Av någon anledning föddes jag med förmågan att kunna se människor. Det spelar ingen roll vilken förklädnad en person använder för att dölja de sidor de inte vill att någon annan ska se. När jag var barn visste jag helt enkelt när jag inte kunde lita på en person. Det var som om de blev transparanta. Jag kunde uppleva rädsla, men jag förstod inte alltid den obehagliga känslan. När jag kommenterade det brukade människor skratta åt mig och säga att jag bara projicerade eller inbillade mig saker och ting. Men förr eller senare började dessa människor visa sitt sanna jag. Många av dem som skrattat åt mig fick i slutändan äta upp sina egna ord.

Jag försökte att stänga av min förmåga, men det var inte möjligt. Den här förmågan att se, räddade faktiskt mitt liv. En dag när jag var ute och promenerade längs en väg kom en man fram till mig och bad om hjälp. Han behövde hjälp att byta ett däck på sin bil. Jag var 12 år gammal. Han erbjöd mig lite pengar, så jag sa okej. När jag började följa honom in i skogen frågade jag honom var bilen var. Då svarar han: ”Åh, det är ingen bil, det är en cykel.” Jag blev överväldigad av rädsla. Jag bara visste att jag skulle mördas om jag fortsatte att följa honom, så jag sprang som aldrig förr.

Jag kan se när en person är en bedragare, känslan har aldrig gått att ignorera. Det har hjälpt mig att skydda mig från dem, men ibland har jag inte velat tro på det. Ibland känns det som en förbannelse. Jag vet inte allt, men utan dessa insikter skulle mitt liv ha sett mycket annorlunda ut.

Några av de farligaste människorna är de som har en maktposition, eller någon annan prestigefylld position, med kontroll eller makt som agenda. Vi möter dem varje dag. De gånger jag valt att inte lyssna har jag dragits in i deras fällor, men om jag håller kvar känslan får jag en bild som visar personens framtida fördärv. Det går inte att gömma sig för alltid. Förr eller senare tar deras tur slut och de faller offer för sitt eget beteende.

Många av dessa människor som jag talar om kan lura dig med sin kunskap, sin makt etcetera. De avskyr att bli exponerade. Kontrollbehovet inom dem är starkt. Ja, de kan lura människor länge, men förr eller senare blir de exponerade. Ingen kan säga att de har full kontroll på allt, till och med riken har kollapsat.

Vad vill jag säga med det här? Ingen är perfekt eller utan negativitet. Jag har inte svaret på allt, långt ifrån. Vägen till att lära känna sig själv är oändlig. Jag fördes en gång till en plats i andevärlden där andar tas emot. Alla tas emot med kärlek, oavsett vad vi har gjort eller varit. Vi får däremot känna allt de vi någonsin gjort mot andra människor, det är oundvikligt. Det görs inte genom aggression eller våld; det görs för att vi ska kunna fortsätta vår utveckling. I den dimensionen får vi uppleva allt gott och allt negativt som vi skapat i vårt liv.

De saktmodiga skall ärva jorden, står det i bibeln. Vad betyder det egentligen? Att möta något med aggression fungerar inte. Att ta till våld mot orättvisor är inte den rätta vägen. De som tror att de är oantastliga kommer att få möta sig själva och när de gör det kommer de att förlora kontrollen och makten.

Jag lämnar er med dessa tankar. Kanske är de provocerande? Kanske väcker det tankar hos er? Dela gärna med er på min blogg.

/Terry Evans

Föregående artikelDet finns inga genvägar till andlighet
Nästa artikelVi projicerar vår osäkerhet
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

23 KOMMENTARER

 1. Jag tänker oavkortat på en fråga jag ställt mig flera gånger, är alltid själen god så att det är den människans hjärna som gör personen ond?! Har på min arbetsplats en kvinna som är narcissist. Som medial kan jag inte alltid stoppa infon jag får kring vad som försiggår i hennes familj, bland dessa stackare som lever i hennes våld. På hennes andra arbetsplats har hon maktposition, representerar en god organisation. Terry, jag har många gånger undrat vad dessa människors guider från andra sidan försöker tala om för dom. Våra guider verkar för kärlek o godhet. Är dessa männsikor ett ”hopplöst fall” (ursäkta!) i detta liv? Älskar deras guider deras själ o ser bortom människans trångsynthet? Tack Terry 🙏

  • I cannot give you a simple answer to your questions, Ingela. But you have interesting thoughts. Thank you! /Terry Evans

 2. Tack för orden, de bara visade att allt Du skriver är så exakt rätt som jag alltid visste och kände. Jag ser inte andar, men ack, känner, ibland ”hör” de. Folk har frågat mig spontant, om jag är medium. Nej, jag är inte det, jag är bara helt vanlig, ibland tråkig människa. Men stark. Och jag vet varifrån den här styrka kommer. Vi kanske ”ses” någon gång.
  Du är bra, du gör Dig inte till,
  Tack
  Catharina

 3. Tack för dina ord, de träffar rakt i hjärtat. Att gå in i fällan och inte veta utvägen, eller rättare sagt vara feg för att använda dörren. Jag står och stampar och jag vet varför. Allt var så bra men så dyker detta upp och det gör ont i själen att vakna.
  Tack än en gång för dina tankar.
  Katarina

 4. Hej Terry,

  Jag kan också se när en person är en bedragare, som du beskriver det.:) Ibland kan jag se det i ögonen på personen, ibland kan jag få en känsla bara av att vara i närheten av en människa. Min första känsla av en person stämmer ofta, sedan kan jag lära känna personen och komma på andra tankar och tro att jag har läst av fel. Men det brukar sluta i att jag skulle ha lyssnat på min första känsla. 🙂

  Men jag har också lyckats att undvika situationer som kan ha varit farliga för mig genom att känna in detta ganska tidigt. Jag vet inte hur många gånger som det har hjälp mig, och jag vill nog egentligen inte veta. 🙂

  Jag har nog egentligen inte sett det som unikt, jag delar mitt liv med en man som är likadan och som vet och ser när en person tillexempel ljuger. Skillnaden är att han bestämmer sig redan vid första intrycket om han gillar en människa eller inte. Jag ger alla en chans.

  Jag tar till mig din text, den ger mig lite att fundera på. Tack 😊

  Take care// Mia

 5. Intressanta tankar och upplevelser.
  Kan känna igen känslan när det är hit men inte längre.
  För mej kan det nog vara intuition, ser inga bilder.

 6. Tack för en underbar blogg som väcker tankar och samlar vishet om livet!
  Bra att ”Vägen till att känna sig själv är oändlig” för det har livet visat mig då jag förut stått och stampat i lerpölen och till slut förstått att det inte leder till något. Nu går jag på sanningens väg med kärleken som mitt verktyg.

 7. ”Jag kan se när en person är en bedragare, känslan har aldrig gått att ignorera. ” Samma här. Människor i maktposition har jag sett genom för länge sedan och de spel dom kör.
  Precis som dig har jag samma förmåga som dig och en del gånger har det även räddat mig från saker som var på väg att hända och som inte var av godo. Ett övergrepp jag råkade ut för vid 13 års ålder hade kunnat gå riktigt illa. Varningsklockorna klämtade, det var magkänslan som ledde mig vägen ut. Jag har inte gått kurser eller är något medium utan allt jag upplever tar mig en bit framåt i taget.
  När vi spelade boule en sommar så var vi ett team. Ena spelaren fick en dag besök av två män, en lika kort som den andre var lång men det var något med dessa som fick både mig och maken att reagera. INGEN annan såg, bara vi och dom frågade mannen känner du igen oss? Han svarade nej och frågade vad dom gjorde där. Vi har kommit för dig var svaret .Dagen efter gick han bort och vi har sedan den dagen diskuterat vilka dom egentligen var? och varför bara vi såg dom och inga andra spelare. Det var som att dom två var från en annan planet. Väldigt mysko.

  Jag känner av människor, en gång såg jag tom alkoholens dunsten från en ung man , jag såg ett magiskt ljus , starkare än auran runt ena halvan av kroppen på en väninna, detta är bara några exempel. jag ser ansikten komma och gå, hör låtar som inte försvunnit när jag vaknar utan det är som att jag ska få ut något av det så det spelas upp igen och igen, ett ex, det är dags att bygga Noaks ark, den återkommer ofta. Jag blir inte klok på varför låten sitter som berg? Behöver vi en ark, kommer något krocka med planeten så det behövs? funderingarna far lite hit och dit. Hade varit lättare och förstå och tolka allt ,men så enkelt är det inte.

  Den jobbiga sidan som kommit på sista tiden är att jag ser på människor att dom snart ska gå vidare från jordelivet och det är en mindre trevlig syn, det vet jag faktiskt inte hur jag ska hantera. Visste tom före min älskade mor hur det låg till. Ser det i ansiktet, genom ansiktet ,färgen, ibland ser jag genom hela personer. Har tyvärr aldrig haft råd att gå kurser. Blir så när man är fattigpensionär. Det blir sånt kaos när man inte riktigt förstår allt man får till sig….vissa saker jag ser eller känner av gör mig lite nervig, stressad och rastlös då vet jag att nu är snart något på väg att hända.

  Ofta innan saker som krig, folkvandring, naturkatastrofer, händer har jag sett eller känt det år i förväg.

  Hos mina vuxna söner är det full aktivitet, alla elektriska prylar får spatt, dator slår av och på av sig själv, likaså elvispen, tv:n tunga verktyg flög av en stol när vi var där, man trodde man såg i syne. Nu sist var det telefonen som blinkade och startade alla program och ficklampan blinkade hejvilt. Dagen efter var det elen i bilen som var tokig och ikväll åkte en låda ut i sovrummet av sig själv så där händer det saker.
  Precis som du säger är ingen perfekt eller utan negativitet, det hör till mänskliga drag .Jag vandrar ännu längs min livs stig och tar itu med sak efter sak som ryms i ryggsäcken men skulle behöva lära mig mer om hur jag ska hantera allt.

  Lustigt att du skriver om aggression och våld. Har alltid tagit avstånd från sånt för det leder ingen vart alls.
  Av någon underlig anledning har jag haft varit arg på det mesta sista tiden och till slut började jag undra om det verkligen var mina känslor, tror inte det, känns helt klart inte så.

  Du skriver: Jag fördes en gång till en plats i andevärlden där andar tas emot. Vad är det för en plats egentligen? Inte utan att man undrar eftersom vi alla ska dit någon gång.

  Får alltid till mig samma tanke jag haft hela livet: Det är ett sekel sedan jag gick ut för att söka vem jag är 😉 Som vanligt en mycket bra och tänkvärd krönika.

  Önskar er en underbar vecka ♥

  • Thank you for your text! Perhaps you should write about your experiences and have it printed. /Terry Evans

 8. Har haft samma förmåga genom livet att känna av när något inte stämmer, eller ngt är farligt. Just nu i en arbetsrelaterad situation som varit påfrestande för många där en person fått andra att må fruktansvärt dåligt, vilket vi nu förhoppningsvis snart kan slutet på även om det är långa processer. För 1.5 år sedan mötte jag personen och kände sådant obehag och tänkte där ska jag hålla mig undan. Tänker att alla har ett värde och som du säger kanske får hjälp när de går över för att lära sig. Men samtidigt ibland kan jag bli så arg och orolig för de jag har runt mig och väldigt dränerad själv – och då får jag kämpa med att vara både profoessionell och möta denne med respekt – det är ingen skön känsla 😕

 9. Hej Terry, Intressant och absolut tänkvärt,igenkänning här(men det visste du redan),ha!ha! Själv kan jag uppleva att då någon försöker att dölja saker så är det just det som strålar ut som mest,vet du förstår vad jag menar här.Och i ärlighetens namn har jag själv agerat på sådant sätt som jag ibland upplever med en del.De säger en sak men vad de inte inser är att de säger något annat oavsett de ordval de talar med eller den text,klipp de annonserar ut.,Tycker att få ha denna känsla,denna intuition, är bra många ggr och också här har det hjälpt mig…sen gäller det ju att jag agerar på det sätt som känns bäst.Det är på gott och på ”mindre gott”att kunna känna av och inte helt lätt att lyssna på sig själv alla ggr och speciellt då hjärtat är inkopplat,då känslorna är starka..desto lättare då det gäller människor som inte har lika stark koppling till hjärtat.Jag hoppas att allt är bra med dig/er och att ni kommit till ro i Vänersborg(det ekar lite tomt i Fanthyttan nu och genom skogen hit).Så många skratt,så fina minnen också stunder av ”test” vice versa,hihi! (kunde inte låta bli nu).Ha det riktigt gott! Snart kommer vår,solljus och fågelkvitter,värme och massor av kärlek in the air och för mig känns det som en ”Lockup”//Birgitta

  • Nice to hear from you Birgitta. Thank you for your comments and nice wishes that you send us. I hope all is fine with you. /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn