Covid19 har försatt allting i ett pausläge, mitt eget företag till exempel. Situationen med viruset är inte alls angenäm på något vis, men det har gett mig tid att fokusera på sådant som jag normalt inte har så mycket tid för. Jag behöver inte lägga lika mycket fokus på mitt arbete. Förhoppningsvis ger det här mig ett tillfälle till eftertanke: Vad kommer det här att leda till för mig?

Det har funnits stunder när jag varit belamrad med så mycket arbete att jag har glömt bort mig själv. Så jag har tänkt ta tillfället i akt att vara uttråkad. Jag tror att kreativiteten växer när vi har tråkigt. Vem vet vilka idéer som dyker upp? Jag hoppas jag kan motivera mig själv att använda den här tiden på ett konstruktivt sätt. Det kommer definitivt ge mig tid att reflektera på min kommande flytt.

”Vi kanske känner oss instängda, men vi behöver inte stänga av,
vi kan fortfarande använda våra sinnen och vår kreativitet.

Det som händer nu får många människor att känna sig isolerade, men ibland är det bra att vara ensam med sig själv. Om vi använder ofrivillig ledig tid på ett produktivt sätt kan det bidra till att vi känner oss mindre uttråkade. Jag minns när jag var barn och hur jag tyckte om att lägga pussel. Jag har en hög med pussel hemma nu, så det kanske är dags att öppna kartongerna? Det är ett väldigt bra sätt att fokusera, slappna av och distrahera tankarna från det som händer ett tag. Kanske kommer jag att ha mer tid för matlagning och dessutom hinna läsa mer? Jag har en massa böcker som väntar på att bli lästa. Det är i alla fall så här jag hoppas på att använda den här tiden.

Vi kanske känner oss instängda, men vi behöver inte stänga av, vi kan fortfarande använda våra sinnen och vår kreativitet. Det finns många olika möjligheter. Ur negativa saker kommer något gott, vi får se vad det blir den här gången. Det kommer bli mycket intressant att se vad som händer när allt det här är över.

Hur har du tänkt använda den här tiden? Kanske kommer din kreativitet vakna och du får lära dig att vara kreativ med något nytt?

Vad du än gör, försök att njuta av här och nu.

/Terry Evans

 

 

16 KOMMENTARER

 1. Att fortfarande känna utveckling i denna tid är viktig för det egna måendet. Att läsa böcker, lyssna på musik, göra det som man tidigare skjutit upp, utveckla sig i en kurs på distans…ge andra av sin kunskap på distans…allt detta är viktigt just nu.

  Världen blir allt mer avskärmad och stängd, och för många stängs det sociala livet av helt. Media går ut hårt med information, medan annat passerar utan notis. Vi lär oss alla något i detta inför framtiden.

  Du har stora planer för framtida projekt, så jag gissar att du ändå hittar sysselsättning. Ha det gott Terry och ta han om de dina ❤

  • I am doing my best at taking care of my family. I also have time to be more creative and finding new Tools and a new way of working. Thank you for your Words. /Terry Evans

 2. Käre Terry!Läser dina inlägg med stor behållning. Jag håller med dig att denna tid av påtvingad karantän eller retreat o vilotid, beroende på hur man ser det, leder till att många kommer att uppskatta själva livet, vardagen och nära o kära, förändrar o barn förnya sina relationer och plocka fram pusslet i stället för att kämpa med det s.k. Livspusslet.
  Många spår en baby boom efter detta med många själar som inkarnerar. Då kanske till och jag får barnbarn!
  Önskar dig sköna dagar o vi ses om ett tag när det blir en ny sommar! Simma lugnt!
  Kram Rita

  • My wish for you is that the sun shines through the clouds at this time. Thank you, Rita! Always nice to hear from you. /Terry Evans

 3. Nog är det så att många känner sig isolerade, jag hör det bland vänner och även föräldrarna (82) som blir rastlösa..haha, min kära far har alldeles för mycket spring i benen och mor min vill på butikerna 😉 Så är det nog för väldigt många. Man är van och ha rutiner och plötsligt blir det stopp. Man är ju inte helt isolerad utan kan ta en promenad och hålla en rejäl distans, lösa korsord, läsa böcker, måla, storstäda, eller bara vara och reflektera över livet. Vi tar en daglig promenad, har börjat ta naturbilder med telefonen, skriver dagbok varje dag, skriver dikter när andan faller på , pratar med alla de mina i telefonen, jag och maken har börjat ta upp sällskapsspel. Ibland är det bara trist och vi sitter och stirrar rakt ut i luften som en fågelholkar..haha tror dock att det är bra med att trycka på pausknappen mellan varven och bara slappna av. Det är en prövningens tid för oss alla. Tror många har svårt att få ihop sin vardag. Sade till maken för 15 år sedan att jag undrar hur en värld utan pengar skulle se ut, och det undrar jag än. Har ju haft en indian bredvid mig tidigare (Hawk-eye) han visade sig igen och en bit längre bort bakom honom ser jag en indianhövding (vitklädd i den vackraste dräkt och fjäderskrud ) runt honom fanns ett vitt sken. bilden av honom var så tydlig så jag kan se honom än…tänk om jag hade kunnat måla 🙂 Just detta upptar mina tankar nu, det enda är att jag inte riktigt vet vad det betyder, sitter och funderar på varför dom visar sig, det känns viktigt..

  Ta hand om dig och de dina ♥

  • It is so nice to walk out in nature and be alone with yourself, whatever the weather. Nature offers so much. When your guide has heard that you would like to paint him, perhaps he will inspire you to do just that. Thank you! /Terry Evans

 4. Hej Terry!!! Jag såg att du ville att vi skrev på din blogg hur vi upplever allt nu i dessa orostider!!!!! Jag kan berätta att jag har bett mina föräldrar , som är på andra sidan, om hjälp i dessa tider. Mest orolig är jag ju för mina barn och deras familjer, att de inte ska få vara friska.
  Vad som händer, och som händer annars också, är att alla hjärtan jag ser överallt, kommer mycket tätare nu, tex när jag rörde i köttfärsen så ”hoppade” en lite mm bil av färsen på spisen och bildade ett hjärta, vatten på golvet blev ett större hjärta med små små hjärtan bredvid, och idag har jag sett en citronfjäril!!! Jag vet att dom r med oss och ger oss små tecken!!! Ville bara berätta det här!!! Ha en fin helg!!! Kram

 5. Jag tycker det är skönt att våren är här
  Ljuset och vårfåglarna kommer åter
  Igår hörde jag ringduvan sjunga och snart är bofinken här
  Mina pelargonior är omsatta och beskurna och frösådderna av viol, heliotrop och isop börjar titta upp
  Vid husväggen har hyacinterna börjat sticka upp och krokusen är snart i blom
  Man kan försöka glömma sin oro för en stund
  Man kan ju också läsa och lyssna på musik
  Jag såg en fin dikt som jag skulle vilja dela med mig av här

  My mother kept a garden
  a garden of the heart
  She planted all the good things
  that gave my life its start
  She turned me to the sunshine
  and encouraged me to dream
  Fostering and nurturing the seeds of self-esteem
  And when the winds and rain came
  she proctected me enough
  But not too much because she knew
  I’d need to stand up strong and tough
  Her constant good example always taught me right from wrong
  Markers för my pathway that will last a lifetime long
  I’m my mothers garden
  I am her legacy
  And I hope today she feels the love
  reflected back from me

  Jag tycker om de här raderna
  Och jag hoppas att vi alla kan se fram mot en bättre tid snart

  • A poem of love, the gift of a mother. There is nothing more sacred than that. Thank you for sharing. /Terry Evans

  • It is difficult to slow down, especially when you have been living at a fast tempo, but sometimes we need to stop and catch our breaths. /Terry Evans

 6. Jo,jag lägger pussel,tar promenader i naturen och ute vid havet,härligt vackert.Läser en bok har jag alltid gjort,varje kväll när jag lägger mig läser jag.Jag lever i stort sett som vanligt,åker väl och handlar när affären öppnar vid 8a.Tänker nog mer på att tvätta händerna och inte är i folksamlingar.Min dotter är sjuksköterska på en akutvårdsavdelning,jag försöker tänka positivt att hon inte ska bli smittad.Jag avstår att se på tv och läsa om corona,vill hellre tänka på att det ordnar sig till slut för hela världen med denna corona.Jag hör till riskgruppen,men har inte tänkt bli sjuk =)

 7. Jag kan tyvärr känna att mina tankar som är negativa får fritt spelrum. Duger jag någonting till, gör jag rätt, hur ska vi ta oss igenom detta, varför kan jag inte tänka positivt osv. När det blir bra är jag klok men när tankarna spårar iväg har jag svårt att hindra dem.

  • There is nothing wrong in having negative thoughts. If we did not hae them, we would not discover our positive thoughts. Thank you! /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn