Ibland är det som om mitt hus har en själ. Det är som om det talar om för mig att omorganisera saker och ting, rensa ut eller ta in nya saker. Många har frågat mig: “Kan ett föremål som du köper på loppis ha dålig energi? Ofta när jag besöker en loppis, vilket är något av en hobby för mig, kan jag känna mig dragen till något på grund av dess utseende, men sen tycker jag inte om känslan jag får av föremålet.

Jag anser att det är viktigt att göra sig av med föremål som inte längre används och lämna dem till en loppis, eller något likande, där någon annan kan upptäcka dem. Om man bara samla på saker och lämnar dem i kartonger har de inte längre något syfte. Då anser jag att man bör släppa taget om dem. Det skulle kunna jämföras med vänskap. Ibland kan en vänskap nå en punkt där man måste gå skilda vägar. Då arrangerar du om i ditt inre hus, rensar ut inom dig själv. Att låta saker gå vidare och rensa ut är en cirkel.

Oavsett om det är inom mig själv eller i mitt hem känns det som om en börda har lyfts och att en ny ordning och en ny känsla har skapats. Alla hus har olika slags frekvenser. Oavsett om det är mitt sinne eller i en relation är det väldigt viktigt för mig, för jag är en person som i många avseenden tycker om ordning och reda. Att rensa ut är också något mycket kreativt. Det lämnar utrymme för ny kreativitet och nya perspektiv.

När min fru och jag gör det tillsammans uppstår alltid diskussioner, men vi brukar hitta en medelväg och komma överens om vad vi ska göra – för det mesta. När du möter dig själv i personlig utveckling kan du även rensa ut sådant som inte längre gynnar dig. Då skapar du en ny ordning, med känslor etcetera, och lämnar bakom dig det som bara har blivit till onödigt bagage.

Min fru och jag är båda samlare, på sätt och vis. Vi tycker båda om begagnade saker och liknande. För att skapa utrymme för sådant vi köper, måste vi släppa taget om gamla saker och ibland vill jag inte göra det. Det uppstår en diskussion, men det skapar sannerligen en aktiv dynamik i vår familj, men aktiv betyder att den är levande. Vi vältrar oss inte i självömkan, vi går vidare.

När vi rensar ut i vårt äktenskap lämnar det oss ofta med en mycket tillfredställande känsla. Det öppnar nya dörrar. Det är som Feng Shui. Du kan göra det med ditt hem, dig själv eller med en partner. Det skapar positiva vibbar.

Jag skulle vilja höra vad ni tycker om det här.

Terry Evans

Föregående artikelVad är syftet med våra liv?
Nästa artikelKommunikation med känsla
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

17 KOMMENTARER

 1. Jag är också en loppis jägare. Nu gör jag så att köper jag något på loppis så lägger jag en annan sak som jag har hemma i en loppis låda. En in en ut. Lådan för jag till loppis utan att öppna den. Har även upptäckt de fenomenet att när mina saker jag lämnat in faller jag fortfarande för ????. Men det gäller en in en ut.

 2. Detta var presis vad jag behövde höra????,,, lämnade lite”saker”till loppis och kläder till insamling igår och har så dåligt samvete att jag gjort det idag.
  Kändes som jag ”svek ”mina föreldrar ( som jag fått vissa av sakerna) Och prylarna???? ,som legat i lådan i 7-8år .
  Vet att jag kommer behöva rensa ut mycket MYCKET mer och har så dålig samvete av bara tanken ????,,, det var ju hans liv .
  En tanke som kommer hos mig är ,,, hoppas min pappa (????)kan ”förstå” att jag / vi måste????. Kjamis????

  • But you have to live your life too. I am sure he would not be disappointed. Thank you for sharing! /Terry Evans

 3. Det här med att rensa ut,på flera plan, är något jag känt har blivit starkare och viktigare ju mer jag kommit mig själv närmare….Det är så skönt att släppa och gå vidare,både vad gäller materiella ting men även relationer,tankar eller band som ej gynnar en utan bara drar ner eller innebär negativa känslor. Jag kan känna att detta blir extra starkt i början på ett nytt år.
  Tack för att du tar upp detta.
  Allt gott /Lena

 4. Det är ett mycket intressant och viktigt ämne du tar upp Terry! Att rensa har varit ett viktigt inslag i mitt liv under många år och det känns livsviktigt för mig för att kunna bibehålla en god och harmonisk balans. Jag känner till och med ett sug efter att rensa emellanåt och gör det flera gånger under året. Samtidigt som jag rensar i det yttre, rensar jag i det inre och frigör bunden energi och jag känner hur kreativiteten tar fart. Jag gör också vad jag kallar ”bokslut” över perioder i mitt liv, en form av rensning, en återblick där jag ser vad jag lärt av det som hänt och sen vandrar jag vidare. Även en summering innan läggdags över dagen, där jag tittar tillbaka på mina handlingar, om det är något jag kunde gjort annorlunda och vad jag känner mig nöjd med. Detta har blivit en god ovärderlig vana och jag har energi till att göra vad jag så önskar.

 5. Jag har ärvt saker ifrån mina föräldrar och min bror som gick bort för ett år sedan, det är många minnen med alla dessa möbler och saker ifrån min uppväxt,känns svårt att skiljas från dessa saker.

 6. Jag tycker att det där med rensandet kommer i cykler, ibland finns energin och det går så himla lätt att rensa ut bland både saker och känslor, även om man kanske egentligen inte ’gör sig av’ med sakerna så blir det en annan ordning- och den ordningen ger iallafall mig, och de runt mig, tillfredställelse.
  Saker och ting känns mer öppet och ljuset inom får ett bättre flöde.
  Det gäller nog- som du skriver- att inte dröja kvar för länge med saker och ting, att inse att det är dags att gå vidare.
  Tack för ordet!

 7. Många kloka kommentarer Jag är oxå en ”gamla saker” älskare. Men det får inte bli för mycket. Jag brukar tacka saken för den glädje den gett mig O den glädje den gett någon annan som gett saken till mig. På det viset får jag inte dåligt samvete över att göra mig av med något jag fått. Jag känner en energilättnad när jag rensar. Tack för att du Terry delar med dig o tack för att ni finns
  Kramar
  Anki Eliason

 8. Min mamma var en stor samlare och älskar vackra saker, liksom jag. Jag säger liksom du man tar in genom ögat och saker omkring sig påverkar väldigt mycket, jag vill gärna skapa mig en god energi omkring mig. Men rensa ut är viktigt då vi behöver rena vårt sinne för att hitta nya saker och få ny energi och nya idéer.
  Lite som attraktonslagen, det du sätter upp omkring dig är det du påminns om och det du drar till dig.
  Gamla saker kan också avge en känsla från tidigare ägare som antingen känns bra eller inte bra. Så kasta ut gamla dåliga energi:er o skapa en god känsla i hemmet är viktigt. Tack för påminnelsen:)

  • It is important for us to learn to remind ourselves too. Thank you for your comment! /Terry Evans

 9. Kom på att jag förr i tiden tyckte om fina stenar och glas halsband, bar ofta samma favorit smycke under en längre tid. Jag kände dock att jag efter en period behövde byta ut detta halssmycke, som att det samlat på sig jobbiga upplevelser, energi. Jag hade väldigt svårt att sätta på mig detta smycke igen. Nu för tiden har jag inga halssmycken alls.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn