Det finns tre olika slags mänsklig intelligens: logik (IQ), emotionell intelligens (EQ) och själens intelligens (SQ). Enligt min mening ger logiken inte alltid svar. Emotionell intelligens handlar om att bli mer medveten om vad som händer mig. Känslor kan vara mycket besvärande och blockera oss. Omedvetet kräver vi sådant som vi inte är redo att ta emot eller förstå.

När jag arbetar som medium med privatsittningar ber jag människor ha ett öppet sinne, och försöka att inte kräva saker och ting under sittningen. Om de är blockerade av en massa krav blockerar de i sin tur själens intelligens, som är den vi är och det vi är ämnade att göra i det här livet. Jag insåg för många år sen att den intelligensen vet allt om mig. Den har en bild av vem jag är känslomässigt.

Själens intelligens har inspirerat mig att göra en livslång resa till att möta mig själv. Jag har alltid blivit vägledd till den rätta lärare, terapeuten eller healern. De har hjälpt mig att rensa ut en hel del av de problem jag bär på från det förflutna. Jag anser verkligen att personlig utveckling är viktigt för medium. När du kan möta dig själv har du en chans att växa med alla dina aspekter.

När jag arbetar som medium är jag enbart en neutral kanal. Jag måste låta min logik kliva åt sidan och släppa fram min känslomässiga intelligens, så att jag kan känna vad andekontakten känner och relatera till det. Jag behöver även vara i kontakt med min känslomässiga status och låta de eventuella känslomässiga svårigheter jag genomgår ställas åt sidan. Vad jag än känner från andekontakten bör jag vara disciplinerad och inte låta känslorna ta över. Själens intelligens måste få fri tillgång till mig. Det tar tid att lära sig det här. Jag måste tillåta andekontakten att synkronisera med mitt sinne.

Under många år arbetade jag enbart som medium, jag försökte inte framtvinga något annat. När du låter själens intelligens arbeta med dig kommer den visa dig när du är redo att vidareutvecklas. Ordet synkronicitet har alltid fungerat. I början av min mediala bana fick jag höra att jag borde bli professionell, men jag visste bara att min tid skulle komma genom synkronicitet.

IQ, EQ och SQ är mycket viktigt. Genom mitt liv har jag gjort en sak som varit mycket framgångsrik för mig, jag har varit i samklang med dessa tre aspekter. Jag har vetat att tillfället kommer om jag bara väntar och fortsätter att arbeta. När en möjlighet kommer klickar dessa tre aspekter av min intelligens och när något är rätt kommer jag då bara att veta det. Om jag låter mitt ego säga ja innan jag är redo, då tillåter jag inte mina känslor att tala sin sanning.

Efter 50 år har jag lärt mig mycket och gjort många misstag, men jag gör inte misstag när det kommer till synkronicitet. När den kommer lyssnar jag. Det viktiga är att ha tillit och släppa taget om kontrollen. Du behöver vara i kontakt med ditt ego och sluta vara en person som vill vara till lags.

Om du tillåter synkroniciteten att bli en del av dig kommer den att fungera som en magisk nyckel och öppna upp dörrar för dig och ta dig till platser i ditt sinne, som du knappt skulle kunna föreställa dig. När de sen samarbetar kommer det att hjälpa dig att gå vidare med din utveckling, vilket område du än är ämnad att arbeta inom. Jag har själv upptäckt annan slags intelligens som jag inte var medveten om att jag hade som ung.

Synkronicitet är kopplingen mellan de tre intelligenserna, den magiska triangeln. När du inte behöver ha kontroll på allting kan magi verkligen börja ske och nästa steg avslöjas för dig. Det här har gett mig en känsla av frihet som jag inte skulle vilja leva utan.

Vad berör det jag skriver inom dig? Inspirerar det dig?

/Terry Evans

Föregående artikelDimensioner av intelligens
Nästa artikelRäddarsyndromet
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

14 KOMMENTARER

 1. Tack för visa ord. Det gick in! Jag känner mig ännu en gång påmind om att inte ha för bråttom. Tillit.

  • Thank you, Malin! The quickest way is the longest way. Then we realise much more. /Terry Evans

 2. Det flesta pratar om IQ intelligents Jag har mycket av SQ när dom gjorde tester på mig för många år sedan en mycket social person. Jag har haft mycket andligt inom mig varit över på andra sidan i typ vaken dröm ps när min storebror gick bort för 20 år sedan, fick jag myckne upplevelser som han förmedlade till mig ovs. Tyvärr var det någon som stoppade detta flöde för ca. 6 år sedan. När min mamma och pappa gick bort träffade jag även dom lite det är 11 år sedan min mamma gick bort och 12 år sedan pappa. Vet inte men hoppas på att jag får tillbaka en del av mina gåvor och att jag kan utveckla min sensitivt som jag behöver göra i mitt liv nu. Med hälsningar från Ann- Charlotte! 🤗

  • Thank you for your text, it was interesting to read. If you want to move on I am sure you will meet someone that has the experience to work with you. /Terry Evans

 3. Din text berör mig….för att du sätter ord på det jag själv inte kan beskriva. Det jag kan intyga är att egot verkligen kan blockera de känslor som vill vägleda till sanningen. Innan jag började se på innehållet i ryggsäcken hade jag ett stort uppblåst ego, jag ville styra och själv bestämma. Jag lät mitt ego tala, jag tog inte hjälp av egot, för jag viste inte att jag hade ett ego. Nu när jag vet vad det är, då tar jag hjälp av det och låter det vägleda mig.
  Nu när jag är mera med och i mig själv så låter jag tiden ha sin gång, jag känner när det är rätt. Tydligen är jag i samklang av dessa tre aspekter. Intressant. Jag ser triangeln framför mig som du beskriver. När jag nästa gång blir förvirrad eller otålig då ska jag komma ihåg triangeln 😊
  När jag lärde mig släppa kontrollen då började magiska saker att hända. Jag fick massor av trevliga saker till mig. Det blev helt enkelt lättare att leva. Jag lärde mig att när det blivit bra då kan det bli bättre, när det blivit bättre då kan det bli bättre ändå. Själen kan och vet det hjärnan inte kan räkna ut.
  Nu vill jag fortsätta att utvecklas både som person och medium, därför låter jag din text inspirera mig. Jag brukar prata till människor om IQ och EQ men SQ har jag liksom glömt. Ska ta med mig det, till mig själv först och främst 😊

  Marie Klintebäck

  • Thank you for your inspiring comments, Marie. My words certainly connected with you. /Terry Evans

 4. Väldigt intressant ämne!
  Här blev det en intressant kväll där jag och maken samtalade kring ämnet.
  Det kom upp många frågor om egot. Frågor som vad är egot egentligen, den del av människan som alltid kommer att finnas där. Jag vet att egot är vår självbild som styr med kontrollerad hand.
  Så svårt att bli av med kontrollen för dom allra flesta, även för mig. Jobbar på det ständigt med varierande resultat 😉 Jag har alltid varit en känslomänniska där känslorna är ”all over the place” och det har styrt allt under min vandring både på gott och ont. Det kom upp en fråga om varför man ska släppa kontrollen och om den inte är bra ur någon synvinkel?
  Många tänker att egot är ju jag, ska jag utplåna det?
  Jag vet ju trots allt att när jag har släppt allt som att t.ex bara följa fåglarnas dans i skyn (älskar fåglar) så är jag verkligen i harmoni, lugn och bara njuter av skådespelet. Jag hamnar i ett helt annat tillstånd, ingen stress, ingen omvärld, bara i nuet. Det är i sådana stunder man helas till kropp och själ.
  SQ är ett oskrivet kort för mig, har inte hört om det så det var intressant, den innersta kärnan var min första tanke. Ordet själ använder jag ganska mycket i bl.a min poesi. Själens intelligens är ju spännande.
  Tänker på när man förr sa, jag har ont i själen….ja förresten kanske man använder det uttrycket idag också.

  Ha en underbar vecka, må gott och njut ♥

  • I am glad the text gave you something. the souls intelligence is – for me – the very core of us. When we open up to it we are open to receive new things and can break down old emotional mindsets that impede us. Thank you! /Terry evans

 5. Hej!
  Vet inte riktigt . Men har funderat mycket på själen den sista tiden. Vill utvecklas mer och du har gett mig lite svar på hur det kan gå till. Så nog kan jag säga att det var inspirerande läsning. Svåraste för mig tror jag är att förstå kopplingarna som hör ihop utan att röra till allt.
  Mvh. AnneMaria

  • Do not try to understand, just keep your mind open. The understanding will come bit by bit. Be patient. Thank you! /Terry Evans

 6. Min son satt vi sin fars dödsbädd. Han gick bort väldigt hastigt i en hjärtinfarkt. Min son ville vara ensam en stund med sin far för att prata. När han satt där såg han sin fars öppna ögon .runda och stora .Kan han ha sett dödsögonblicket ? Eller vad ville hans far visa ?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn