Att släppa taget om det förflutna genom att gå vidare låter väldigt enkelt, men naturligtvis är det inte det. Som ni alla vet går jag igenom en förändring just nu. Jag måste släppa taget om det förgångna, något som jag har skapat med kärlek. Jag fick en insikt strax innan jul: Det är något som saknas i mitt liv. Det var dags att gå vidare. Det var en riktig kamp, men min fru och jag fattade beslutet att det var dags att ta nästa steg i våra liv. Men när Covid19 började spridas stoppades jag helt abrupt, precis som många andra människor. Det här gav mig tid att tänka. Jag försöker att vara en ansvarsfull lärare och person. Människor har anklagat mig för att vara för lojal, vad betyder det?

Vi startade en process där vi arbetade för att stänga skolan. Under ett par veckor kände jag en slags apati: Vad ska jag göra? Jag hade ingen som helst energi. Den här perioden var väldigt viktig, för en dag tog den här känslan plötsligt farväl av mig och min energi och vision kom tillbaka. Då tänkte jag: Nu ska jag agera, det är verkligen dags att rensa ut alla dessa saker som vi inte längre behöver, vad ska vi göra med dem? Vi startar en loppis! Det vi inte längre behöver kan användas av andra som kommer att uppskatta dem. Det är så intressant när människor kommer hit och tittar på sakerna. En del av dem blir så glada: ”Jag har letat efter en något sånt här så länge och här är det!” Så de gamla sakerna som jag inte längre trodde var nödvändiga var användbara för andra människor och det gjorde mig glad. Jag önskar vi kunde göra det här oftare, tänka om innan vi slänger något.

När jag nu rensar ut släpper jag långsamt taget om saker och ting, manifesterar beslutet och det är det nödvändiga. Släppa taget om saker och ting, det gamla, trots att du inte tror att du klarar dig utan det. Du gör plats för det nya.

De senaste dagarna när våren äntligen har anlänt och jag har suttit i Gamla Byskolans trädgård har jag frågat mig själv: Vill jag verkligen lämna det är stället? Men djupt inom mig känner jag att jag är kallad att gå vidare. Allt vi har strävat efter och gjort här har skapat en vacker plats; både trädgården och husets interiör. Minnena av den här platsen kommer att följa mig för resten av mitt liv, precis som för många av våra elever och andra besökare. Dessa minnen kommer alltid att vara en vän. Den dagen vi slutligen flyttar och tar farväl av en gammal vän är jag säker på att en tår kommer att trilla ner för kinden. Jag har älskat åren här i Fanthyttan, det har varit ett äventyr. Erfarenheten jag fått av det här äventyret har lärt mig så mycket.

Det är ungefär som att ha nått fram till en annan tågstation där ett nytt tåg väntar på att ta mig till en ny destination, och när jag anländer där kommer det att vara människor där som hälsar mig välkommen. Jag vet inte vad som kommer att hända, jag har mina tankar och idéer, men livet är ett äventyr och vi vet aldrig vad det bjuder på.

När jag saknar Fanthyttan behöver jag bara få kontakt med minnet och det når jag på en sekund, för det finns i mitt minnesarkiv och det kan jag besöka när jag vill.

/Terry Evans

Föregående artikelI väntan på svar
Nästa artikelSaker och ting kan aldrig bli desamma igen
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

16 KOMMENTARER

 1. Jag är dålig på engelska
  Men det är sååå sant, man måste släppa taget , i vårt liv vi lägger så stor vikt på det materiella att själens låga blir kvävd .
  Själv har jag upptäckt att när jag ser fåglarna bygga bon naturen vaknar till liv känner jag en inre glädje , helt oberoende av den materiella glädjen . Att kunna dela med sig är fantastiskt känsla Själen växer för var dag

 2. Hej Terry !
  Ja det är så sant det du skriver om att släppa taget och gå vidare. Livet är i ständig rörelse både på gott och ont . Har rensat ut det mesta i mitt hem och skänkt till mer behövande . För ju äldre man blir inser jag att materiella ting är förslavade. Försöker leva i nuet och njuta av stunden . Lev väl /Eva 🙏

 3. Ja det är en jobbig process att våga släppa taget om det man trott var nödvändigt. Jag har nu lärt mig ta bort olika saker i livet utan att ha dåligt samvete.
  Det känns otroligt befriande och intressant att se framåt mot förändringar som jag vill göra.
  Naturen omkring mig ger mig kraft och själslig ro. Jag är så tacksam för alla erfarenheter jag fått. Meditationer, att sitta i stillhet med sig själv är nyttigt och hälsosamt.
  Kram till dig och lycka till vad det än blir.

 4. När jag ”såg” hur mitt år 2020 skulle bli, kom ”The Past” upp under juni månad. Att släppa taget, bevara minnena och omfamna det som framtiden har att erbjuda, känns rätt just nu.
  Minnen av livet är det som skapar framtiden tänker jag. Då känns det viktigt att lyfta fram och bevara goda och lyckliga minnen för att möjliggöra en ljus framtid. Your past defines your furture? Ja, om jag väljer att låta minnen vara erfarenheter som guidar mig som en inre kompass.
  Min tid på Fanthyttan kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat❤. Där växte jag som människa! Men det var inte endast huset och omgivningen som var viktig, utan det var människorna, -skratten, gråten, kärleken. Det var de nya vännerna, samtalen och gemenskapen som var det mest väsentliga. ”My home is where I lay down my hat”, brukade min pappa säga. Så länge som vi bär med oss minnena i våra hjärtan, förflyttas ”hem vart vi än hamnar.
  Lycka till Terry och Astrid med att landa i ert nya hem🙏

 5. Att släppa taget, gör underverk. Jag har aldrig varit en samlare av saker i stort men visst har jag lite nu och då hittat brev, vykort, foton mm från människor jag inte längre minns, namn som för längesedan lämnat sina platser inom mig – namn jag funderat på vilka de en gång var och vad de stod för i mitt liv, utan att hitta svar… och det har varit en lättnad i luften när jag kastat det.

  Vissa saker köper jag ibland på second hand.. t.ex ljusstakar. När jag tröttnat på dem, återlämnar jag dem till samma eller annan second hand för välgörande ändsmål för att glädja någon annan utan att det kostar mig många kronor. Jag uppskattar återbruk före jag köper nytt. Det är väl också en anledning till att jag inte fäster mig speciellt vid saker. Som Du säger: minnen bär vi inom oss och kan när som helst plocka fram dem, utan fysiska saker. Att vara för mycket fäst vid fysiska saker, tror jag kan bli en börda att bära.

  Fanthyttan är en plats som har kommit att betyda otroligt mycket för mig. När jag vill och behöver, tar jag mig tillbaka till de olika grupperna jag varit en del av där, personalen och samtalen med dem.. Skratten, gråten, smärtan, läkningen.. Allt och alla finns inom mig i vackert förpackade minnen 💖 som små ljuvliga dofter av glädjeminnen.

  Kram

  • Thank you for your comments, Majsan! I am a bit of a collector myself, but I must say it is a relief to let go of things that I do not use, but once thought I needed, haha! /Terry Evans

 6. Dear Terry,

  I have lost my husband for 38 years and left our common house. He died of illness with a rapid course. I, who am wheelchair-bound could not be by his side during his last days and hours on earth. Then I, alone, would dispose of our entire home. I brought with me the things, books and memorabilia that really matter, the rest I had to dispose of. My new home holds a lot, yet I often wonder what I would do with all worldly things. This is easy to overcome, but losing a loved one is a sadness that never heals. All this I know you know, Terry, but I understand your thoughts anyway.
  From the poem ”In Motion” by Karin Boye:
  ”There are probably goals and meaning in our journey –
  but it is the road that is worth the effort.”
  I have had the honor of getting words from my husband through you, on Skype, which gave me endless comfort and you concluded by saying that we will see each other again.

  Take care, Terry! Everything will be fine in the end!

  • Thank you Eva! Letting go of things is one thing, things we can do without, but having to let go of a loved one is something completely different. /Terry Evans

 7. Tack för detta Terry! Det inspirerar mig och ger mig lite mera mod inför förändring jag själv står inför. Det handlar om att släppa taget om gamla beteenden, gamla smärtsamma minnen som som har påverkat mitt liv negativt och inte längre hjälper mig.

 8. Hej Terry evans jag är så himmelens stolt att jag har varit på din seans för ca 10 år sedan du är så dugtig vad du göroch säger helt enkel en underbar människa och media.
  Önskar dej all LYCKA i hela mitt hjärta kram Maritta Puttonen Hallstavik

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn