En filosofi som länge har intresserat mig är Buddhismen. Jag är ingen expert på den filosofin, men den lockar mig som en magnet. Buddhister fokuserar på att finna svaren inom sig. Min guide Ascala visar sig som Buddhistmunk, och vilken vacker energi han kommer med!

Vårt sinne kan bli så belamrat av krav, önskningar och tankar. Vi behöver verkligen sakta ner och tysta ner våra tankar om vi ska komma någonstans. Vi behöver lära våra hjärnor att det finns ett alternativ. Jag måste, till exempel, tysta ner mitt sinne om jag ska få kontakt med andevärlden. De behöver få tid på sig att framföra informationen de vill förmedla genom mig till en klient. När vårt sinne är överfullt försöker vi hitta svar i ren desperation. Vi vill ha svaren nu!

Andevärlden kan bara komma igenom ett sinne som inte är blockerat av tankar och krav. Så oavsett om jag arbetar med meditation eller liknande är det viktigt för mig att rensa bort allt skräp som mitt ego skapar i mitt sinne.

Hur kommer det sig att vi fyller vårt sinne med så mycket? Jag skulle säga att det handlar om att vi inte har tålamod. Vi vill ha något vi bara kan hälla vatten på, vispa och så är det färdigt. Vi tror också att vi kan tänka fram lösningar på allt, men det funkar inte på det viset. Vi måste sluta söka efter omedelbar förändring eller svar, det kommer aldrig att hända.

När jag lyckas skapa en lugn mötesplats inom mig, fri från mitt egos närvaro, börjar saker och ting hända. Det jag pratar om nu är en disciplin jag har arbetat med under många år. Det har verkligen hjälpt mig med min personliga utveckling och min livsstil. Svaren vi söker kommer inte alltid genom en eller två meningar. De kommer bitvis och vi kan inte påskynda den processen. Det handlar alltid om tålamod.

Öppna ditt sinne och vänd dig till en enkel och stilla plats i ditt sinne. Det är där saker och ting kommer att börja hända. Där kommer du omedvetet att bygga en bro till din själs intelligens där alla svar finns. Själens intelligens svarar när du slutar att kräva och istället tystar ner ditt sinne. Sitt på den här platsen, utan förväntningar, utan att ställa frågor. Då kommer svaren att börja komma till dig. Du kommer att känna det. Plötsligt öppnas dörren och du bara vet. Det tar tid att lära sig praktisera det här, men det fungerar.

Något som bidrar till att du får kontakt med din själs intelligens är att inte ha bråttom, annars blockerar du den bara. Det här har hjälpt mig inse vem jag är och hjälpt mig att få kontakt med min själs intelligens, vilken inte handlar om akademisk intelligens. Det handlar om vad vi har med oss till det här livet. Det har hjälpt mig att komma vidare och lämna gammalt bakom mig.

Svaren finns inom oss, men för att upptäcka dig själv, ditt sanna jag, måste du ha tålamod. Det är vad Ascala har lärt mig. Ibland har jag plötsligt fått svar under en promenad eller under en måltid: Ping! Precis som ett meddelande på telefonen, och det har alltid hänt när jag behövt vägledning.

Andevärlden har också lärt mig att våga vara den jag verkligen är och inte skämmas för den jag är. Bli vän med ditt ego, kämpa inte emot det. Vi når inte alltid det vi vill ha, men vi blir mycket mer medvetna. Ha ett öppet sinne och var ärlig mot dig själv, om dig själv, utan fördömande.

När du startar den här resan kommer den inte att vara spikrak och ibland tycker vi att ingenting förändras, men det gör det. Tålamod. Min resa har varit både besvärlig och fylld av skratt.

Kan jag, så kan du.

/Terry Evans

Föregående artikelDu har svaren inom dig
Nästa artikelModernt beroende
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

12 KOMMENTARER

 1. Visst är det så att vi belamrar tankarna med massa onödigt. Det är inte bara de egna tankarna som tar plats och belamrar oss. Det är minst lika mycket all information som idag kommer med sociala medier, TV-program/reklam där det ständigt kommer notiser om sådant vi inte är intresserade av eller har bett om. Det kan vara allt från skönhetstråd (som får oss att misstro vår egen skönhet som den är i sin rena form) till aktivism av olika slag. Jag har sedan 2 år stängt ner mina sociala medier och saknar dem inte. Stressen det gav samt den där smygande känslan av att ”jag skall bara kolla om det är något nytt” skrämde mig. Jag insåg hur lätt sociala medier tar över ens liv och det var lätt att tappa fokus på mig själv och det viktiga i mitt liv. Det går utmärkt att hålla kontakt med familj och vänner via telefonsamtal, mail, handskrivna brev. Jag måste inte se och veta allt som alla gör och lägger ut.

  Att lämna sociala medier har gjort att jag tagit tillbaka min tid att ägna mig åt annat i stället. så som mig själv och min personliga utveckling. Det finns inget behov av att läsa på sociala medier vad som händer hos andra eftersom jag stängt den porten, låst och kastat nyckeln. Det gör det lättare att fokusera på att hitta svaren, att också ställa frågorna men kanske framför allt omvärdera gamla tankar, svar och mönster.

  Ibland står jag framför min Buddah -mest som en symbolisk plats – och ställer en fråga.. känner lugnet och kan invänta svar på ett nytt sätt. Tillit och tålamod kommer i allt större utsträckning och insikten om att inget behöver vara brådskande gör sig påmind. När rätt tid är, kommer svaren i den takt och ordning jag behöver – kanske inte som jag vill. Men det har självklart tagit tid och frustration att nå dit! Ingen väg är rak, tack och lov! Det är ett livsarbete med sig själv.

  Trevlig helg.

 2. I vår hjärna kan det finnas mycket. Många saker kan vara bra. I hjärnan kan du skapa en praktisk lösning på något. Men hjärnan kan aldrig skapa en känsla. Men tanke och känsla kan komma samtidigt. Därför blandar vi ihop det. Det är i känslan som budskapet finns och svaren. Därför är det bättre att vara själfull istället för tankfull.
  Många tankar vi tänker är nonsens och negativa. Kanske har vi som barn lärt oss att inte känna så mycket, utan vi ska tänka. Den svåraste halvmetern i våra liv som vi kan gå är den halvmeter mellan hjärna och hjärta. När vi kan koppla ihop dem då är man en bra bit på väg mot sinnesfrid.
  Att tysta ned sitt sinne från allt buller är en konst. Med hjälp av meditation når man långt.
  Personligen brukar jag andas ut skräpet och andas in lugnet.
  När jag ska jobba medialt brukar jag meditera innan och kasta bort mina tankar. Andevärlden behöver en ren kanal för sitt budskap att komma fram.
  Tänk alla tankar som du kan ta bort, vilket utrymme du skulle ha till något bättre. Tankar har en förmåga att manifestera sig. Hur vill jag att mitt liv ska se ut…. ja, tänk och det blir till. Lättare sagt än gjort…. människor ändrar sina tankar hela tiden och därför blir allt en enda röra.
  Det är lite av mina tankar om din text 🥰😁

  Marie Klintebäck

 3. Hej Terry! Åh vad jag känner igen dina tankar och funderingar. Ett ord som du nämner är tålamod. Det har jag arbetat med i många år. Tycker bara det är positivt att man kan sätta ord på saker samt gärna skriva ner det man tänker.
  Hälsningar Monica

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn