Många människor ifrågasatte mig när jag bestämde mig för att sälja och flytta, de var förvånade. Jag visste att jag var färdig i Fanthyttan och att det var dags för en ny epok. Det är alltid viktigt att inse när något har tjänat sitt syfte. När vi får insikten att det är dags för något nytt är det dessvärre många som aldrig kommer vidare, de fastnar och vågar inte korsa bron till något nytt. De är rädda för vad som väntar i framtiden.

Ja, jag hade många lyckliga år i Fanthyttan, men med mycket ansvar. Goda tider och ibland svåra tider. Jag fick möta otaliga människor som erbjöd mig så mycket. Det var en resa som hjälpte mig att förstå vikten av att göra det bästa jobb jag kunde. Till slut kände jag dock: Vad mer kan jag göra? Jag blev så uppslukad av arbetet i skolan att det blev rutin. Ascala pockade på och sa: ”Det finns nya saker vi vill att du ska göra för oss.”

Människor frågar mig: “Saknar du inte Fanthyttan?” Nej, men jag ser tillbaka på tiden där med fina minnen, det är något jag aldrig kommer att glömma. Jag träffade så många fantastiska människor. De var en gåva som berörde min själ och det kan aldrig glömmas. När jag flyttade tog jag med mig 15 år av vackra minnen. Min belöning är att öppna den lådan i mitt sinne och minnas något från den tiden.

Efter mitt första besök i Vänersborg kände jag helt enkelt en koppling. Nu har jag haft tid att tänka och känna efter: Vem är jag nu? Vilka behov har jag nu? Idéer kommer, jag har inte bråttom. Jag inväntar en knackning på min dörr, en möjlighet, och det kommer att vara vägkartan för framtiden. De senaste månaderna har gett mig tid att hinna ifatt med mig själv, saker som jag har försummat och tagit för givna. Jag ser fram emot en ny fas av mitt liv. Jag har nu mer tid att återkoppla med Terry och fråga min själ vad den behöver. Vi kan ge så mycket till andra att det inte alltid blir tid över för oss själva och det kan dränera vår energi.

Jag pratar med någon om att fortsätta med forskningen och jag har nya idéer beträffande mitt tänk och sätt att vara. Det handlar om att utforska, inte att arbeta för att bara tjäna pengar. Jag är optimistisk, det har varit trevligt att ha tid att tänka och att inte ha höga krav på sig själv. Jag är öppen för nya känslor och ny energi.

När vi gjorde vår önskelista ville vi bo i en by, se landsbygden, men inte för långt från stan. Vi har hittat vårt ställe. Det såg inte exakt ut så som vi planerat, men plötsligt poppade det här moderna huset bara upp. Precis vad vi behövde, utan att vi var medvetna om det! Det är bekvämt, jag behöver inte arbeta lika hårt som jag gjorde i Fanthyttan, med att fixa till skolan och mitt privata hem.

De som köpte skolan av mig ville detsamma, ha något som de inte behövde renovera. Jag hade en önskan, att skolan skulle gå tillbaka till barnen, och nu har den det. Det här är ytterligare ett minne som jag kommer att bära med mig.

Vi är aldrig för gamla för att drömma, jag ser fram emot min nya väg utan krav. Andevärlden vet vad jag är redo för och vad jag är ämnad att göra. Jag har nu tid att göra nya saker i mitt liv.

Ibland är det dags att veta när vi ska släppa taget och gå vidare. Om vi håller kvar allt tillåter vi inte förändring att knacka på.

Ta hand om er och njut av var dag som kommer!

/Terry Evans

Föregående artikelMed hoppet som följeslagare
Nästa artikelEvolution och utveckling
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

35 KOMMENTARER

 1. Tack finaste Terry.
  Önskar er all lycka till, och tycker det är modigt gjort. ( Lyfter på hatten )
  Själv har jag fastnat i ett ekorrhjul, Men jobbar hårt för att ta mig ut.
  En dag lyckas jag.
  En dag i taget, och små steg framåt, Så når jag mitt mål till slut
  När jag vet vad mitt mål är.
  Önskar er en trevlig helg, och än en gång Lycka till
  Mvh
  Carina Pontén

  • You comment brings a smile to my face. Thank you! What ever effect my words had take them with you. Perhaps it is a key for you? /Terry Evans

 2. Hej Terry!
  Det här med att släppa taget är väldigt intressant tycker jag. Jag fick väldigt tydligt till mig från andra sidan att jag skulle släppa taget och göra något annat. Jag förstod inte från början, men jag fick samma budskap hela tiden. Till slut stod allt klart för mig. Jag har varit kommunpolitiker i ca 30 år, men mer och mer börjat intressera mig för det medial. Det var det det handlade om. Släppa taget om politiken och öppna upp för det mediala. Det har jag nu gjort och jag ångrar mig inte.

  • Good for you! You have now started to walk the path that you are meant to be walking. Good luck! /Terry Evans

 3. Det låter jättebra med att släppa taget och gå vidare, jag är själv i samma fas. Det är viktigt att följa flödet och se på situationer med lite perspektiv och ta emot det som kommer och släppa taget om det som inte längre har något syfte. /Susanne Blomqvist

  • So you are ready to take the next step and go out into the unknown, Susanne. I wish you good luck! Your words brought a smile to my face. Take care! /Terry Evans

 4. Tack Terry för mycket klok reflektion . Precis vad jag behöver just nu . Är på väg ur något som jag inte vill vara en del av längre . Någon jag levt med några år trampade på mitt hjärta 💔 Nu fokuserar jag på ett steg i taget och lyssnar inåt och ber mina regnbågsänglar och guider om vägledning . Tålamod och skyndar långsamt. Hoppas att jag kan träffa dig längre fram i tiden som vi inte vet något om . Kram 🌺🕯🙏

 5. Precis där befinner jag mig nu 🙂 Efter 42 år på samma ställe går jag nu i tankar på att bryta upp och börja om i ny stad.
  Har dragit ut på det i flera år då jag inte ville överge en person. Den personen dog nu i Augusti och jag känner att det är dags att gå vidare.
  Visst är det lite läskigt men samtidigt vill jag göra det innan det är för sent. Allt jag läser eller ser omkring mig pekar på att det är rätt beslut.
  Nu gäller bara att hitta en ny lägenhet att känna mig hemma i och förhoppningsvis hitta nya saker att utvecklas av och glädjas åt.

 6. Ja det är mycket viktigt att släppa taget om det som man inte trivs med.Man har ju bara ett jordeliv och det gäller att ta tillvara på varje minut.Man vet inte vad morgondagen bjuder på.Jag planerade och väntade i flera år på att få förverkliga min dröm.
  Svealands kalla klimat kändes inte bra i varken själ eller kropp.Jag drogs till Spanien……kändes som att jag skulle vara där.Det kändes som att vara ”hemma”.Jag har bott i Spanien i 2år nu i ett radhus och har citronträd och granatäppleträd som utsikt samt en saltsjö.Känner mig hemma här och har svårt att förstå att jag bodde i Sverige i mer än 60år.

  • Enjoy the paradise that you find yourself in and enjoy every day. Congratulations and thank you for sharing! /Terry Evans

 7. Väldigt intressant det där att inte fastna på ett ställe
  Har själv haft många flyttar i mitt liv och här där jag bor nu kunde jag till slut hitta och rota mig till Ro och jag är inne på 9:e året i denna bostad
  Sen tittar jag då och då kring mig och har känt att jag ändå sitter fast men nu detta år ska det med lossna och jag ska klivet it till världen

  • The first step is followed by others, and by each step, as you go into the unknown your universe expands. Good luck! /Terry Evans

 8. ❤, sant. Lycka till med framtiden, den har mycket fint att ge er⚘. God fortsättning 🥰.

  • Thank you, Annika! I wish you the same. Keep your eyes and heart open so that you do not miss the opportunities that come your way. /Terry Evans

 9. Fantastisk läsning. Vaknade vid 4-tiden med en ”galen idé” som kräver förändring. Inget som skrämmer mig, gillar förändringar.
  Ser denna texten som ett tecken att kolla vidare på mina möjligheter.
  Tack för vägledande text.

 10. Det finns alltid människor som har synpunkter på det man gör.Jag tycker det låter bra det du gjorde,i en tid som du kände var rätt.Det som stod ut för mig var raderna du skrev..Vi kan ge så mycket till andra att det inte alltid blir tid över för oss själva och det kan dränera vår energi.Så är det för mig,jag har gett och gett och är så trött.Min utvecklingstörda dotter med autism bor med assistenter i egen lägenhet nu.Men tiden före var väldigt jobbig,med passning dygnet om,Men så mycket kärlek från henne.och utöver det har jag alltid ställt upp för andra och glömt mig själv.Jag vet vad jag drömmer om och mina önskningar som vore bra för mig,men tyvärr finns det inte pengar till det.Livet går vidare och jag med det.

  • To begin a dream you do not need money. If the dream is something you really wish for, then in sending out that signal to the universe you will get the help you need and the opportunities without searching for it. Good luck! /Terry Evans

  • I understand what you are saying, sometimes it is not easy, especially when it is about our children. Good luck! There is a future waiting for you. Thank you! /Terry Evans

 11. Vad skönt att du hittat ett ställe, väntar också på besked om att flytta härifrån, där både jag och mina djur kan må bra! Har väl aldrig haft så stor vänkrets som i dag, men jag är inte orolig för det på det nya stället (om jag får något)

  Jag älskar människor, deras olikheter som ger mig så mycket, men så finns det dom som vill ha bort mig för att vi inte tycker lika kring ungdomar och hänsyn, slutat fira årstidsbundna högtider, har julafton varje dag istället

  Nä, jag längtar till ett nytt ställe där jag kan odla betydligt mer, ha fler djur än idag och elda i en kamin/spis och njuta av helgdagarna (gick bort från samhället med mina hundar i nyår, tog mig 90 minuter att komma hem igen)

   • Hej, du är modig, själv har jag varit fast länge, jag önskar förändring men det händer ingenting. Jag väntar på den där rätta tiden. Är lite feg.
    Ma

    • When the right time comes you will know because of what you feel. Listen to your feelings. /Terry Evans

 12. Det är som du skriver så viktigt att gå vidare ibland. Att lyssna inåt och agera. Det är aldrig för sent att ge sig själv det man längtar efter och behöver. När man funnit modet och tiden är inne: Jump! Det är livets resa och vi är skyldiga att ge oss själva det vi längtar efter. Tack för dina ord Terry!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn