, i synnerhet som medium, så är det mitt professionella ansvar att uppfylla det löftet. Om jag inte klarar det, på grund av orsaker bortom min kontroll, så är det en helt annan sak.

Jag har själv blivit utnyttjad tidigare. Människor jag har hjälpt har gett löften som de inte kunde uppfylla. De ville bara ta det jag hade att erbjuda. Det var sorgligt att inse att de inte var förpliktigade sitt löfte, men sånt är livet.

Ett löfte är dock ett löfte. Hur många löften är bara tomma och utan mening? Innan jag ger ett löfte försöker jag se till så att jag är redo att uppfylla det löftet till min bästa förmåga. Jag har träffat många människor i mitt liv som tänker efter innan de ger löften, och när de sedan säger ja kommer det från hjärtat. Ett löfte utan att tänka är tomt och meningslöst, men det vi ger kommer tillbaka till oss. Det vi sår får vi skörda. Det är därför som jag försöker tänka, innan jag ger ett löfte: ”Kan jag göra det här?” För det mesta fungerar det.

För många år sen lovade jag andevärlden att jag skulle arbeta för dem, men det var något av ett dilemma. På den tiden hade jag ett heltidsjobb där jag arbetade med något helt annat, ett väldigt krävande jobb. Innan jag gav löftet sa jag: ”Mitt dagliga liv och mitt jobb då, mitt jobb är rätt krävande?” Mitt arbete innebar att jag kunde bli kallad ut mitt i natten eller på helger. Ascala sa: ”Låt oss ta det som det kommer.”

Det hände bara en gång att jag blev ut kallad när det inte passade mig. Jag hade några dagars ledighet innestående, så jag tänkte att det skulle vara ett bra tillfälle att renovera huset lite. Mitt i allt måleri ringde telefonen: ”Du måste åka ut till den där byggarbetsplatsen nu, det har uppstått problem.” Jag kunde inte säga nej, jag var under ett kontrakt. Men det finns alltid en anledning till att dessa saker händer.

Har du varit tvungen att bryta ett löfte eller har någon brutit ett löfte till dig? Som medium och lärare, när jag har en klient eller en kurs, måste jag hålla mina löften, för andevärlden kommer att vara där och vänta på att få arbeta för mig.

Min mormor brukade säga: Ett löfte är ett löfte.

/Terry Evans

Föregående artikelKänslomässig mognad
Nästa artikelFramtidens vetenskap
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

13 KOMMENTARER

 1. Enligt mig så hade din Mormor så rätt!

  Ett löfte betyder för mig, att jag har för avsikt att hålla det jag lovar.
  Men somliga gör en grundligt besviken!

 2. Löften är till för att hållas.
  Brutna löften ger sår i själ och hjärta.
  Otryggt och oärligt.
  ”Vem kan jag lita på?” blir känslan.
  Oerhört viktigt i barnuppfostran för att de ska få tillit till andra människor.

 3. Löften är till för att hållas.
  Brutna löften ger sår i själ och hjärta.
  Otryggt och oärligt.
  ”Vem kan jag lita på?” blir känslan.
  Oerhört viktigt i barnuppfostran för att de ska få tillit till andra människor.

 4. Löften. Är det också när ett medium säger hur det ska bli och det inte blir så? Förutom att svara med eget val, så ställer jag frågan ändå.

  • That is not a promise. A prediction is not a promise. If a medium were to say ”I can promise you…” That would be a mistake, I do not make promises when I work. Mediums make mistakes too when they predict things. Thank you! /Terry Evans

 5. Är ett ” kanske ” ett slags halvlöfte som som går att bryta lättare och utan problem , många verkar använda det för att inte behöva lämna tydligt svar .

 6. Löften ges i stunder då det är en slags balans. Den kan brytas av olika anledningar. Hur många äktenskapslöften har brutits? Hur många löften om att sluta dricka alkohol har brutits? Osv. I min rätt långa levnadshistoria har jag helt sanningsenligt brutit många löften. I just det ögonblick löftet gavs fanns 100 procent vilja och närvaro. Av alla möjliga levnads-skäl blev löftet brutet. Inte av medveten vilja, utan av livets olika omständigheter. Då finns förlåtelse och försoning eller att enbart släppa taget och gå vidare.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn