Nu när vi har stängt ner, så har det på sätt och vis haft en väldigt positiv effekt på mig. Beslutet att sälja kursgården och allt arbete som medföljt har också hjälpt till; att rensa ut, sortera och så vidare. När vi har gått igenom gamla papper har det varit som att föras tillbaka i tiden, till dagen vi började arbeta här i skolan. Gamla glädjefyllda minnen har kommit tillbaka; jag har tänkt på alla människor som passerat genom skolans dörrar. Jag har haft sådan tur som har fått träffa så många intressanta människor med olika bakgrund. Den här skolan har gett mig oförglömliga upplevelser. Det har varit ett privilegium att se alla dessa människor hitta inre aspekter, som de aldrig någonsin skulle ha trott existerade.

Sen jag var tvungen att stänga skolan har jag haft tid att hinna ifatt med mig själv och få en uppfattning om var jag befinner mig just nu. Jag inser att jag på många sätt har förändrats. Jag är inte samma person som jag var när jag köpte skolan. Mina förhoppningar för framtiden har blivit starkare. Jag har mycket skarpare klarhet. Den Terry Evans jag var för 15 år sen är inte densamme idag. Vilken resa det har varit! Utmaningarna och erfarenheten att äga Gamla Byskolan har också hjälpt mig att växa. Det har varit en vacker upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.

”Jag måste tacka Ascala och andevärlden: Tack för att ni förde mig hit!

Den här tiden har öppnat mina ögon och gett mig en möjlighet att se och känna och återkoppla med mig själv. Nya dörrar har öppnats upp. Att vara i Fanthyttan under 15 års tid har gett mig så mycket; att få bo på den här vackra platsen när trädgården vaknar från sin slummer på våren eller när den går tillbaka i dvala på hösten… Jag måste tacka Ascala och andevärlden: Tack för att ni förde mig hit! Gamla Byskolan har varit en plats fylld av glädje och skratt; att se eleverna nå sina speciella stunder av insikt, när de har upptäckt nya saker om sig själva – Vilken glädje det har gett mig!

Jag har haft bra dagar och dåliga dagar. En del saker vi planerar blir inte som tänkt, men den här gamla damen har tagit god hand om mig. Hon välkomnade mig med öppna armar och har visat mig skönhet genom de människor som kommit hit. Jag har ofta hört: ”Varje gång vi återvänder till Fanthyttan är det som att komma hem.” Minnet av vad skolan har gett eleverna kommer att finnas med dem för resten av deras liv. Det har hjälpt dem att upptäcka sitt eget inre hem, ett hjärta som slår till en annan rytm. Jag kan säga det här till er som har besökt skolan, ”den gamla damen”, ni har också hjälpt hennes gamla hjärta att slå igen, genom det ni så kärleksfullt har gett.

När vi har arbetat med Barnens Röst på sommarläger och särskilda dagar för barn har det varit så fint att se barnen leka tillsammans med sina föräldrar. Det är nästan som om den gamla damen vill tacka er alla för att ni kommit hit och fört in nytt liv i skolan. Det är som om hon nu tar farväl av er.

Jag förbereder mig själv för vem det än är som kommer härnäst. Jag hoppas att det är någon med avsikt att hjälpa människor. Min önskan är att den som köper skolan kommer att använda den för barn igen. Tiden får utvisa.

/Terry Evans

2 KOMMENTARER

  1. Jag som också haft förmånen att besöka den gamla damen, har inte svårt att förstå vilken enorm resa det både varit och är för dej.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn